1. Ruta Morjeplovec.net

Vabila in navodila za redna mesečna srečanja članov in posebne dogodke

Moderatorji: moderator2, moderator, theDamjan

Bi se udeležili skupinske tedenske rute?

DA
54
57%
MOGOČE
40
43%

Skupaj glasov: 94
indoo
Kapitan
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a indoo » Pe Jul 03, 2009 21:27

Končno se mi je uspelo logirat na net.

Ponovno sem na pivu v Pogani in se spominjajo Morjeplovcov, tako da je vse bilo OK.

LP iz Pogane ob mrzlem pivu, saj je zrak prijetnih 28,2.
samo morje !
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Ne Jul 05, 2009 14:12

Tako,sedaj ko so se mi umirila tla pa lahko napišem nekaj utrinkov z rute.Sam sem sicer štartal iz Klimna na krku z še enim našim članom (Roman1).pot naju je vodila po mirnem morju pod Krčkim mostom ter nato sva nadeljevala na otok Cres.Tukaj sva v enem mirnem zalivu počakala še ostale člane ki so pot začeli iz Punata.Skupaj smo potem nadaljevali do mesta Cres od tam pa na postanek v zaliv mislim da Martinščica.Med vožnjo je meni ugasnil motor,ker se mi je snela cevka za dovod goriva.Naslednji trenutek se je karavana ustavila in admin je bil z svojo sulice že pri meni ,pa tudi Mitja P ki smo ga prej prehiteli je prišel na pomoč.Stvar sem uredil in nato smo pot nadaljevali.Ob 16.40 smo bili pred Osorskim mostom ter čakali da je ura odbila 17.00 da se odpre most.Nato smo odšli dotočit gorivo ter nadaljevali do zaliva Punta križa.Tukaj so nas pričakale jadernice,sam sem se vezal na bok jadernice katere lastnik je bil CAR.Po večerji in malo hrupni noči nas je zjutraj obiskal Polanc z svojim KOLODONTOM.Po zajterku smo odšli do otoka Ilovik in Sv petar,kjer smo se malo namakali,nato pa v formaciji DELTA odhiteli na Silbo kjer smo zopet počivali ter se predajali sunčnimi žarki ,nato v popoldanskih urah pa odšli na otok Olib kjer nas je pričakal Gregor n ki je nam je varoval muringe.Po degustaciji v bližnji gostilni smo prijateljsko odšli do naslednje oštarije kjer smo imeli večerjo ter spoznavanje članov in njihovih družin.Ponoči se morje ni umirilo in je valovalo tako ,da me je prijetno presenetil Gregor n ki mi je svetoval da naj premaknem svoje plovilo v notranjost marine ki jo uporabljajo domačini.No tukaj nastopi moje nočno kopanje.Zjutraj smo obiskali zopet gostilno kjer smo spili kavo ter odšli proti Pagu.Po kratkem postanku (tankanju goriva ),smo pot nadaljevali proti Rabu.Vmes pa smo se zopet vstavili ter malo kopali v morju.Na Rabu smo si malo ogledali mesto ter odšli proti Supetarski Dragi kjer nas je počakal CAR z svojo jadernico.Po večerji so nekateri odšli spat,drugi smo pa lovili ribe ter klepetali o različnih stvareh.Zjutraj smo z plovili odšli v marino ,od tam pa v bližni lokal na jutranjo kavo z CARJEM nato pa slovo in GASA proti začetnim izhodiščem.
Naj povem da je družba bila fenomenalna,da je ruto kompletno odpeljačlo mislim da šest plovil (drugi so se priključili ter naslednji dan odšli po svoje),od tega osem moških,štiri ženske ter trije otroci.Lahko pohvalim vse tri otroke ki so ruto speljali do konca,sam sem imel na krovu dva otroka in sicer starosti šest in osem let,obenem pa je bil moj sin najmlajši ki je bil na kompletni ruti.

Naj povem še to informacijo ,da sem vozil plovilo z spalno kabino dolžine 5,6m,katerega je poganjal motor Yamaha f80aetl .

Še enkrat lep pozdrav vsem in upam klicati dobrodošla RUTA 2010

L.P.
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Urke85
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Urke85 » Ne Jul 05, 2009 22:09

nekaj slikc tudi od naju

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
CC
Admiral
Kraj: Veleje~Dunat

OdgovorNapisal/-a CC » Po Jul 06, 2009 07:54

janadino napisal/-a:Lipnik, prideš na srečanje?

seveda pridem
Lp CC
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Jul 07, 2009 11:31

Včeraj sem se vrnil z Krka, zato se šele sedaj oglašam. Na ruti sem bil najbolj neizkušen, z odprtim čolnom in 7 letnim otrokom in ženo na krovu. Ves čas sem imel občutek varnosti za kar se vsem udeležencem zahvaljujem. Pridobil sem kar nekaj novih izkušenj, predvsem pa spoznal krasne ljudi saj smo se vsi med sabo zelo dobro "štekali". Mislim, da je bil z nami tudi agel varuh, saj smo v Martinščici za las ušli nevihti, pa tudi dež v Pogani je padal rahlo in brez vetra, tako da smo bili pod improvizirano streho na čolnu popolnoma suhi.
Le gusarskega zaklada (ki ga je želel odkriti moj sin) nismo našli. To ostaja za drugo leto, ko bo morda še kak otrok več.
Čoln je dobro prenesel preizkušnjo, saj tako obremenjen še ni bil. Vozil sem z malenkost višjo potovalno hitrostjo kot sicer(4200-4500 obratov, običajno 3800-4000) in porabil 100 litrov goriva.
Lep pozdrav vsem.
ps:škoda , da je prišlo do žaljivih postov, saj je bilo vzdušje neponovljivo in varnost vseskozi na nivoju
mirno morje
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Sr Jul 08, 2009 14:15

Roman 1 napisal/-a:Včeraj sem se vrnil z Krka, zato se šele sedaj oglašam. Na ruti sem bil najbolj neizkušen, z odprtim čolnom in 7 letnim otrokom in ženo na krovu. Ves čas sem imel občutek varnosti za kar se vsem udeležencem zahvaljujem. Pridobil sem kar nekaj novih izkušenj, predvsem pa spoznal krasne ljudi saj smo se vsi med sabo zelo dobro "štekali". Mislim, da je bil z nami tudi agel varuh, saj smo v Martinščici za las ušli nevihti, pa tudi dež v Pogani je padal rahlo in brez vetra, tako da smo bili pod improvizirano streho na čolnu popolnoma suhi.
Le gusarskega zaklada (ki ga je želel odkriti moj sin) nismo našli. To ostaja za drugo leto, ko bo morda še kak otrok več.
Čoln je dobro prenesel preizkušnjo, saj tako obremenjen še ni bil. Vozil sem z malenkost višjo potovalno hitrostjo kot sicer(4200-4500 obratov, običajno 3800-4000) in porabil 100 litrov goriva.
Lep pozdrav vsem.
ps:škoda , da je prišlo do žaljivih postov, saj je bilo vzdušje neponovljivo in varnost vseskozi na nivoju

To so pravi morjeplovci :!:
Roman1 kar tako naprej :!:
Zaklad pa ste že našli :!:
FISHING & SAILING IS LIFE
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Jul 25, 2009 19:38

Danes sem prenočil na Olibu in mi je šef gostilne kjer smo jedli, prinesel črna sončna očala, ki so ostala na mizi ob našem obisku. So manjša, lahko bi bila tudi otroška. Če kdo pogreša naj se mi javi. Pozdravlja vse.
lpg
https://medisken.si
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Avg 06, 2009 14:16

gregor.n napisal/-a:Danes sem prenočil na Olibu in mi je šef gostilne kjer smo jedli, prinesel črna sončna očala, ki so ostala na mizi ob našem obisku. So manjša, lahko bi bila tudi otroška. Če kdo pogreša naj se mi javi. Pozdravlja vse.
lpg

Mogoče so tvoja, saj si ob 4 zjutraj že bil kot mali otrok. :D

Naj povem tole: vsi, ki so mislili ali še mislijo, da je bila ruta samo za popivanje se je krepko zmotil. Ko sem bil sedaj na dopustu, sem komaj ugotovil koliko sem se naučil, o morju, o vremenu, o kulturi in največ o pravilih oziroma kako je pomembno, da se držiš pravil. Še enkrat hvala vsem, ki ste nam malim pokazali vse to. :wink:
Guma je guma, zaenkrat.
Mitja64
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Mitja64 » Pe Avg 07, 2009 16:46

Ej, Gregor,
verjetno so očala moja, zvečer jih nisem rabil in ....
Mi jih prineseš ko se dobimo na septemberskem srečanju.
Hvala za skrb!
Lp Mitja
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Okt 30, 2013 04:26

CC napisal/-a:

seveda pridem

Pa smo ga razkrinkal :shock: :!: :!: :!: :lol:

Samo, tole je pa bil dogodek.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
CC
Admiral
Kraj: Veleje~Dunat

OdgovorNapisal/-a CC » Sr Okt 30, 2013 08:29

eni se ga dober spomnemo,enim je pa mal zdrkvalo :wink:
Lp CC
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Okt 30, 2013 12:42

Sej sploh nebi bilo slabo to obudit in oživet.Tedenska tura je že kar en mali dopustek,ki si ga verjetno nebi mogel vsak privoščit,glede planiranega rednega dopusta.Za nekatere bi pa bilo zanimivo.Kajti taka tura nas še bolj združuje,kar je pa tudi bistvo morjeplovstva.Zato tema ni slaba in je kar mal za podebatirat,saj zima bo dolga. :idea:
mašinfirer
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Okt 30, 2013 15:34

kr en napisal/-a:
CC napisal/-a:

seveda pridem

Pa smo ga razkrinkal :shock: :!: :!: :!: :lol:

Samo, tole je pa bil dogodek.

Eden je narobe kliknil, pa slabo prebral, in gre tema iz 2009 naprej! Za ne verjet.
kr en, a te še od sobote ni spustlo?
Saj ni blo hudo!

Vse pripomočke obvladate razen najvažnejšega.

Slika

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Okt 30, 2013 18:32

Pajer, bistvo je tole:
Janadino je napisal:"Lipnik, a prideš?"
In
CC je odgovoril:"Seveda pridem."

Torej: 1+1=2. Ali CC=Lipnik. Dokazano s priloženim:

CC napisal/-a:

seveda pridem

:lol: :lol: :lol:

Kar pa se 1. rute tiče, pa je bil sigurno dogodek in pol. In zakaj ne bi tako prijetne teme malo obudili.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Okt 30, 2013 18:42

Zanimivo je, kako si je nekaj zdaj za skoraj vsako vreme in morje pripravljenih morjeplovcev na prvi ruti nabiralo prve izkušnje na daljših poteh...

Res je vredno spet prebrati.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta