Mnenje za dve jadrnici

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Bouges Nina
Admiral

Mnenje za dve jadrnici

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » To Sep 18, 2012 14:40

Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Sep 18, 2012 16:12

Starejši Duforji so grajeni v isti tovarni kot moj Gib Sea. Znani so po zelo kvalitetni izdelavi - še danes. Tiste druge pa ne poznam, pravzaprav slišim prvič zanjo.
Moje mnenje - obe sta premajhni glede na letne stroške priveza, ki se večinoma obračunajo do 10m minimalno.
LP NT
NIL
Kapitan

OdgovorNapisal/-a NIL » To Sep 18, 2012 20:34

Hustler; dobre barke angleške izdelave, narejene za odprta morja, paziti moraš pri osmozi, notranjost izgleda na sliki precej "slaba". Cena je glede na ostale cene podobnih hustlerjev normalna in ne predstavlja kakšne posebne ugodnosti. V USA pod to znamko prodajajo dirkalne čolne.
Dufour; barka francoske izdelave iz ladjedelnice, ki tudi sedaj proizvaja dobre barke. Na slikah je vidno, da je lastnik skrbel zanjo in da je notranjost dobro ohranjena. Potovalna barka brez velikih regatnih ambicij.
Zelo težko pa je barko oceniti, če je ne vidiš, na njej preživiš kakšen dan in z njo jadraš.
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » To Sep 18, 2012 20:51

Kaj pa "velikost" 28 tke? Je ta majhnost lahko problem (ne mislim pri bivanju!)? Kakšni so plusi in minusi manjših jadrnic? Vem, da je veliko napisanega, veliko sem prebrala na to temo, zanima me tako, par besed izkušenih morjeplovcev, res tisto najbolj pomembno. In hvala!
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Sep 18, 2012 20:56

Moje mnenje:

- barki sta sicer blizu kar se tiče cene, vendar je Hustler vsaj 1m daljša, kar predstavlja precejšnjo razliko. V kolikor se odločate za barko v rangu 8m bi jaz poiskal barko, ki stane max 10k €; trenutno je ponudba v tem segmentu zelo velika.

- na Duforju me moti krmilno kolo, ki otežuje prehod v kokpit na tako majhni barki; bolje bi bilo, če bi bilo rudo.

- barki ne izgledata obnovljeni. Ko se lotiš urejanja stare barke je lahko dela (in €€ ki gre za to) zelo veliko (elektrika, motor, jadra etc.). Preverite pred nakupom kaj vse vas čaka obnoviti v bližnji prihodnosti, pa kaj boste znali sami in kaj ne.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Sep 18, 2012 22:46

@ Nina
Bo še veliko odgovorov na tvoje vprašanje, ker se bosta barki iz pripetih oglasov (l.1978, l.1980), še zelo dolgo prodajali (€€€ :roll: :roll: :roll: ).

Velike barke imajo apartmajsko komoditeto, manjše pa taborniško.
To je razlika!
Se mi še kolca po moji 23ki, ampak se ne dam, če ma pa sosed ta velko, jo imam pa še jaz. 8)
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Sr Sep 19, 2012 05:57

cenovno so te letniki "tamtam", mislím pa, da je Hustler obnovljen.
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Sr Sep 19, 2012 08:31

Tudi mene na Dofourju moti krmilno kolo, ker je vsaj malce v napoto.

Sicer pa ne vem kaj naj rečem - če sta strukturno v redu (trup in rig) sta verjetno čisto OK barki.
Znotraj pa - sploh Hustler - izgledata čisto razsulo. Mene to resno zmoti, ni pa to bistven problem. Dobro vzdrževana barka tega letnika lahko izgleda še zelo OK.

Kaj natančno te pa zanima glede velikosti? Včasih so bile to "velike barke" zdaj je pa že relativnost tu.
Če se sprašuješ glede varnosti... Šterk je okrog sveta najprej plul s 6 metersko barko... tako da... se kakšen "plovni" problem mogoče lahko pojavi malo prej kot za velike barke le v ekstremnih pogojih - takih ki jih v Jadranu skorajda ni.
Mislim na res velike, prelivajoče se valove.
Uporabniški avatar
Lipi
Kapitan
Kraj: LJ - Vrsar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Lipi » Sr Sep 19, 2012 15:13

Živjo,

mnenje sicer lahko dam samo za dufourja, pa vseeno.
2800 je odlična (vsaj za moje pojme) barka - svojo 2800 sem prodal pred cca 2 leti (pa se mi še sedaj "kolca" po njej :D ).

Sem pa jadral tudi z 2800 ki je na pripetem linku.
Barka JE ohranjena in sigurno vredna (vsaj) ogleda.
Aja - pa tudi tisto krmilo ne moti (toliko), čeprav sem imel na svoji rudo, pa je bilo res več prostora v kokpitu.
Ima pa 2800 barka OGROMEN kokpit ... :D

Tol`k
še kakšen meter več ...
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Sep 19, 2012 15:22

Dufour.
Brez polovičke, glasa ljudstva ali prijatelja...
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » Sr Sep 19, 2012 15:25

Ne poznam barke ne ene ne druge. No pomembna je tudi stojna višina.
pomisli in zgodilo se bo
vrod
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a vrod » Sr Sep 19, 2012 15:33

Med tema dvema gre moj glas Dufor-ju. Ker sem ga imel tudi sam enake velikosti. In je res dobra barka.
Kljub temu pa je ne bi ponovno kupil, če bi še kdaj menjal. Razlog za to je majhnost. Seveda je, kot je nekdo rekel, to relativno ampak kar je premajhno je pa premajhno.
Poleg tega se pridružujem mnenju Nikole Tesle, ki pravi, da je cena priveza skoraj v vseh marinah za takšne barke enaka kot za 10 meterske.
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Sr Sep 19, 2012 17:08

Lipi napisal/-a:Barka JE ohranjena in sigurno vredna (vsaj) ogleda.
Tol`k

Absolutno! Je tudi favorit!

Hvala!
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Sr Sep 19, 2012 17:13

vrod napisal/-a:Med tema dvema gre moj glas Dufor-ju. Ker sem ga imel tudi sam enake velikosti. In je res dobra barka.
Kljub temu pa je ne bi ponovno kupil, če bi še kdaj menjal. Razlog za to je majhnost. Seveda je, kot je nekdo rekel, to relativno ampak kar je premajhno je pa premajhno.
Poleg tega se pridružujem mnenju Nikole Tesle, ki pravi, da je cena priveza skoraj v vseh marinah za takšne barke enaka kot za 10 meterske.

To da se šteje barko pod 8 metrov v rang 10 metrov je možno le v hrčkariji.

Evo še en razlog zakaj ne grem tja dol ! ! !
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Sr Sep 19, 2012 19:30

snake napisal/-a:
vrod napisal/-a:Med tema dvema gre moj glas Dufor-ju. Ker sem ga imel tudi sam enake velikosti. In je res dobra barka.

To da se šteje barko pod 8 metrov v rang 10 metrov je možno le v hrčkariji.

Evo še en razlog zakaj ne grem tja dol ! ! !

Saj se da najti marine, ki tega ne počno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost