Bayliner CIERA 2655
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Bayliner CIERA 2655
Prosim za mnenja o colnu ker razmisljam o nakupu... kok je kej poraba tega merca 350 mpi motorja.....na takem colnu in same plovne lastnosti colna.
--Bodybanger--
Glede na tržne cene, je to čoln vreden nakupa. Osebno edino 26-ke nisem imel (vse ostale pa, 2052, 24-ko in 28-ko). Razlog je ta, da je to najslabša varianta od Baylinerja. AMpak, ker je to znano celemu svetu, je sedaj tudi cena temu primerna. Zato je dandanes sigurno vreden nakupa. Priporočam ti sicer 28-ko, ampak je občutno dražja zaradi tistih dveh feet-ov. Poraba tega Merc-a je med 35 in 60 litri na uro. Ker je razmiroma ozka (26) se tudi precej gunca. Same plovne lastnosti pa so 8 meterskemu čolnu s to debelino plastike primerne. Tako, tako.
Prednosti 2855 pred 2655, so predvsem v širini barke in pa v notranjem salonu, ki ga ima 2855. Ta je vreden zlata. Obe spalnici sta spalnici, v salonu pa je miza s klopmi za obedovanje.
Zunanji kokpit pa je itak pri vseh Baylinerjih zgrešen. Razen, če nisi ribič.
Kakorkoli, idealnega ni. Še posebej, ker bi bil cenovno nedostopen. Probaj najti čim bolj ohranjenega za čim manj €, pa ti garantiram, da boš max. užival.
Prednosti 2855 pred 2655, so predvsem v širini barke in pa v notranjem salonu, ki ga ima 2855. Ta je vreden zlata. Obe spalnici sta spalnici, v salonu pa je miza s klopmi za obedovanje.
Zunanji kokpit pa je itak pri vseh Baylinerjih zgrešen. Razen, če nisi ribič.
Kakorkoli, idealnega ni. Še posebej, ker bi bil cenovno nedostopen. Probaj najti čim bolj ohranjenega za čim manj €, pa ti garantiram, da boš max. užival.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Da se razumemo. Daleč od tega, da je slab. Je pa najslabši med serijo Ciera. Najboljša je 28-ka, ker je enostavno svetovni prvak v prostoru (predvsem znotraj). 24-ka je dobra zaradi kompaknosti, in okretnosti (tudi za vožnjo z avtom. 26-ka, pa je enostavno raztegnjena 24-ka (in to po večini le v dolžino), kar pa glede kompaknosti/togosti ni najboljša rešitev. Ampak, kot sem že omenil. Koliko stvari kupimo, pojemo, storimo, ki niso ravno najboljše. Zato je ta barka sigurno za kupit. Vse te pomankljivosti povrne z ugodno ceno. Na to pa bodi pazljiv! Če drugega ne, ko boš nekoč prodajal, ti bodo ceno zbijali tudi zaradi teh argumentov.
Ugoden nakup in veliko veselja na morju
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
- Savo1953
- Admiral
- Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)
kr en napisal/-a:Da se razumemo. Daleč od tega, da je slab. Je pa najslabši med serijo Ciera. Najboljša je 28-ka, ker je enostavno svetovni prvak v prostoru (predvsem znotraj). 24-ka je dobra zaradi kompaknosti, in okretnosti (tudi za vožnjo z avtom. 26-ka, pa je enostavno raztegnjena 24-ka (in to po večini le v dolžino), kar pa glede kompaknosti/togosti ni najboljša rešitev. Ampak, kot sem že omenil. Koliko stvari kupimo, pojemo, storimo, ki niso ravno najboljše. Zato je ta barka sigurno za kupit. Vse te pomankljivosti povrne z ugodno ceno. Na to pa bodi pazljiv! Če drugega ne, ko boš nekoč prodajal, ti bodo ceno zbijali tudi zaradi teh argumentov.
Se podpišem podtole o dimenzijah. Če gledamo širino plovila je uradno 24-tka široka 2,54 cm, 26-tka pa 2,59 cm........
Nekdo bi rekel neomembe vredna razlika, kar pa ne pomeni za prevoz po cestah saj je maksimalno dovoljena širina 2,55 od tu naprej pa so izredni prevozi....... (načeloma nihče ne meri in ne gleda dokumentov, dokler ne naletiš na....., ki pa ne bo meril ampak samo pogledal v dokument) . Če boš v marini in vezan na enkratni prevoz, potem to ni problem
O motrju vse najboljše..Plovno pa 26-tke ne poznam sem ostal na 24-tki.
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
Tudi sam sem se zadnji dve leti, ko sem iskal večji čoln, spogledoval za 2655. Bil sem kar malce razočaran. Menjujem Sea Ray 245 za nekaj večjega, pa 2655 niti slučanjo ni kaj večje plovilo, čeprav dolžinske oznake kažejo drugače. 2655 letnik (menda) 2000-2002 (ne me držat za besedo) je morda čoln, vreden te oznake. Je nekoliko širši, tudi mizico v kabini lahko podreš v dodatno, tretje , zasilno ležišče,... Vse ostale 2655 pa ne bi priporočal. Razen, če te prepriča cena, po moje bi od letnika 2000 naprej, cena dobro ohranjenega morala biti krepko pod 30.000E, kar pa skoraj nobeden prodajalec noče slišat.
2855 ja pravi zmagovalec, ne moreš verjet, kaj naredita ta dva čevlja
2855 ja pravi zmagovalec, ne moreš verjet, kaj naredita ta dva čevlja
- Savo1953
- Admiral
- Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)
pero123 napisal/-a:pluli pluliKok je pa okviren strosek iz delom menjava kolektorjev na takem motorju?
Odvisno od mehanika, računa in o tem ali boš vgrajeval originalne dele ali "osco" ali druge ponaredke..
Jaz sem menjal letos v juniju......
Z delom in tesnili 1000 do 2000 odvisno od gornjih postavk - verjetno boš menjal tudi "raiserje"......
Če daš originale, je dražje, boš pa vsaj pet let mirno spal ( ob pravilnem vzdrževanju in seveda ali boš plovilo uporabljal celoletno ali sezonsko in potem konzerviral preko zime...)
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta