bayliner

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

bayliner

OdgovorNapisal/-a nuvolari » So Feb 02, 2008 21:24

pozdravljeni sem nov na forumu, in se pridružujem morjeplovcem..
sedaj kupujem baylinerja 2252 letnik 01 in me zanima če ma kdo izkušnje s temi čolni ..kvaliteta in to pa kaj je treba pazt pri motorju in podobno..

hvala
lp
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Feb 03, 2008 12:12

Nimam izkušenj prav s tem modelom, ampak Bayliner je kar OK barka. Pač ni Cobalt ali Formula, vendar je OK. Trum ni kaj posebej slab, kot nekateri radi poudarjajo, vendar to so taki, ki Baylinerja še od blizu niso videli. Meni osebno ni všeč kabina, ker je preveč enostavno narejeno, je pa notri prostora več, kot v kateremkoli podobno velikem Cuddy-ju.
Motor pa je pač MerCruiser in tukaj nimaš kaj pazit. Če dela dobro in ne izgleda zarjavet (mora biti lepo črne barve) je OK. Glede moči, pa absolutno mora biti 8 cilinderc, ker s kakšnim šestakom, bo premalo veselja na tej barki. Torej minimum je 5.0L uplinjač (220 HP), idealno pa recimo 5.0 MPI z 260 konji in Bravo 3. Ampak to šač ne moreš ne vem kaj izbirat, kar boš pač dobil...

LP
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » Ne Feb 03, 2008 14:31

v prvem delu se strinjam z adminom popolnoma
mam iskušnje z njo ni preveč posrečena potem je bolše da vzameš 2355 je vec prostora malo lepše izgleda ,ali pa pol 2350 je pa isto prostora kot na 2252 edino spet lepše zgleda pa mislim da je malo hitrejši oziroma je bol gliser varijanta pa veni ima več prostora za kaj spravit recimo smučke, v glavnem 2252 je vsaj meni osebno ponesrečen model notri maš stojno višino pa nič prostora , veni pa tudi in vem za oba če te zanima 2355 je letnik 1998 in je moj bivši kot nov ma slovensko zastavo bil je redno servisiran pri yucci je pa trenutno v garaži v okolici ljubljane,2350 pa ga ima moj prijatel tudi slovenska zastava mu pa ze 3 leta stoji v garaži v mariboru ker se nima več časa ukvarjat z njim,pa mislim da je tudi 1998 letnik,samo je zelo v umazan ga je potrebno globinsko očistit pa bo kot nov, če te zanima me pokliči ali pa mi pošli ps mam slike od obeh ispred 4 let ko smo bli skupaj na morju

nisi pa definiral model clasic ali express cruiser ker opisoval sem ti clasic ker expresa ne poznam ker je bol ribiški model in me ne zanima glih vem samo da nemore bit slab ker jih majo hrvaški policaji in kapetanija
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

b

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Po Feb 04, 2008 00:42

obema hvala za odgovore..aha pol je mercruiser bolši od volvota..

ja tale je ciera express in se prodaja na netu. je pa notr kompletno obnovljena. hja pol sm mal slike še drugje pogledu,res zadn konc ni ravno posrečen..zadej zgleda kokr en pickup :)
ja to pa se mi zdi da bo mel dost placa, ker sem mel enkat rentan bayliner 2255 ciero, letnik je bil 91 al 92 pa mi je bil kr ušeč (stojna višina notr pa kr dost placa tud zadej) kok pa je pr tem pa še ne vem..gledal sem tud stingraya, pa glastrona in chaparrala in ti nimajo tok placa..sicer niso tud tok napihnjeni kokr tale bayliner.

sem šel še mal 2355 ke pogledat pa zgledajo bl čedne :), kaj pa glede 2350 a je ta od kolega bowrider al je s kabino, k na internetu so samo več al manj BR-ji.

gobbi sem ti pa poslal tudi ZS.

lp

E
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Feb 15, 2008 00:36

Kaj pa tole, meni se zdi po prostornosti in plovnih lastnostih,krepko pred baylinerjem !

http://www.avto.net/mornar2003/ads/results.asp
gregstr
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a gregstr » Pe Feb 15, 2008 15:22

Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

Nuvolari!

OdgovorNapisal/-a Novinec » So Feb 16, 2008 21:52

Najprej lep pozdrav od verjetno najnovejšega člana tega foruma. Bayliner je čudovita barka, saj je 2855 letnik 2000 moje prvo plovilo in ti povem, da je bil zelo dober. Plovilo se na morju obnaša zelo dobro in še dovolj težek je, čeprav nekateri govorijo, da so Baylinerji narejeni za jezera. Toda sam sem bil nekajkrat v Amerijiki na jezerih in sem videl zelo razburkana jezera in nevihte z valovi. Jaz sem imel le smolo, da mi je po dveh mesecih po nakupu oz. ko sem šel na dopust "mrknil" motor, ker sem kot nevednež in ker sem star 47 let in "pameten" mislil, da me nihče ne more pretentati. Torej, motor je lahko črn ali bel ali zlat, naj ti ob nakupu pomaga izkušen človek s poznavanjem bark oz. motorjev. Če ti bo v motor, ki je od znotraj zarjavel in v katerega pušča voda, nalil gosto motorno olje, potem ti bo laufal 20-30 ur kot nov, potem se motor in olje segrejeta, nato pride do viskoznosti, nato se oglasi alarm na plovilu, nato obstaneš,... če imaš srečo, še prideš do servisa. Nov motor me je stal z montažo in vsemi menjavami cca 11.ooo Eur.
Torej, zunanjost sam vidiš in tu mislim, da ne moreš zgrešiti, motor pa naj pregleda nekdo ki je sposoben. V vsakio pogodbi piše "videno-kupljeno" potem pa je tu lahko tožba, pa ugovor, pa.... vse skupaj nikamor ne vodi, le ti plačaš plovilo, nato pa še nov motor.
Moje izkušnje so slabe, zato tebi želim veliko več sreče in previdnosti!
Lep dan še naprej!
Novinec
MarijanR
Kapitan bojne ladje
Kraj: Radenci

OdgovorNapisal/-a MarijanR » Ne Feb 17, 2008 08:47

Pozdravljeni
Pri nakupu rabjenega plovila je motor pač ena velika loterija.Včasih
tudi sam lastnik ne ve da je z motorjem kaj narobe,barko pač zamenjuje,
ke se je je naveličal ali kupuje novo.
Tudi mehanik ne more videt v motor,če je v njem kajnarobe.
Rabljen motor lahko dela dobro in dolgo lako pa tudi ne,pri nakupom rabjenega plovila je to pač riziko.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Feb 17, 2008 20:11

Se čisto strinjam z mojima predhodnikoma. Je pa še nekaj... Na tem forumu sem verjetno že vsaj 50 krat zapisal, da ne kupujte bark s preslabimi motorji. In recimo 2855 je že tak primer. Na tej barki bi bil dober motor recimo MAG 496 HO ali pa dva motorja 4.3 MPI. Ker pa proizvajalec zaradi cene notri stlači MAG 350, so po 500 urah zagotovo na vidiku problemi...
Tukaj pa je razlika med recimo Baylinerjem ali pa kakšnim dražjim čolnom. Pošten proizvajalec nikoli ne naredi take neumnosti z motorjem...

LP
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Po Feb 18, 2008 22:41

admin napisal/-a:Se čisto strinjam z mojima predhodnikoma. Je pa še nekaj... Na tem forumu sem verjetno že vsaj 50 krat zapisal, da ne kupujte bark s preslabimi motorji. In recimo 2855 je že tak primer. Na tej barki bi bil dober motor recimo MAG 496 HO ali pa dva motorja 4.3 MPI. Ker pa proizvajalec zaradi cene notri stlači MAG 350, so po 500 urah zagotovo na vidiku problemi...
Tukaj pa je razlika med recimo Baylinerjem ali pa kakšnim dražjim čolnom. Pošten proizvajalec nikoli ne naredi take neumnosti z motorjem...

LP

Glede tega da je napaka pri tem da na to dolžino čolna dajo samo en motor (npr. Mercruiser MAG 350 z 300Km) se ne bi popolnoma strinjal. Če je čoln namenjen družini oziroma štirim odraslim osebam, ne bo zaradi tega poponoma nič trpel motor. Vozil se boš z potovalno hitrostjo cca. 23-24 mph in 3200 obrati. Motor je 5.7 L in ima 8 cilindrov, tako da je to nizkoturažni motor. Sam imam za stranko ravno v tem trenutku na poti iz ZDA popolnoma nov Bayliner 285 z takim motorjem in stranka se je zanj odločila ravno zaradi tega ker na tej dolžini ni plovila z enim motorjem. Res pa je da se v primeru ko bi bilo na krovu pet ali več oseb, poln rezervoar goriva, vode, ...pojavi problem pri zglisiranju, vendar ko zglisira kar nekako gre, vendar se tudi poraba poveča. Tako da je vse odvisno za koliko ljudi bo čoln namenjen...

Kar pa se tiče predhodnega članka o tem kako bi kupec lahko vedel kakšen je motor v plovilu...Ja res je to problem...Jaz osebno mislim da je potrebno preveriti kdaj so bili nazadnej zamenjani izpušni kolektorji, impeler (priporočam menjavo vsako sezono), ker v primeru da izpušni kolektor izpusti, vdre v motor voda, kar pa je posledica da motor "zariba". Zaradi tega vsem svetujem da redno spremljate ali je mogoče v motorju voda (na pokrovu ventilov, kjer se vliva olje, redno kontrolirajte ali je na pokrovčku "smetana"). Prav tako je pri motorjih Mercruiser 7.4 L ali Volvo Penta 7.4 L še možnost vdora vode v motor preko oljnega hladilnika. Servisirali smo že dovolj motorjev, ki so "zaribali" samo zaradi teh dveh primerov. Načeloma morajo 8 cilinderski notranji motorji zdržati v povprečju minimalno 2000 ur. Samo pomislite kako lahko avtomobilski motor z 2000 ccm zdrži tudi 500.000 km ali več (meni je, in še sedaj deluje, čeprav nisem več lastnik vozila) ob rednem vzdrževanju, pa da 5.0 , 5.7 ali 7.4 ne bi... Drugače razlike med Mercruiser in Volvo Penta motorji praktično ni, ker vem za primere ko so kombinirali motorne dele iz enega motorja v drugega...Dejstvo je da so pogoni Alpha I in II veliko slabši od Volvinih SX, tako da če ima čoln motor Mercruiser, je priporočljivo da ima pogon Bravo III (duo prop). Vendar v primeru da boste Alpha I in II redno servisirali in kontrolirali, ter pazili na trim, boste s tem občutno podaljšali življensko dobo pogona.

Jaz osebno dam vsakemu kupcu, kateri od mojega podjetja kupi plovilo garancijo na motor, kar pa mislim da ne doživite vsak dan, še posebej če Vam čoln pripeljem iz ZDA.

Lp, Bojan
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Feb 19, 2008 17:10

Poglej Bojan, ne mislim se kregati o moči motorjev in boljši-slabši na račun Mercruiserja in Volvota... Ampak vseeno:

1. Glede moči je tako, da MAG 350 niti v sanjah ni sposoben pošteno premikati barko, ki ima skoraj 3.500 kg suhe teže + gorivo + voda + obvezna oprema + 4 osebe + prtljaga... Taka barka na tehtnici vedno preseže 4.000kg, ponavadi se približa celo 4.500 kg! In pri taki masi je 300 konjev odločno premalo! Na glisiranje pri 3.200 vrt/min kar pozabi, ker če gas spustiš pod 3.500 vrt/min, takoj potone krma in po 100 metrih nehaš glisirati... Pri vsakem plovilu imejte v mislih 10kg na 1HP in motor vam bo hvaležen, izglisiranja ne bodo problematična, pri potovalni hitrosti motor ne bo preobremenjen! To je zlato pravilo. Takoj ko to presežete, ste v "riti"! Pri tej barki pa pridemo celo na 15kg na 1HP... Vse to velja za bencinske motorje, dizelski pa so malenkost v prednosti in se lahko spustimo tudi do 15kg na 1HP...
Če bi bil ta motr zadosti, bi ga v podobne čolne vgrajevali tudi drugi proizvajalci, pa kot si že sam napisal, ga ne! Misliš, da si ne želijo prodajati poceni čolna? Verjemi, da si, samo niso pa trapasti! To je tako, kot če bi dal v Audi A6 motor 1.4 z recimo 90 konji. Saj se pelje, samo poraba in pa vzdržljivost motorja sta vprašljiva...

2. Ko slišim kako je Volvo SX boljši od Alpha mi gre na kozlanje... Mimo grede sploh ne obstaja Alpha II... Vse noge so Alpha One, obstaja pa "pre-alpha", potem ni imela nobene oznake in nazadnje "generation II", ki jo delajo že 15 let. Noga je zagotovo najboljša v svojem razredu, beseda okvara pa pri njej pride največ do črke O... No druga zgodba pa so noge Bravo One, Bravo Two in Brawo Three, ki pa so podobne zasnove kot Volvo SX in DP, prinašajo pa tudi okvare... Še posebej Bravo Three...

Pa ne zamerit, zelo cenim tvoje znanje pri uvažanju plovil, kar sem prebral v drugih postih...

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti