Bayliner 3258 Ciera Command Bridge

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Rochus
Poročnik korvete
Kraj: Hvar

Bayliner 3258 Ciera Command Bridge

OdgovorNapisal/-a Rochus » Če Nov 03, 2011 21:20

Pozdravljeni!

Ima kdo izkušnje z zgoraj omenjeno barko? Model mi je zanimiv zaradi velikosti, razporeditve prostorov in flybridge-a in se mi zdi, da bi bila kakšna takšna barka z nekaj vloženega truda lahko odlična za letne dopuste na Jadranu :)

Ena izmed trenutno prodajanih pri nas:

http://www.avto.net/mornar2003//view/media.asp?ID=97940

Krajša predstavitev:

http://www.youtube.com/watch?v=ewf42bvpgCk

Kakšno imate nasploh mnenje o manjših barkah (dolžine okrog 10 metrov) v Flybridge izvedbi? Zanimajo me plovne lastnosti, uporabnost ponujenega prostora, zahtevnost vzdrževanja ... v primerjavi z ostalimi tipi bark podobne dolžine.

Sicer nisem interesent za nakup, morda pa kdaj kasneje.
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Če Nov 03, 2011 21:33

Pozdravljen.

Sam sem imel Bay-a 2556 isto z Flay-em, čoln je bil izredno prostoren noter in dobre plovne lastnosti.
Minus je bil malo manjši Fly, imel pa je ogromno prostora na krmi in podoben razpored notranjosti kot ta ki ga gledaš ti.

Naš član Zobar mislim, da ima enakega kot ga gledaš ti in če se ne motim je celo naprodaj. Kontaktiraj in povprašaj.

Sam pa imam trenutno 3288 in sem z njo izredno zadovoljen. Ogromno prostora tako zunaj, noter in na Flay-u, motorizacija šparovčki, edini minus je poldeplasmanska plovba tja do ene 14 knots.
Vse ostalo 5

Lp Mitja
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Nov 03, 2011 22:21

Sigurno je to super barka,z pravilno razporejenim prostorom, vse je tam kjer mora biti...
edini minus je ,da ni na akse, ampak ima Z pogon...
To je zelo podobna barka kot od Mitje P, čeprav sem zasledil, da so Avanti modele delali v isti tovarni kot Ciera modele, in so slabše izdelani kot modeli Motoryacht, oz kasnejše Meridian yacht.
(kar bi še nekako verjel, saj pove že cena, saj imata obe barki zelo podobno, le da je ena 10 let novejša)

Ta Bay, torej 3258, bi lahko primerjal z Mitjevim Motoryacht 3288, nekako po dolžini, širini,teži,obliki.. le da je model 3288 na gredi, in je polizpodrivna barka, z gredljem...

Nekateri trdijo, da barka pod 10m nebi smela imeti fly-a, ampak ta je že čez 10m ;) v slabem morju pa se vse nagibajo,kot morjeplovci, ko gredo iz srečanja, pa naj bo to 10m ali pa 15m ! Plovba z tako barko, je načeloma kar varna,vseeno to ni majhen čolniček,in se da tudi v slabšem morju priti do zavetja...
Vzdrževanje pa je zelo odvisno v kakšnem stanju tako plovilo dobiš,in v kakšnem stanju želiš ,da je. Načeloma pa tudi tu ni nek bav bav... motijo me le tisti Z pogoni... Sam bi se raje odločil za polizpodrivno barko na gredi, je manj stroškov, in plovba naj bi bila še bolj kompaktnejšasaj so motorji in težišče bolj naprej...
Mitja me še ni nikoli peljal z svojo barko,:( tako ,da ne morem vedeti, kako se obnaša na morju, toda ,ko ga gledam, ali pa sebe, se mi zdi ,da se oba enako majeva :lol: (preveč)

Če te zamika tak vikend na vodi, bi ti vseeno morda pred nakupom svetoval ogled morda teh modelov : 3288,3688,3888,3587 Aft ( za vse vem, kje čakajo kupca ;) )

Sigurno bay 3258 ni slaba barka,in je vredna nakupa in kdor ti bo trdil nasprotno je navaden baksus !
:lol: :lol:
Nazadnje spremenil Tex, dne Če Nov 03, 2011 22:28, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Nov 03, 2011 22:27

Mislim da bi ti naš član "zobar" lahko kaj povedal s prve roke , kontaktiraj ga na ZS. :wink:
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Nov 03, 2011 22:29

Kaj na ZS, naj fant deli mnenje oz izkušnje z nami, vse nas zanima !

lp.Tex
SlikaSlika

Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Pe Nov 04, 2011 12:16

Povem lahko da sem imel možnost plut z carverjem 28 voyager s flayom z dvemi volvoti osovinci in je kar stabilna barka da o prostoru sploh ne govorimo. Fly je zakon (čeprav ga nisem nikoli imev)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Nov 04, 2011 14:09

ja tudi tak Carver je kar simpatična barka...
SlikaSlika

zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Ne Nov 06, 2011 09:01

Imam točno takšno barko in sem zelo zadovoljen.Če te kaj zanima pošlji na zs. Preko foruma pa ne mislim polemizirati, ker je tu preveč raznoraznih ............. in se ponavadi razprava izrodi v čisto brezvezno mlatenje slame.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov