E-TEC 130 vs. Tohatsu M140 vs. Optimax 135
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
E-TEC 130 vs. Tohatsu M140 vs. Optimax 135
Po letošnji sezoni om menjal motor na svojem colnu.
Zanima me, ce kdo konkretno ve ali je M140 klasicen 2T ali je ajnšpric. Ni pa to TLDI serija.
Pa kake izkusnje. Pa se to morda Tohatsu ima 103kW meni je dovoljeno 101. Ali bo komplikacija pri vpisu 103kW, po teži pa imam se vedno 60kg rezerve...
H
vala!
Edit 6.9. še optimax
Zanima me, ce kdo konkretno ve ali je M140 klasicen 2T ali je ajnšpric. Ni pa to TLDI serija.
Pa kake izkusnje. Pa se to morda Tohatsu ima 103kW meni je dovoljeno 101. Ali bo komplikacija pri vpisu 103kW, po teži pa imam se vedno 60kg rezerve...
H
vala!
Edit 6.9. še optimax
Nazadnje spremenil mamaMicka, dne To Sep 06, 2011 11:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Tohatsu 140 je stari 2T motor na vplinjače... To nimaš kaj primerjat z E-tecom... Tudi cenovno bo verjetno ene 3x cenejši...
2kW preveč pa je PREVEČ!!! Ni tukaj nobene tolerance! Proizvajalec je deklariral največjo moč in končano. Včasih je res ta moč deklarirana trapasto in bi čoln prenesel, velikokrat pa tudi potreboval močnejši motor...
2kW preveč pa je PREVEČ!!! Ni tukaj nobene tolerance! Proizvajalec je deklariral največjo moč in končano. Včasih je res ta moč deklarirana trapasto in bi čoln prenesel, velikokrat pa tudi potreboval močnejši motor...
Če ti denar ni ovira, potem itak E-tec. Vem da bo spet slišati zlajnano, ampak poraba bo verjetno skoraj pol manjša.
Imam pa kolega, ki ima maestral 500, največja dovoljena moč 100KW in ima gor suzukija 140 (103KW) pa je vse registrirano. Mogoče klic na kapetanijo ali na vse tri (vedno so izjeme
) reši problem.
Imam pa kolega, ki ima maestral 500, največja dovoljena moč 100KW in ima gor suzukija 140 (103KW) pa je vse registrirano. Mogoče klic na kapetanijo ali na vse tri (vedno so izjeme
Guma je guma, zaenkrat.
Pri registraciji ne, ko bo šlo pa kaj narobe pa hitro...
To je kot pri avtomobilu... Nanj navesiš feltne in gume dimenzije brez homologacije. Načelno te policaj na dobrem avtu nikoli ne povpraša po homologaciji. To težijo tistim na kakem Cliotu ali Puntotu... Ampak ko boš pa povzročil prometno nesrečo z nekimi 19" feltnami, v homologaciji pa so samo 18", takrat bo pa hudič!!!
To je kot pri avtomobilu... Nanj navesiš feltne in gume dimenzije brez homologacije. Načelno te policaj na dobrem avtu nikoli ne povpraša po homologaciji. To težijo tistim na kakem Cliotu ali Puntotu... Ampak ko boš pa povzročil prometno nesrečo z nekimi 19" feltnami, v homologaciji pa so samo 18", takrat bo pa hudič!!!
Hvala vsem za odgovore.
Iskal sem le potrditev ali vem pravilno. Ce bi bil 140 3x cenejsi bi se odlocil zanj 100% saj bi za ostal denar natankal zelo veliko. Samo ni taksne razlike. Glede na to, da res veliko plujem bo treba se malo sparat.
Je pa itaq tako, da se nic ne prodaja. Za hondo je bolj malo zanimanja...
Iskal sem le potrditev ali vem pravilno. Ce bi bil 140 3x cenejsi bi se odlocil zanj 100% saj bi za ostal denar natankal zelo veliko. Samo ni taksne razlike. Glede na to, da res veliko plujem bo treba se malo sparat.
mamaMicka, globalno gledano se uporablja mnogo več 115 konjskih etecov kot 130 konjskih. Ne vem zakaj je tako, vendar je tako. 115 je fizično enak 130 le elektronsko je manj navit. Razlike med obema pa so majhne. Tudi cenejši je. 115 je "huda" 115-ka, 130 je malo manj "huda" 130-ka.
Tudi 1 razred nižje (75-90 KS) je zgodba enaka.
Tudi 1 razred nižje (75-90 KS) je zgodba enaka.
Hvala. To sem tudi ze prebiral vendar ne vem, ce me 130 ne bi premagalo. Razlike je okoli 500€. Verjamem pa, da bi razlika bila, na papirju je 15hp le 15,
ali pa tudi ne. Resnica pa je, da bi tudi 115 veliko lazje nasel kje ugodno. Ali kak razstavni ali pa kje iz zaloge. Ker ceno pa ima...
Še vprašanje, se da potemtakem 115 "odpreti" na 130? se da naloziti softver?
ali pa tudi ne. Resnica pa je, da bi tudi 115 veliko lazje nasel kje ugodno. Ali kak razstavni ali pa kje iz zaloge. Ker ceno pa ima...
Še vprašanje, se da potemtakem 115 "odpreti" na 130? se da naloziti softver?
Ne vem kako je v primeru 115/130 HP, pri 75/90 HP je razlika med motorjema nekaj konjev. Definitivno ne 15. Tudi tovarniški testi obstajajo, kjer se na enakem čolnu končna hitrost razlikuje za 1mph. In mislim, da zgodba pri 115/30 ni dosti drugačna.
Softverja pa se ne da naložiti, vsaj do sedaj nisem nobene objave nikjer zasledil da se to da. In ljudje marsikaj počenjajo da bi povečali moč pri teh motorjih... Mislim da bi tisti, ki mu to uspe bil kar bogat.
Softverja pa se ne da naložiti, vsaj do sedaj nisem nobene objave nikjer zasledil da se to da. In ljudje marsikaj počenjajo da bi povečali moč pri teh motorjih... Mislim da bi tisti, ki mu to uspe bil kar bogat.
mamaMicka napisal/-a:Hvala vsem za odgovore.
Ma daj ga stat! Tale Tohatsu mora bit hudimano cenejši, polovico ziher, če ne kar 3x... Sicer me trg izvenkrmnih mopedov ne zanima, samo nek predpotopni motor, ki se že nekaj let ne sme niti prodajati v EU zagotovo nima neke divje tržne cene... Na drugi strani pa imaš E-teca, ki je sodobna stvar, stara le nekaj let od razvoja in se seveda še vedno prodaja v enaki izvedbi. Tudi poraba tega e-teca je enih 30 do 40% manjša...
Mogoce ti pride prav... sami smo imeli fisherja neznane izdelave, brez tablice s podatki o omejitvi moči. Ob nakupu je bil gor tohatsu 30, gor smo hoteli obesiti 50. V kapitaniji so rekli da ni problema, podpisati bi morali samo izjavo, da na lastno odgovornost montiramo motor te in te moči. Kako bi bilo pa v tvojem primeru pa ne vem, probaj 
Ne jeb... spljoh...
Od mojega colna imajo vse od loyda dalje, mapa ima skoraj 5cm... tam pise 101 in basta.
Ravno ta teden je sosed v kampu spraseval, ce da lahko, oziroma koliko mocan motor da lahko gor, glede na to, da na colnu ni tablice.
Kapetan mu je rekel naj najde na netu kake specifikacije, navodila, oglas, karkoli. To naj sprinta in prinese tja. Pravi, da potrebujenekaj na podlagi cesa bo vpisal...
Od mojega colna imajo vse od loyda dalje, mapa ima skoraj 5cm... tam pise 101 in basta.
Ravno ta teden je sosed v kampu spraseval, ce da lahko, oziroma koliko mocan motor da lahko gor, glede na to, da na colnu ni tablice.
Kapetan mu je rekel naj najde na netu kake specifikacije, navodila, oglas, karkoli. To naj sprinta in prinese tja. Pravi, da potrebujenekaj na podlagi cesa bo vpisal...
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov