Placan ddv in usa zastava
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Placan ddv in usa zastava
Pozdravljeni,
Imam eno specificno vprasanje, ce mi bo kdo znal pomagati.
Kupil sem vodni skuter v Ameriki, transportiral sem ga preko Nemcije,
tam sem placal tudi uvozne dajatve (eu davek in carino).
Ko pa sem ga zelel registrirst v Slo, pa sem imel problem s Ce certifikatom,
ker ga niman. Zato sem ga registriral v Usa, ker ga itak uporabljam le
na Hrvaskem. Cez zimo sem ga tako brez problema vozil na servis v Slo.
Sedaj pa me zanima ali se lahko z njim vozim v slo, glede na to da so
dajatve placane in da je vseeno registrirano v Usa?
Hvala za pomoc!
Hvala za pomoc!
Sicer, ne vem, če ne govorimo vsi bolj na pamet ...
1.Če je plačan davek za plovilo, če plačuješ letno dajatev in imaš registrirano v U.S. bi skoraj lahko šlo...
2.Ne vem zakaj bi potreboval CE certifikat ? le tega potrebuješ za registracijo v EU, in ker nisi registriran v EU, se mi zdi,da ga ne potrebuješ, poleg tega pa nisi utajil nobenega davka, in bi lahko vse skupaj celo delovalo... ??
Če imaš tam odprto podjetje, morda še lažje...
Enkrat bo treba zbrat vsa ta vprašanja, pa iti z diktafonom na davčno, pa v Koper k Banu
Pa da vidimo
1.Če je plačan davek za plovilo, če plačuješ letno dajatev in imaš registrirano v U.S. bi skoraj lahko šlo...
2.Ne vem zakaj bi potreboval CE certifikat ? le tega potrebuješ za registracijo v EU, in ker nisi registriran v EU, se mi zdi,da ga ne potrebuješ, poleg tega pa nisi utajil nobenega davka, in bi lahko vse skupaj celo delovalo... ??
Če imaš tam odprto podjetje, morda še lažje...
Enkrat bo treba zbrat vsa ta vprašanja, pa iti z diktafonom na davčno, pa v Koper k Banu
Pa da vidimo

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Tudi jaz nisem preprican, ce me ustavi policija kaj mi bodo rekli.
Verjetno zacnejo pridigat z davkom, ko jim pokazem papirje,
pa nima kaj?Carina skrbi za davie, policija pa da je plovilo registrirano.
Kaj pa ce se ne strinjajo, a mi carina zaseze in caka na kaj?
A na placilo dajatev?
Hm me ima da bi poklical c Koper in vprasal, sam sem sigurnen da tudi
tam niba nobem pojma.
Verjetno zacnejo pridigat z davkom, ko jim pokazem papirje,
pa nima kaj?Carina skrbi za davie, policija pa da je plovilo registrirano.
Kaj pa ce se ne strinjajo, a mi carina zaseze in caka na kaj?
A na placilo dajatev?
Hm me ima da bi poklical c Koper in vprasal, sam sem sigurnen da tudi
tam niba nobem pojma.
Re: Placan ddv in usa zastava
Simon3078 napisal/-a:Pozdravljeni,
Hvala za pomoc!
Ne vem, kako ti je uspelo plačat carino in DDV brez CE certifikata? Jaz ne bi kompliciral dalje in registriral pod Nemško zastavo, tam ti verjetno ne bodo komplicirali okrog CE. Razen, če se imaš namen preganjat v naših vodah????
Včasih si carino in DDV (fizična oseba) normalno plačal špediterju nekje v EU in rešeno... Pred kakšnimi tremi leti pa so začeli komplicirati (kar je povsem prav!) in zahtevajo CE certifikat že pri carinjenju...
Pazi okrog že plačanega DDV... Če je barka dlje časa izven EU, ti lahko zahtevajo ponovno carinjenje in ponovno plačilo DDV!!! Ne vem sicer kakšen je ta termin, vendar če se ne motim je to SAMO 18 mesecev!!! Ti si dejansko naredil izvoz, da si lahko registriral v ZDA, torej barka ni več v EU... In tako imajo vso pravno osnovo, da ti DDV-ja in carine, ki si jih že plačal ne priznajo!
Pazi okrog že plačanega DDV... Če je barka dlje časa izven EU, ti lahko zahtevajo ponovno carinjenje in ponovno plačilo DDV!!! Ne vem sicer kakšen je ta termin, vendar če se ne motim je to SAMO 18 mesecev!!! Ti si dejansko naredil izvoz, da si lahko registriral v ZDA, torej barka ni več v EU... In tako imajo vso pravno osnovo, da ti DDV-ja in carine, ki si jih že plačal ne priznajo!
Če je stvar (plovilo, avto) registriran izven EU, izgubi EUR1. Da pa izgubi status plačila EU davka, pa nisem prepričan. Definitivno, ne smeš povedati, da je bil vmes registriran v USA.
Moj predlog: pridobi neko kopijo CE certifikata istovetnega plovila, ga registriraj na Nemško zastavo, potrdilo o plačanem davku pa shrani. Čez leto pojdi v Koper, predloži nemške dokumente (vključno z izpisom iz registra) in potrdila o plačanem DDV in ti mora prepisat na SLO zastavo. Drugače pa ustavni spor.
Moj predlog: pridobi neko kopijo CE certifikata istovetnega plovila, ga registriraj na Nemško zastavo, potrdilo o plačanem davku pa shrani. Čez leto pojdi v Koper, predloži nemške dokumente (vključno z izpisom iz registra) in potrdila o plačanem DDV in ti mora prepisat na SLO zastavo. Drugače pa ustavni spor.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost