PODGANA V JADRNICI
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
PODGANA V JADRNICI
Prejšnji teden smo vzeli jadrnico iz marine v Dubrovniku in od prvega dne smo opazili pogriženo hrano. Sprva smo mislili, da gre za kakšno miško, potem pa jo je eden od članov posadke celo videl in glede na veliksot je šlo za podgano.
Niti se nisem lotil lovljenja podgane. Me pa zanima, če je že kdo imel podobno izkušnjo in kako je stvar uredil. Jaz bi najraje kar zaplinil barko z izpuhom iz avtomobila za kakšne pol ure, pa bi bil verjetno mir.
Ta stvar pa leze povsod, tudi vertikalno. Imeli smo pogrižene tudi torbe od prenosnih računalnikov in etuije od telefonov in tudi obleke. Puščala nam je tudi cev za hlajenje motorja, samo dvomim, da je to od podgane. Cev so nam zamenjali na Lastovem.
Niti se nisem lotil lovljenja podgane. Me pa zanima, če je že kdo imel podobno izkušnjo in kako je stvar uredil. Jaz bi najraje kar zaplinil barko z izpuhom iz avtomobila za kakšne pol ure, pa bi bil verjetno mir.
Ta stvar pa leze povsod, tudi vertikalno. Imeli smo pogrižene tudi torbe od prenosnih računalnikov in etuije od telefonov in tudi obleke. Puščala nam je tudi cev za hlajenje motorja, samo dvomim, da je to od podgane. Cev so nam zamenjali na Lastovem.
Na vsak način moraš podgano izbezati z barke. Če ti pogine nekje pod podnicami ali celo v ojačitvenih kanalih, potem boš to vohal najmanj dve leti. Ta vonj je res gnusen.
Povprašaj kakšnega strokovnaka za deratizacijo, kako premamiti podgano, da pride ven.
Povprašaj kakšnega strokovnaka za deratizacijo, kako premamiti podgano, da pride ven.
- jutri pa res
- Viceadmiral
- Kraj: Maribor
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
Roman 1 napisal/-a:Ujameš jo lahko tudi na past za polhe.
Sem pa pred dvemi leti videl sistem za na vrvi, da preprečiš vkrcanje: Odrezan vrh plastenke in nato proti grlu narezana plastika in zapigana pravokotno kot propelar. To natakneš na vse privezne vrvi, pa maš mir
Tole je bol taka rešitev ker miši in podgane baje skačejo tudi iz barke na barko. Meni je letos naredila celo štalo zamenjal praktično celo vodno in kanalizacijsko inštalacijo in pa nekaj električne. Tudi plastika in blazine jim teknejo. Razlog je pa verjetno da nekateri puščajo hrano in vodo na barkah in potem je tole raj za žužke nastradajo pa tudi tisti ki pospravljajo in niso nič krivi. Pri nas je spomladi obdelala 7 bark in nekatere tako da je blo videt kot pri narkomanih. Je pa po mojem najlažje lovljenje z lepilom.
Frajtonerca je prava stvar...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost