Spet potrebujem nasvet...

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

Spet potrebujem nasvet...

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Jan 23, 2011 11:08

No, ker še sam ne vem točno kaj bi rad...
Sem pa zožal svoje izbore. Predvsem sem razbral, da je neumno kupiti premajhno. Morda bi še vedno najraje imel gumenjaka, vendar so cene astronomske...
Potrebujem čoln za "priobalni ribolov" in vleko tube. Kaj drugega zaenkrat ne, morda za kaksen enodnevni izlet. Zato bom tu vprašal za "open" čolne kaj mislite o njih...

1.)
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=96856 tu sem malo zmeden, ker naj bi bili 17cc nasledniki 495, ampak je tale l. 92 moj naslednji izbor pa je

tale 2.)
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=96830 letnik '95, strošek dela popravila me ne skrbi, ker bi verjetno popravil celo sam, če je vsaj malo podoben ostalim 2T, popravljam svoje dirkalne motorje...

in pa tale
3.)
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=96875
Tale bi bil cenovno že čez moj limit, saj je spodoben motor takoj 3000€, pa se to ne vem, ker ima HR zastavo...

Za nekatere je hecno, vendar kolikor sem sprva mislil dati za svoj prvi čoln sem že skoraj podvojil budget...
Sem pa sel gledat enega GT401 z skoraj novim 30 tohatsujem, pa se nisva mogla zmeniti za 100€, zdaj pa je ze prodan (v dveh dneh), zdaj mi je pa malo zal

Morda pa ima kdo kako 4. idejo. Se najraje bi videl, ce bi kdo hotel menjat za avto, ker potem ne bi kaj dosti premisljeval kaj bi rad imel... :)

Najlepša hvala,

EDIT: kako se kaj obnesejo Marinello Fisherman? recimo 16, ki je pod 5m?? V Italiji so solidne cene, vizuelno pa mi je med lepšimi...

P.S. upam, da tega ne bere moja žena :)
Nazadnje spremenil mamaMicka, dne Ne Jan 23, 2011 11:46, skupaj popravljeno 1 krat.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Ne Jan 23, 2011 11:23

Koliko tisočakov imaš na voljo oz. jih misliš porabit za čoln?
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Jan 23, 2011 14:12

.

Karkoli boš izbral, boš sam plačal in uporabljal.

Izhajam iz namena uporabe, ki bo pretežno ribiški. Za količkaj udoben ribolov, ki je že tako ali tako mučenje v malem, je nad 5,5m dolžine nujnost. Še bolje 6m plus.

Zakaj?

Pri manjših barkah so klopi nizke in je sedenje s koleni za vratom. V stoječem položaju se nimaš kam naslonit, zaradi nizkih bokov. Na manjših skoraj ni odlagalnih površin ali boksov za shranit opremo. Večna selitev opreme na barko in z nje ti "dopi**i", in čuti poškodbe stalnega prenašanja. Zlomljeni vrhovi in poškodbe rol se zgodijo ravno "ob pravem" času. Ribolov se nemalokrat začne, pa konča v temi. Signalne luči so nujne, kot sidrna luč, če loviš še naprej v noč . Manjši čolni tega nimajo rešeno. Dodatno vgradit je pa tako-tako. Manjši so ponavadi brez akumulatorja. Kam boš vključil FF? Pa še kar nekaj tega je....

Ker si vprašal sem razmišljanje napisal.

LP
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Jan 23, 2011 15:09

Saj je prav, da si tako napisal, imaš celo zelo prav.

Akomulatorje imajo vsi od teh. Signalne luci imam celo jaz na 3 in pol metra glisercku, ki sem ga zdaj kupil, pa se po nekaj dneh premislil, saj je premajhen in motorizacija presvoh, hvala bogu, da sem ugodno kupil...
je na prodaj...

Čoln ne rabim za biggame, bolj minigame :) kila je trofeja :)

Odkrito povedano mi je limit do teh dolžin in seveda denarja.
Neumno se mi zdi, da plačam 10.000€ ali se kaj vec, ker se lahko zgodi, da potem ne bom imel za vzdrzevanje, tankanje itd...
Se vseeno raje kupim nekaj za ta denar, pa da me ne boli glava cez poletje, ko je treba it tankat. Imam kolega, ki ima nekega gliserja okoli 10m, potem pa se pelje na zezono morda 10 ur... ostalo pa čepi privezan v marini... to je BV!
Imam zeno in 2 otroka in vsi 3je bi lahko bili na tubi po 3 ure na dan... Raje njih vozim okoli, kot pa, da le govorim kako velik coln imam ali pa, ko dobis obisk in tezis za 20€, ker si 15 minut vlekel njegovega otroka.

Zdaj sem napisal celo filozofijo...
V glavnem, tezko se bom zaenkrat odlocil za kaj vecjega..., ze o tem premisljujem, da je s stalisca "tankanja" precej drazje od colnicka, ki ima 100kil in 18HP...
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Ne Jan 23, 2011 15:24

Raje daj malo več pa kakšen meter dalšo.....jaz osebno bi se odločil za enlana 20! Sicer so okoli 10-12K € ampak so super čolni, tako za it na kakšen izlet kot za ribolov........vzdrževanje ni pa nič dražje kot za čoln od 5m razen gorivo, pa še to se pogovarjamo o ceni 200€ več letno!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Jan 23, 2011 15:51

Preveč...

Najprej sem imel v mislih nekaj v smislu Beograd in tomos 4, potem sem kupoval čoln do 2000, da me jugo ne odnese od obale in ga tudi kupil, zdaj kupujem čoln do 5000€, ker sem ugotovil že na dvorišču, da ne bo v redu ta za 2000€.

Itaq bo to na koncu 7.000€ :S

Torej do 5000! :) :)

Sicer zdaj ženo masiram za nekaj takega...
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=96861

V Ita se da dobiti takega za ca 7000e v kompletu. Sicer imajo skoraj praviloma malo presvoh motor, vendar do naslednje sezone spet kapne kak evro pa se zamenja :)
So to v redu colni ali je bolj tako-tako.

Grozno... nekaj moram čimprej kupiti, ker se bo zena ločila, ker samo se na netu visim in gledam colne... :oops:
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Ne Jan 23, 2011 17:00

Veš kaj: ženi reči, da to vse delaš za njo, da se bo ona imela fajn ko jo boš vozil takole naokrog. Če je žena proti nakupu čolna, potem opusti vsako misel na čoln...ha..ha; malo za hec pa veliko zares!!!!!
"Dalmatino povišču pritrujena"
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Jan 23, 2011 17:17

rabuni napisal/-a:Veš kaj: ženi reči, da to vse delaš za njo, da se bo ona imela fajn ko jo boš vozil takole naokrog. Če je žena proti nakupu čolna, potem opusti vsako misel na čoln...ha..ha; malo za hec pa veliko zares!!!!!

A ne, žena bi zelo rada imela čoln, čimvečji, čimdaljsi, najvecji in najbolj fancy itd... Tudi na tubi se je nazadnje vozila 3 ure, tako, da sem ji večerjo moral jaz dajati v usta, ker roke niso ubogale...
Samo kaj ko so ženske tako prekleto racionalne...
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Jan 23, 2011 21:46

Motor naj bo po moči na zgornji meji, da ob normalnih obrementivah z lahkoto opravlja svoje delo. Tako bo poraba najmanjša. Kar se pa same porabe tiče: 4-taktni porabijo 1x manj kot klasični dvotakterji. Vse je stvar računice, ki jo narekuje nabavna cena motorja in pričakovano letno obratovanje v ocenjeni dobi uporabe čolna. Pri vsem skupaj ne gre pozabiti na stroške vzdrževanja motorja, ki so pri 2t nižji kot pri 4t...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jan 24, 2011 13:25

Naš član Primus je prodajal lepo obnovljen čoln, poskusi ga kontaktirat na zs.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov