Rabljen motor
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Rabljen motor
No, pa smo tam.
Za nami sta prvi 2 sezoni z Novomarjevim gumenjakom N-370 in Tohatsujem 25 za našimi hrbti. Zdaj pa bi mlajši del nas "pomorščakov" rad malo več... ciljamo na 40 KM, da bo mir.
Nagledana imam Yamaho 40 BMHDL letnik 2008 in Hondo 40 BF40 z navoženimi 80 urami letnik 2009.
Vse lepo in prav. Dokler se ne pojavi vprašanje: ali ta motor res deluje, kot je treba?
Mi lahko napišete kak namig ali dva kako naj sredi zime vem, če je motor OK in ne bom vrgel denarja vstran?
Pa še to: za Hondo vem, da ima električni trim. Za Yamaho pa nekako ne najdem pametnih podatkov na netu, ker je starejši model... Verjetno ima tudi Yamaha električni trim, ne?
Hvala za pomoč! Če je o tem že kje kaj napisano, pa bom hvaležen za link in se opravičujem, da sem spraševal že napisano.
LP,
Matic
Za nami sta prvi 2 sezoni z Novomarjevim gumenjakom N-370 in Tohatsujem 25 za našimi hrbti. Zdaj pa bi mlajši del nas "pomorščakov" rad malo več... ciljamo na 40 KM, da bo mir.
Nagledana imam Yamaho 40 BMHDL letnik 2008 in Hondo 40 BF40 z navoženimi 80 urami letnik 2009.
Vse lepo in prav. Dokler se ne pojavi vprašanje: ali ta motor res deluje, kot je treba?
Mi lahko napišete kak namig ali dva kako naj sredi zime vem, če je motor OK in ne bom vrgel denarja vstran?
Pa še to: za Hondo vem, da ima električni trim. Za Yamaho pa nekako ne najdem pametnih podatkov na netu, ker je starejši model... Verjetno ima tudi Yamaha električni trim, ne?
Hvala za pomoč! Če je o tem že kje kaj napisano, pa bom hvaležen za link in se opravičujem, da sem spraševal že napisano.
LP,
Matic
Fantje ne ga nategovat, ITA verzije motorjev(25/40, 40/60) so že v tovarni prirejene za njihov trg in imajo kubaturo 40 in 60 potem pa so zaprti, kar je najlažje rešit da motor odpreš in je tak kot mora bit. Iz tovarniške 25 naredit 40 tko pa pride pod črto draćje kot da kupiš org. Da se6-8, 20-30, 15-18, 15-20, 40-50 ker so že v osnovi enaki pa še tukaj je elektronika tako draga da je bolje prodat in doplačat in kupit tisto kar želiš.
Halo kocka, najprej se malo pozanimaj, kako je pri 2T motorjih, ker sam imam kar nekaj izkušenj s tem, pa ti povem, da sem letos zrihtal dve Yamahi, eno iz 6 na 8, drugo pa iz 25 na 50, enega pa ravno sedaj delam Tohatsu 40 na 50. Seveda so bili vsi moji motorji. Pa prosim ne bit pameten, če še niste počeli kaj takega.
Sem pa pogledal bolj natančno za kateri motor gre v tem primeru, pa se zadeva res na da opret na 40 HP ampak se da na 30. Je to izvedba motorjev, ki imajo samo dva cilindra.
LP, pa brez zamere, ker pri nekaterih se da zelo poceni povečat moč.
Sem pa pogledal bolj natančno za kateri motor gre v tem primeru, pa se zadeva res na da opret na 40 HP ampak se da na 30. Je to izvedba motorjev, ki imajo samo dva cilindra.
glens napisal/-a:Halo kocka, najprej se malo pozanimaj, kako je pri 2T motorjih, ker sam imam kar nekaj izkušenj s tem, pa ti povem, da sem letos zrihtal dve Yamahi, eno iz 6 na 8, drugo pa iz 25 na 50, enega pa ravno sedaj delam Tohatsu 40 na 50. Seveda so bili vsi moji motorji. Pa prosim ne bit pameten, če še niste počeli kaj takega.
na kolk bi pa sravil mercury 200 20 HP letnik 90
Mecury motorjev sicer ne poznam v detalje, da bi vedel kateri modeli so enaki, vendar kolikor vem 200 pomeni, da ima motor 200 ccm in s to kubituro ne bo veliko več veselja kot pa 20 HP. Pa vrjetno ima samo 2 cilindra. Malo lahko odpreš sesalne lamele pa bo malo več moči, kaj drugega pa po mojem se tu ne da.
Žal.
LP
Žal.
LP
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
glens napisal/-a:Mecury motorjev sicer ne poznam v detalje, da bi vedel kateri modeli so enaki, vendar kolikor vem 200 pomeni, da ima motor 200 ccm in s to kubituro ne bo veliko več veselja kot pa 20 HP. Pa vrjetno ima samo 2 cilindra. Malo lahko odpreš sesalne lamele pa bo malo več moči, kaj drugega pa po mojem se tu ne da.
Žal.
LP
motor ima 361ccm in 20hp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov