motor johnson

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

remuk
Naddesetnik

motor johnson

OdgovorNapisal/-a remuk » Po Jun 04, 2012 16:35

lep pozdrav.

Pred kratkim sem kupil komplet elan 402 in johnson 40 letnik 94.
Ko sem motor preiskusil v čebru vode. Se v vodi vidi črno olje. Kaj bi to bilo od kod bi olje istekalo ( semering na nogi je baje nov, kakor tudi impeler-baje menjal prejšni lastnik ) Malo sem v skrbeh glede tega črnega olja ki sevidi v vodi.

Hvala za odgovor.
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Po Jun 04, 2012 19:51

Si opazu ane da ni treba več tem odpirat za en problem??!!!
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
cado1990
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a cado1990 » Pe Jun 15, 2012 15:21

Veš, to, da je v vodi polno "olja" ni nujno problem curljanja od kod! Glede na to, da je motor 2 takten, teče na mešanico in ker smo vsi NAREDILI izpit za čoln, vemo, da 2 takten motor za mazanje potrebuje OLJE vmešano v gorivo, katero ne povsem izgori (ker v nasprotnem primeru nebi mazalo), gre potem skozi izpuh tudi kaj ven... Drugače pa boš najlažje ugotovil, tako, da preveriš nivo olja v peti potem ene pou ure nažigaš v čbru in potem s5 preveriš... Od dugot ne more prit...
In next five years I wanna have Bayliner 2052LS!!!
sportbili
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a sportbili » Sr Jul 11, 2012 08:25

Pri meni se isto dogaja in sem ugotovil da je to od olja ki je zmešan z bencinu saj je motor 2T.

Jaz imam sistem autolube(motor sam meša olje) ampak za vsak slučaj še sam dodam v kanto malo olja,da nebi ta avtolube slučajno nehal delovat.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Sr Jul 11, 2012 08:40

cado1990 napisal/-a: vemo, da 2 takten motor za mazanje potrebuje OLJE vmešano v gorivo, katero ne povsem izgori (ker v nasprotnem primeru nebi mazalo), gre potem skozi izpuh tudi kaj ven.

Večina mazanja se pri 2 T motorju zgodi že pred vstopom v zgorevalni prostor, ker zmes goriva in zraka vstopi v karter in najprej podmaže vse potrebno (kapljice olja se izločijo iz zmesi in se oprimejo površin ter jih podmazujejo), nato pa vstopi v zgorevalni prostor, kjer večina olja zgori - ne pa vse. Torej, lahko ga večina - ali pa če bi vse - izgori, ker se mazanje dogaja že prej.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jul 11, 2012 10:04

sportbili napisal/-a:Pri meni se isto dogaja in sem ugotovil da je to od olja ki je zmešan z bencinu saj je motor 2T.

Jaz imam sistem autolube(motor sam meša olje) ampak za vsak slučaj še sam dodam v kanto malo olja,da nebi ta avtolube slučajno nehal delovat.

Potem pa prihaja do prebogate mešanice, ki povsem ne izgori in nastajajo saje, ki posledično zabašejo kanale.
Guma je guma, zaenkrat.
Trunkelj
Kapitan fregate
Kraj: Šentvid pri Strični-ankaran-krk-umag-zrče

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » Če Jul 12, 2012 00:07

2-takt nič se sekerat samo olje se puca malo preterat pa bo use OK

L.P
Damjan

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov