PODGANA V JADRNICI

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Sep 21, 2011 17:02

Jaz sem vsak vikend na barki in vmes puščam kako odprto škatlo testenin, riža in podobno hrano, ki traja ... zdaj raje ne bom več. A drugi vse strogo pospravljate?
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Sr Sep 21, 2011 17:04

Grega295 napisal/-a:Jaz sem vsak vikend na barki in vmes puščam kako odprto škatlo testenin, riža in podobno hrano, ki traja ... zdaj raje ne bom več. A drugi vse strogo pospravljate?

Samo brez panike prosim 8)
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Sr Sep 21, 2011 17:12

podgana na barki je doktor in jo je težko ujeti jaz sen jo lovil 3 tedne
past,sirčki,strup,slanina,ribiči so posodli mačka,
ulovil sem jo na eurokrem in lepilo eurokrem na sredino in lepilo lepo na debelo okrog vse skupaj na lepenki,ko se poskuša rešit se lepenka lepo ovije okrog in evo ulov
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Sep 21, 2011 17:35

Prebererm naslov pa sem mislil, da govorimo o kakšnem politiku..

No ja, kar se živali tiče je sigurno dobro imeti vse zaprto in odnašati smeti ter zapirati okna....
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Sr Sep 21, 2011 18:15

al napisal/-a:Prebererm naslov pa sem mislil, da govorimo o kakšnem politiku..

No ja, kar se živali tiče je sigurno dobro imeti vse zaprto in odnašati smeti ter zapirati okna....

ne žali podgan
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Sep 21, 2011 21:17

igorb napisal/-a:
al napisal/-a:Prebererm naslov pa sem mislil, da govorimo o kakšnem politiku..

ne žali podgan

Sam res !

PS: nekje sem bral,mislim ,da v reviji VAL, da se podgane najlažje in sigurno znebiš, če potopiš barko :cry: Sicer potem nastrada veliko drugih stvari, ampak podgane 100% ni več na barki :lol:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Sr Sep 21, 2011 22:04

Hja... zna bit res kar problem, ja...

Znanec jo je lovil s podvodno puško in harpuno... par dni. Končalo se je z malo prestreljenim pohištvom in mrtvo podgano... in besnim, a na koncu zadovoljnim lovcem...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Sep 21, 2011 22:37

Mace napisal/-a:probi z etrom tko smo se je mi rešil

Malce opiši kako to misliš?

Sem bil privezan na Lastovu in dan prej opazil v gumenjaku na kolegovi barki drekce. Ker sem se bal, da pride tudi na mojo sem na vrvi privezal pvc vrečko, ker nisem imel plastenk. Niti deset minut po tistem, ko smo šli spat ni minilo, ko je nekaj zašumelo. Takoj sem pomislil, podgana. Posvetim. Nekaj visi z vrečke. Hitro in akrobatsko se povzpne nazaj na vrv. Zagledam ogromno podgano, ki je začela TEČI po dolgi vrvi na obalo. Z nogo udarim po vrvi in stvor pade v vodo. Začuda, prične plavati tako hitro, da si nisem nikoli mislil, da podgana lahko tako hitro plava. Šibala je kot, da je vklopila z repom turbo. Vedno smo imeli mačko na plovilu in to nas je verjetno obvarovalo take golazni. Sedaj, ko je nimamo več bo treba veliko bolj paziti, saj so podgane dejansko povsod.
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Sr Sep 21, 2011 22:47, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Sep 21, 2011 22:42

Polili so eter, in prižgali vžigalico :wink: :lol:
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Sr Sep 21, 2011 23:12

Tex napisal/-a:Polili so eter, in prižgali vžigalico :wink: :lol:

Ne, popili so ga in pihali kot Superhik :wink:
Slika

Slika
Living well is the best revenge

https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Sr Sep 21, 2011 23:15

Grega295 napisal/-a:A je to pogost pojav na barkah? Je realno da to fašeš tudi v marinah na Slo obali in Istri ali je to samo bolj južno?

Res sem nekaj let nazaj videl podgano tudi na mojem bivšem in tvojem zdajšnjem pomolu. Pod deskami pomola ima ogromno prostora. Na srečo pa nisem slišal, da bi domovala na kakšni barki.
Največ se zadržuje na območjih, kjer ni higienskega minimuma, smetišča in stare opuščene stavbe.

:)
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Sr Sep 21, 2011 23:31

ribiči pravijo da podgane silijo na barko,ko je vročina in suša da pridejo do sladke vode,sicer moja je bila po iq brihtna kot brancin skrivala se je,ko nas ni bilo je odprla celo plastičen pokrovček tako da ga je razgrizla okrog navoja in je vrh odpadel,srečo sem imel da ni grizla kablov ali cevi,na koncu mi jo je bilo žal ubiti,
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Če Sep 22, 2011 07:18

Kaj mišim tekne tudi hypolan? Namreč kamor imam čoln spravljen sem opazil drekce. Čoln sem komplet pogrnil sz dvemi najloni. Nastavil sem plavi strup in je že bil obgrizen u dveh dneh.

Upam da se ne bo spravla na gumenjaka :roll:

Še kakšen nasvet?
Uporabniški avatar
Mace
Kapitan fregate
Kraj: Perth

OdgovorNapisal/-a Mace » Če Sep 22, 2011 09:45

Krpo smo prepojili z etrom in se lotili iskanja stvora, ko smo jo spravli v kot smo nanjo vrgli krpo, podgana je skp padla in smo jo odstranili.

Nikola Tesla napisal/-a:
Mace napisal/-a:probi z etrom tko smo se je mi rešil

Malce opiši kako to misliš?

Sem bil privezan na Lastovu in dan prej opazil v gumenjaku na kolegovi barki drekce. Ker sem se bal, da pride tudi na mojo sem na vrvi privezal pvc vrečko, ker nisem imel plastenk. Niti deset minut po tistem, ko smo šli spat ni minilo, ko je nekaj zašumelo. Takoj sem pomislil, podgana. Posvetim. Nekaj visi z vrečke. Hitro in akrobatsko se povzpne nazaj na vrv. Zagledam ogromno podgano, ki je začela TEČI po dolgi vrvi na obalo. Z nogo udarim po vrvi in stvor pade v vodo. Začuda, prične plavati tako hitro, da si nisem nikoli mislil, da podgana lahko tako hitro plava. Šibala je kot, da je vklopila z repom turbo. Vedno smo imeli mačko na plovilu in to nas je verjetno obvarovalo take golazni. Sedaj, ko je nimamo več bo treba veliko bolj paziti, saj so podgane dejansko povsod.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Sep 22, 2011 15:01

Dobro da ti ni spodrsnilo in bi krpa na tebe padla. :lol:
Pravijo da podgane prve zapustijo potapljajočo ladjo. Začneš potapljati barko, podgane zbežijo, ti pa prekineš potapljanje. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti