PODGANA V JADRNICI
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Grega295 napisal/-a:Jaz sem vsak vikend na barki in vmes puščam kako odprto škatlo testenin, riža in podobno hrano, ki traja ... zdaj raje ne bom več. A drugi vse strogo pospravljate?
Samo brez panike prosim
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
-
al
igorb napisal/-a:al napisal/-a:Prebererm naslov pa sem mislil, da govorimo o kakšnem politiku..
No ja, kar se živali tiče je sigurno dobro imeti vse zaprto in odnašati smeti ter zapirati okna....
ne žali podgan
Sam res !
PS: nekje sem bral,mislim ,da v reviji VAL, da se podgane najlažje in sigurno znebiš, če potopiš barko

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Mace napisal/-a:probi z etrom tko smo se je mi rešil
Malce opiši kako to misliš?
Sem bil privezan na Lastovu in dan prej opazil v gumenjaku na kolegovi barki drekce. Ker sem se bal, da pride tudi na mojo sem na vrvi privezal pvc vrečko, ker nisem imel plastenk. Niti deset minut po tistem, ko smo šli spat ni minilo, ko je nekaj zašumelo. Takoj sem pomislil, podgana. Posvetim. Nekaj visi z vrečke. Hitro in akrobatsko se povzpne nazaj na vrv. Zagledam ogromno podgano, ki je začela TEČI po dolgi vrvi na obalo. Z nogo udarim po vrvi in stvor pade v vodo. Začuda, prične plavati tako hitro, da si nisem nikoli mislil, da podgana lahko tako hitro plava. Šibala je kot, da je vklopila z repom turbo. Vedno smo imeli mačko na plovilu in to nas je verjetno obvarovalo take golazni. Sedaj, ko je nimamo več bo treba veliko bolj paziti, saj so podgane dejansko povsod.
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Sr Sep 21, 2011 22:47, skupaj popravljeno 2 krat.
Grega295 napisal/-a:A je to pogost pojav na barkah? Je realno da to fašeš tudi v marinah na Slo obali in Istri ali je to samo bolj južno?
Res sem nekaj let nazaj videl podgano tudi na mojem bivšem in tvojem zdajšnjem pomolu. Pod deskami pomola ima ogromno prostora. Na srečo pa nisem slišal, da bi domovala na kakšni barki.
Največ se zadržuje na območjih, kjer ni higienskega minimuma, smetišča in stare opuščene stavbe.
ribiči pravijo da podgane silijo na barko,ko je vročina in suša da pridejo do sladke vode,sicer moja je bila po iq brihtna kot brancin skrivala se je,ko nas ni bilo je odprla celo plastičen pokrovček tako da ga je razgrizla okrog navoja in je vrh odpadel,srečo sem imel da ni grizla kablov ali cevi,na koncu mi jo je bilo žal ubiti,
Krpo smo prepojili z etrom in se lotili iskanja stvora, ko smo jo spravli v kot smo nanjo vrgli krpo, podgana je skp padla in smo jo odstranili.
Nikola Tesla napisal/-a:Mace napisal/-a:probi z etrom tko smo se je mi rešil
Malce opiši kako to misliš?
Sem bil privezan na Lastovu in dan prej opazil v gumenjaku na kolegovi barki drekce. Ker sem se bal, da pride tudi na mojo sem na vrvi privezal pvc vrečko, ker nisem imel plastenk. Niti deset minut po tistem, ko smo šli spat ni minilo, ko je nekaj zašumelo. Takoj sem pomislil, podgana. Posvetim. Nekaj visi z vrečke. Hitro in akrobatsko se povzpne nazaj na vrv. Zagledam ogromno podgano, ki je začela TEČI po dolgi vrvi na obalo. Z nogo udarim po vrvi in stvor pade v vodo. Začuda, prične plavati tako hitro, da si nisem nikoli mislil, da podgana lahko tako hitro plava. Šibala je kot, da je vklopila z repom turbo. Vedno smo imeli mačko na plovilu in to nas je verjetno obvarovalo take golazni. Sedaj, ko je nimamo več bo treba veliko bolj paziti, saj so podgane dejansko povsod.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti