u-r-o-s napisal/-a:Piki napisal/-a:u-r-o-s napisal/-a:Kakšno oranje sidra v močnem vetru je nekaj čisto običajnega.
Tudi slučajno ne bo držalo !
Še kako drži!
Ne drži, vsaj pri mojih sidranjih ne !
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
zeljko napisal/-a:Vsako sidro orje, in to vsakemu, koliko je pa odvisno od sidra in podlage.
Dajte kamen zraven sidra zvečer, in zjutraj po nevihti prečekiraj. No razen če ga zatakneš kam.
Imam pa eno vprašanje. Koliko od vas orjalcev uporablja dodatno vrv na začetku sidra za izvlecti, oziroma odhakljati sidro?
diligence napisal/-a:Moja kruta izkušnja z bojico na sidru:Lastovo Skrivena,mirna jesenska noč.Jadrnica lebdi nad sidrom.Okoli druge ure sa pripelje nevihta brez nevihtnega piša.Samo zagrmi,pihne in se ulije.Vse v desetih sekundah.Čista tema,jadrnica pa nikakor ni stala v veter,kar bočno je vse skupaj neslo.Bojice nikjer.Globina se veča,iz6 na 9.Skočim v raspenjeno črno morje in se potopim pod barko.Nesrečna bojica se je zateknila za elisoTorej sem sam sebi izpulil sidro
Teoretično je možnost,da te trenutni veter vrže točno čez bojico in to točno čez eliso
Izkušnja je bila res kruta.Ta dogodek me je še dolgo preganjal.Moj nasvet-ne seri s raznoraznimi bojicami prvezanimi na sidru.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov