Po dolgem času zopet pišem na forum
Letos sem bil prvič z svojim čolnom elan 402 gt na morju. Čoln je bil prenovljen po približno 5 letih 'počivanja'. Čoln je bil dokaj vredu na morju edina težava je bila, da je nekje spuščal.
Dvojno dno je bilo polno vode in vsak drugi dan smo ga vlekli na suho, da smo spustili vodo ven. Predvidevam, da je vzrok težav zadnji vijak. Zanima me, kje bi lahko dobil novega, ter ali bi bilo pametno zapolniti to dvojno dno, da nebi mogla voda več notri?????
Namen imam tudi zamenjati krmno steno, vendar se malo bojim ker mislim, da to ni tako enostavno.
Na čolnu imam motor TOHATSU 40 in je bil čisto ql. Glisiral sem lahko normalno, če so bile notri 2 odrasle. Če pa so bili notri 4 odrasli, pa smo se premikali po polžje. Zanima me ali se da to težavo kako rešiti ????
Glede smučanja pa so tudi določeni problemi. Sin ki ima cca. 65kg se je z lahkoto dvignil iz vode, ostali,ki imajo pa nad 75kg pa jim to ni uspelo. Zanima me ali je rešitev samo nakup boljšega čolna ali lahko s trenutnim kaj izboljšam??
Lp Žiga