Mnenje za nakup-Technofiber - Fisherman

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
BohVar
Kapitan
Kraj: Okolica LJ

Mnenje za nakup-Technofiber - Fisherman

OdgovorNapisal/-a BohVar » Sr Nov 03, 2010 12:16

Lepo pozdravljeni,

že kar nekaj časa spremljam forum. Že veliko poučnega sem prebral in izvedel marsikatero prigodo, izkušnjo. In sedaj rabim določena mnenja oz. nasvete izkušenih mačkov (sem se opogumil). In ali morda kdo pozna to dotično plovilo?
V oči mi je padel tale fisherman s kombinacijo 4T (Yamaha)-80-tko:
Sicer iz slik ni ne vem kaj razvidno, le to, da je bil v "domači oskrbi".

http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=94122

Sicer, pa, ali ima morda plovilo podjetja Technofiber (IT) v lasti kdo od Morjeplovcev?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za mnenja. :oops:
Exorcist
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Exorcist » Sr Nov 03, 2010 17:38

To plovilo je zamenjalo nekje 2-3 lastnike, lani se je npr prodajalo za 8.300€ brez napisa, pa ze takrat ni imelo prve barve. Se pravi je coln barvan 2x. Kako je ohranjen ne vem, ker se je prejsnjic takoj prodal in ogled ni bil niti mozen. Kupljen je bil pri Tara nautici. Ogledas si lahko npr ta oglas, ki je zgleda se vedno na mornarju: http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?id=81091 (lani ga je prodajal ta posrednik)

Prvi lastnik mi je rekel, da so plovilo imeli leto ali dve in so zanj resnicno lepo skrbeli. Ne recem da je coln slab ali karkoli, potreben bi bil natancen ogled in pregled...
Uporabniški avatar
BohVar
Kapitan
Kraj: Okolica LJ

OdgovorNapisal/-a BohVar » Če Nov 04, 2010 09:09

No saj vidim, da je cena morda malce pretirana, vsaj za 10%.

Sicer, pa na oglasu, ki si mi ga posredoval ima motor 400ur, na novem oglasu, pa nekaj čez 160 ur. Malce čudno ali.....? Ne vem, morda mi lahko kdo od vas pojasni, je to normalno, pa kakšnem "velikem" servisu ali...?

Pa še par vprašanj za "izkušene mačke", kaj pomeni, da je bil že 2x barvan? Je to le lepotni popravek ali pomeni kaj drugega?

Na kaj biti pozoren pri ogledu oz. pregledu čolna, motorja? Zadnja vezno-nosilna stena motorja?

Hvala ...... :oops: :roll:
Exorcist
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Exorcist » Če Nov 04, 2010 16:08

Večina jih laže pri št. ur motorja, tako kot ta... In ne, to ni normalno :D števec ur se ne resetira po servisih, mogoče so ga njemu proti plačilu... to, da je bil dvakrat barvan lahko pomeni, da je bil čoln udarjen in so ga zaradi tega barvali, lahko pa pomeni tudi to, da pač prejšnjim lastnikom ni bila všeč bela barva in so ga pač prebarvali... meni osebno je lepši moder... pri ogledu pač zahtevaj od prodajalca račune od servisov motorja in ga vprašaj, kje je bil motor servisiran. Potem pokličeš na servis in vprašaš kaj se je dogajalo z motorjem, v kakšnem stanju je itd.. S sabo na ogled pa vzami nekoga, ki se spozna na vse skupaj in boš takoj dobil neko realno sliko

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov