Tullio Abbate
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Tullio Abbate
Priložnost imam nabaviti podobnega dirkača kot je na sliki iz leta 1992 za majhne novce. Zunanjost je kar solidna, tapeciranje je kot je, motor pa naj bi imel 2500 delavnih ur. Motor je mercruiser 200 km.
Na kaj je potrebno bit pazljiv pri nakupu takega čolna?
Čoln je Sea star dolžine 7 metrov.
http://www.gisalnautica.it/images/Sched ... _Super.jpg
Na kaj je potrebno bit pazljiv pri nakupu takega čolna?
Čoln je Sea star dolžine 7 metrov.
http://www.gisalnautica.it/images/Sched ... _Super.jpg
Ooooo hudo. Res hud čoln.
Pri plastiki bodi pozoren na razne razpoke v gel coatu, na možno osmozo,...
Pri motorju pa obvezno preikušna vožnja pod obremenitvijo, ne nekaj pod štand gasom. Najbolje če vzameš seboj kakšnega mehanika.
Drugače boš pa takoj vedel po tem, če je čoln zanemarjen, potem tudi motor ne more biti biser. Malo se pogovori z lastnikom, da vidiš kakšen človek je, vprašaj kaj je bilo kaj zamenjanega na motorju. Če imaš vsaj malo občutka bi moral videti napake.
Največ pozornosti pa nameni motorju. Ker tam je najbolj drago.
No je pa eden redkih prodajalcev, ki povejo realno število ur. Večina jih ima od 200 - 800 ur.
Pri plastiki bodi pozoren na razne razpoke v gel coatu, na možno osmozo,...
Pri motorju pa obvezno preikušna vožnja pod obremenitvijo, ne nekaj pod štand gasom. Najbolje če vzameš seboj kakšnega mehanika.
Drugače boš pa takoj vedel po tem, če je čoln zanemarjen, potem tudi motor ne more biti biser. Malo se pogovori z lastnikom, da vidiš kakšen človek je, vprašaj kaj je bilo kaj zamenjanega na motorju. Če imaš vsaj malo občutka bi moral videti napake.
Največ pozornosti pa nameni motorju. Ker tam je najbolj drago.
No je pa eden redkih prodajalcev, ki povejo realno število ur. Večina jih ima od 200 - 800 ur.
V8 + Jet drive
Ko sem jaz enega na tem forumu spraseval za ta coln me je opozoril na motor. Forca ne delajo vec, preveri kako je z dobavljivostjo delov. Cena tega čolna pa pada. Na zacetku, ce se ne motim je bil 5500€. Je pa tip moj sosed. Ima ličastrtvo in kleparstvo. Jaz ga potem nisem sel gledat, ker sem dobil drugega.
Čoln je letnik 92, motor pa po tablici 96. Ima el. trim, vožen naj bi bil do predlani v sladki vodi, barva na nogi je nepoškodovana in na splošno je lepo ohranjen. Sam čoln je solidno ohranjen, nepoškodovan. Je pa res da je motor nek eksot. Vprašanje je njegova zanesljivost? Rezervni deli se še dobijo ne pa vsi. Odvisno je od letnika in modela motorja....
Kar sem prebral se očita tem motorjem samo to, ker jih ne delajo več. Kakšnih posebnih okvar(serijskih) nisem zasledil.
Ni pa nek eksot. Ce me spomin ne vara je bil prvotno od Chryslerja, le-ta je Force prodal Baylinerju. Bayliner je menjal lastnika in so znamko predali Mercuryju. Potem je nekaj vmes se imela Yamaha. Zato je kar nekaj delov gor od Mercuryja in menda tudi Yamahe.
Naj me kdo ne linča, podatki so povedani tako na pamet, bolj oris zgodovine Forca.
Ni pa nek eksot. Ce me spomin ne vara je bil prvotno od Chryslerja, le-ta je Force prodal Baylinerju. Bayliner je menjal lastnika in so znamko predali Mercuryju. Potem je nekaj vmes se imela Yamaha. Zato je kar nekaj delov gor od Mercuryja in menda tudi Yamahe.
Naj me kdo ne linča, podatki so povedani tako na pamet, bolj oris zgodovine Forca.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov