Uvoz ITA - SLO
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Uvoz ITA - SLO
Pozdravljeni
Zanimam se za eno barko iz ita pa me zanima kako je z uvozom ?
Kako je s prepisom barke/prikolice prevoz po kopnem ?
Okvirni stroški in kako je z vpisom v register plovil pri nas ?
Zanima me kaj moram vse vedeti oz. narediti, da bi omenjeno barko vpisal pri nas in imel vse dokumente urejene.
Ker vem, da imajo taljani malo drugačne predpise kot mi (brez izpita, brez registracije pod 10m..).
p.s. Preiskal sem vse teme pa nisem nikjer dobil podobne zadeve, edino ita - hrvaška, tako da če že obstaja podobna tema se opravičujem.
hvala
lp
Zanimam se za eno barko iz ita pa me zanima kako je z uvozom ?
Zanima me kaj moram vse vedeti oz. narediti, da bi omenjeno barko vpisal pri nas in imel vse dokumente urejene.
Ker vem, da imajo taljani malo drugačne predpise kot mi (brez izpita, brez registracije pod 10m..).
p.s. Preiskal sem vse teme pa nisem nikjer dobil podobne zadeve, edino ita - hrvaška, tako da če že obstaja podobna tema se opravičujem.
hvala
lp
Re: Uvoz ITA - SLO
batana napisal/-a:
lp
1. Na italijanski občini oz. 'comuni' overjena tipska pogodba za plovilo z motorjem (cca.30€)
2. RINA oz. CE certifikat za plovilo (priloži prodajalec)
3. Dichiarazione di potenza za motor (priloži prodajalec)
4. Kopija zadnje zavarovalne police (priloži prodajalec)
Potem plovilo spraviš k nam:
- ali na avtovleki (nekaj 100€),
- ali na prikolici, reg. v SLO,
- ali ti jo pripelje prodajalec na svoji prikolici, ki jo moraš kasneje homologirati na LPP-ju v Ljubljani. Seveda tudi za prikolico rabiš original prometno..
V Italiji kot tujec ne dobiš preizkusnih tablic, torej si v prekršku če vlečeš italijansko prikolico.
Z vsemi zgornjimi štirimi dokumenti greš k nam na kapitanijo in registriraš plovilo. Stroški so enaki kot če registriraš novo plovilo. Pogodbe in dokumentov ti ni treba prevajati, ker so vse naše kapitanije v dvojezični coni..
Happy
Re: Uvoz ITA - SLO
tomaz_slo napisal/-a:batana napisal/-a:
lp
1. Na italijanski občini oz. 'comuni' overjena tipska pogodba za plovilo z motorjem (cca.30€)
2. RINA oz. CE certifikat za plovilo (priloži prodajalec)
3. Dichiarazione di potenza za motor (priloži prodajalec)
4. Kopija zadnje zavarovalne police (priloži prodajalec)
Potem plovilo spraviš k nam:
- ali na avtovleki (nekaj 100€),
- ali na prikolici, reg. v SLO,
- ali ti jo pripelje prodajalec na svoji prikolici, ki jo moraš kasneje homologirati na LPP-ju v Ljubljani. Seveda tudi za prikolico rabiš original prometno..
V Italiji kot tujec ne dobiš preizkusnih tablic, torej si v prekršku če vlečeš italijansko prikolico.
Z vsemi zgornjimi štirimi dokumenti greš k nam na kapitanijo in registriraš plovilo. Stroški so enaki kot če registriraš novo plovilo. Pogodbe in dokumentov ti ni treba prevajati, ker so vse naše kapitanije v dvojezični coni..
Happy
Happy ja :I skoraj
Torej če nima CE certifikata.. raje se ne spuščam v nakup?
Kaj pa če imam kolega italiana in mi on pripelje prikolico z preizk. tablicami ?
In če ima motor samo račun ne bo dovolj predvidevam?
Plovilo se mi zdi da ni zavarovano saj je pod 10m nekaj piše tako da predvidevam, da vse kar ima je račun od motorja in registrirano prikolico...
Imaš pa bolj poceni in optimalno možnost, da tega kolega zaprosiš, da ti "posodi" svoj naslov in si greš narediti CODICE FISCALE v en UFICCIO DEI REGOLARI mislim da (nisem siguren) in tako pridobiš ednini potreben dokument za zavarovanje v Italiji, naslov je pa samo za to, da ti tja lahko pošljejo pošto, da ti je zavarovanje poteklo.
tako se boš imel za cca. 80eu na leto čoln na Italijansko zastavo in pač na Hrvaškem PLOVNO DOZVOLO.
Edino prikolico boš pa mogel urediti. V Vrhniki je eden, ki ti to s papirji uredi zelo poceni, no vsaj bil je...
tako se boš imel za cca. 80eu na leto čoln na Italijansko zastavo in pač na Hrvaškem PLOVNO DOZVOLO.
Edino prikolico boš pa mogel urediti. V Vrhniki je eden, ki ti to s papirji uredi zelo poceni, no vsaj bil je...
In next five years I wanna have Bayliner 2052LS!!!
Codice fiscale - torej italijansko davčno številko si lahko odpre vsak tuj državljan in za izdelavo mu ni potrebno imeti ali "si izposoditi" prebivališča v Italiji - pa naj bo to začasno ali stalno prebivališče.
Če gre za izvoz pravzaprav ne vidim razloga, zakaj bi si on - tujec moral izdelati ita. davčno številko.
Da, tujec lahko upravlja vozilo z ita. tablicami 90 dni, sem nekje zasledil. Enostavno pripelji prikolico v Slovenijo, homologiraj, naredi slo. tablice in to je to. Potem ita. tablice pošlješ lastniku v Italiji, da vozilo odjavi iz prometa in vrne tablice. Simple ko prebranac.
Da, tujec lahko upravlja vozilo z ita. tablicami 90 dni, sem nekje zasledil. Enostavno pripelji prikolico v Slovenijo, homologiraj, naredi slo. tablice in to je to. Potem ita. tablice pošlješ lastniku v Italiji, da vozilo odjavi iz prometa in vrne tablice. Simple ko prebranac.
Nazadnje spremenil Slootack, dne Če Maj 10, 2012 12:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Kaj pa, če prodajalec vozila ne odjavi in ga prijavi kot ukradeno?
Ne zaupam več nobenemu odkar sem kupil legalizirano in registrirano vozilo pri nas od pravne osebe in ne od fizične. Na koncu se je izkazalo da je bilo ukradeno v Torinu. Tožba se vleče že štiri leta. Kaže dobro, samo gre pa energija in denar ...
Ne zaupam več nobenemu odkar sem kupil legalizirano in registrirano vozilo pri nas od pravne osebe in ne od fizične. Na koncu se je izkazalo da je bilo ukradeno v Torinu. Tožba se vleče že štiri leta. Kaže dobro, samo gre pa energija in denar ...
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Slootack napisal/-a:Codice fiscale - torej italijansko davčno številko si lahko odpre vsak tuj državljan in za izdelavo mu ni potrebno imeti ali "si izposoditi" prebivališča v Italiji - pa naj bo to začasno ali stalno prebivališče.Če gre za izvoz pravzaprav ne vidim razloga, zakaj bi si on - tujec moral izdelati ita. davčno številko.
Torej, za odprtje Codice fiscale POTREBUJEŠ NASLOV, kamor boš prejemal pošto in ta MORA biti v Italiji. Sem lani delal, letos dela pa bratranec!
MOJ PREDLOG JE BIL, DA MOŽAKAR ČOLNA SPLOH NEBI UVOZIL, AMPAK GA VOZIL POD ITALIJANSKO ZASTAVO, KAR BI GA PRIŠLO CENEJE IN PREPROSTEJE.
UVOZITI BI MORAL SAMO PRIKLOPNIK, KER PAČ NE MOREŠ VLEČI ITALIJANSKEGA LAHKEGA PRIKLOPNIKA KOT SLOVENSKI DRŽAVLJAN...
In next five years I wanna have Bayliner 2052LS!!!
Vsak je svojega tošla gospodar tako, da je potem ta tema čisto odveč. Itak je bilo pa podano vprašanje in na eno vprašanje je prišlo več odgovorov. Vsak drugače sliši. Priznam, če bi na vse gledal s ČE bi že zdavnaj propadel tako da je včasih dobro, da ČE tudi zanemariš, oz. se požvižgaš na njih narediš po svoje. Naredi tako kot je opisal Tomaž. Zanj vem, da je zase nekaj uvažal zato je napisno iz prve roke. Tudi sam bi se lotil uvoza saj lahko veliko prihranim. V južnem delu Italije je nakup čolna ugoden samo ta ugodnost se ob delčku nepazljivosti ali prevelikem adrenalinu in pogledu na lepto, ki jo kupuješ kaj hitro lahko spremeni v nočno moro. Je pa zato taka varianta 1 : ?????. Jaz nisem bil napaljen pa sem padel v tisto številko, ko te nategnejo. No nategnili so že trgovca pred mano. Od takrat naprej imam veliko ČE-jev.
Pozejdon,
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti