NAKUP ČOLNA
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
NAKUP ČOLNA
Najprej en lep pozdrav vsem morjeplovcem.Sam sem namreč pravkar postal eden izmed vas na priporočilo prijatelja,ki mi je lepo priporočal ,da bom marsikaj zanimivega in koristnega izvedel glede navtike.In že imam prvo vprašanje katero me muči že vsaj 14 dni.Odločam se namreč o nakupu motornega čolna za krajša priobalna potovanja v paškem arhipelagu(domača luka Mandre)Glede tipa čolna sem se že skoraj odločil,da bi to bil fisherman,nekje dolžine od 4.8 do 5.5 m z zunanjim motorjem okoli 50 km.Zanima me pa sledeče:kakšna je razlika med izdelovalci teh čolnov kot npr.aquamar,saver,reful,poseidon,sesa,italmar,galeon in podobni.kdo ima od teh najboljše plovne lastnosti v rahlo valovanem morju,kateri čoln najmanj nabija,kateri najbolje reže valove.Ali je boljše kupiti malo rabljen in večji čoln kot pa novega z slabšimi karakteristikami?Sam sem pripravljen za čoln odšteti nekje do 13 tisoč evrov,registracija vsekakor na hrvaškem!Najlepša hvala za odgovore
šmarčan
-
gobbi
- Viceadmiral
- Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA
To mas pa zdaj resn problem ,je pa res da je čoln vsako leto za meter prekatek tak da s tega stališča je bolše rabljen pa še kup dodatne opreme dobiš ponavadi zraven pa po kakem letu vidiš če si sploh za navtiko ker jih poznam par ko so kupili velike barke za v valove pol pa niso upali iz marine oziroma jih je enkrat dobila burja pa so že barko prodajali. Če pa mas rad nove stvari pa če maš doli hiso vikend ali prikolico pa kupiš novega ker verjetno neboš rabil večjega in za okoli paga je 4 ali 5 metrov tudi dovol ko pa na pagu pihne burja pa je tudi 20 metrski prekratek pa pri novem je garancija ampak v osnovni ceni ni nič druga kot lupina in motor vse ostalo je dodatek vsak obisk trgovine se pa začne z dober dan pa 200 evrov prosim. V glanem moreš videt zakaj ga boš mel pol pa se odločiš pa idi na internautico tam bo verjetno kar izbira
Se strinjam z gobbi-jem. Glede lastnosti posamezne znamke, je pa tako, da so si čolni med seboj podobni kot jajce jajcu. Vsi imajo enak nagib V dna, ki daje nekaj boljše ali slabše plovne lastnosti. Razlike so zelo zelo majhne... Če pa iščeš malo boljšo kvaliteto, potem je merilo cena. Dražje plovilo je ponavadi tudi kvalitetnejše. To pomeni mogoče debelejšo plastiko, pravi INOX, ojačitve na pravih mestih...
Pri rabljenem pa je cena vedno vprašaj. Mogoče ga malo preplačaš, vendar ti potem dobro služi in si zadovoljen, lahko pa je tudi obratno. Nikoli ne veš...
LP
Pri rabljenem pa je cena vedno vprašaj. Mogoče ga malo preplačaš, vendar ti potem dobro služi in si zadovoljen, lahko pa je tudi obratno. Nikoli ne veš...
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov