pomoč pri nakupu fishermana

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

lemur
Naddesetnik

pomoč pri nakupu fishermana

OdgovorNapisal/-a lemur » Sr Nov 16, 2011 21:08

Pozdravljeni odločam se za nakup rabljenega fišermana v rangu caa 6000€, dolžine caa 5m. Čoln bi bil stalno v vodi na komunalnem privezu. Za to ceno vem da dobim nekaj v rangu elana 495 z dvotaktnim motorjem.Glede na to da bi se čoln uporabljal redno skozi vse leto me zanima naj raje gledam na kakšen bolj švoh 4takten motor ali npr. 80 konjskega dvotaktneža že ker sem omejen z €.
-Koliko je slabši tohatsu in mercury od ostalih uveljavljenih znamk motorjev (spet 2-takt)

na kaj naj še pazim?

najlepše hvala za odgovore

p.s. vem da je bilo že 100tem pred menoj napisanih ampak tale IŠČI deluje čudno :lol:

npr primer:

http://www.avto.net/mornar2003//view/ad.asp?ID=115730

ali

http://www.avto.net/mornar2003//view/ad.asp?ID=115650
Nazadnje spremenil lemur, dne Če Nov 17, 2011 06:59, skupaj popravljeno 1 krat.
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Sr Nov 16, 2011 23:16

Od predlaganih absolutno prvi, če prikolice ne potrebuješ, jo še vedno lahko prodaš. tako da je cenovno še ugodnejši, pri prvem je vsaj "registriran" preprodajalec, pri drugem bi pa po moči motorja(prešvoh), IT zastavici in čoln brez registracije predvideval, da je šverckomerc iz italije
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Če Nov 17, 2011 07:56

gorenjc napisal/-a:IT zastavici in čoln brez registracije predvideval, da je šverckomerc iz italije

Z gornjo izjavo si ustrelil v temo. Lastniki čolnov, ki smo iz primorske večino časa imamo namontirano ITA zastavo ker se večino poletja vozimo po ITA morju.

Drugače bi pa lemurju svetoval naj raje vzame ELAN-a ker se mi zdi da je čoln robustnejši. Motorizacija je prava. Imel sem 495 GT sport s 85KM in je bil glih malce prešvoh motor. Fisherman je pa več kot 100kg lažji od sporta in mislim da je ta prava petarda.
gorenjc
Admiral

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Če Nov 17, 2011 09:12

ni samo zastavica, motorizacija je "italijanska" (40 konjev zaradi registracije) in čoln nima slo registracije ....... lahko pa da je prodajalec pravi lastnik, ga pa očitno spušča v vodo v italiji, drugače bi moral imeti še slo zastavico
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Nov 17, 2011 10:02

Bi se kar strinjal z gorenjcem.
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Če Nov 17, 2011 10:15

malo smešni komentarji, v ITA ne potrebuješ izpita do 40 ks, ne pa registracije, sverckomerc iz Italije? pa kje živiš Gorenjc ali v EU ali na Balkanu?,
še najbolj smešno pa je to, ker je tudi naveden Elan predhodno "šverckomerc" iz Italije, vprašaj Srečota
gorenjc
Admiral

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Če Nov 17, 2011 12:34

dobro, sem kiksnil glede registracije, vem da je ena meja 25 konj, druga pa 40, zato je tisto kar se prodaja pod it. zastavo ponavadi podhranjeno

Srečko vsaj ne skriva da preprodaja, tudi iz oglasa se vidi da je preprodaja, v tem oglasu daje garancijo za motor, tudi če je tega elana pripeljal iz italije je sestavil dobro kombinacijo motor-čoln in prodaja po normalni ceni
tale Belingardo se je pa pod prodajalca registrirala fiz. oseba, vpisal je da je zastava slovenska, registracije pa se ne vidi nikjer

naj bo preprodajalec kdorkoli , ampak naj tega ne skriva, sedaj pa res ni problem registrirat firme ali sp pa naj to počne ......... državo je treba futrat, drugače nab jo bodo drugi (kot balkansko grčijo pa europsko italijo) :)
če je pa Italija vzor evrope sem pa raje na balkanu :) ..... samo moje mnenje, ni treba zdaj teme zasrat

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov