zapustiti hrvaške vode in nazaj
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
zapustiti hrvaške vode in nazaj
Zanima me če je še kdo, ki ima barko vezano na hrvaškem dobil obvestilo , da mora zapustiti hrvaške vode in se nato še enkrat prijaviti. Začasni uvoz in skladiščenje v carinskem skladišču (kar marina je) lahko traja največ 18 mesecev. Po zakonu bla bla itd.
Če kdo pozna zadevo, me zanima kako odreagirati.
Če kdo pozna zadevo, me zanima kako odreagirati.
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
sodnick napisal/-a:Mogoče malo butasto vprašanje. Nisem lastnik barke, ampak me vseeno zanima zakaj nima več slovencev barke registrirane na Hrvaškem in se lahko ogneš tem začasnim uvozom, zapletom s crew listo itd. Ali imam napačne informacije? Hvala za pojasnila
Ponos? kocke?! Šahovnica? Zdaj bo to premagal 5% DDV!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
DR.E napisal/-a:sodnick napisal/-a:Mogoče malo butasto vprašanje. Nisem lastnik barke, ampak me vseeno zanima zakaj nima več slovencev barke registrirane na Hrvaškem in se lahko ogneš tem začasnim uvozom, zapletom s crew listo itd. Ali imam napačne informacije? Hvala za pojasnila
Ma dej bo klinca premagal 5% ddv... Frendu so barko vredno 50k katero ne more prodat za 40K ! ocenili na 112K eu, pol se pa jebi ti z 5% PDV pa delaj hr zastavo... ;(

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Tex napisal/-a:DR.E napisal/-a:sodnick napisal/-a:Mogoče malo butasto vprašanje. Nisem lastnik barke, ampak me vseeno zanima zakaj nima več slovencev barke registrirane na Hrvaškem in se lahko ogneš tem začasnim uvozom, zapletom s crew listo itd. Ali imam napačne informacije? Hvala za pojasnila
Ma dej bo klinca premagal 5% ddv... Frendu so barko vredno 50k katero ne more prodat za 40K ! ocenili na 112K eu, pol se pa jebi ti z 5% PDV pa delaj hr zastavo... ;(
Pa ni to res!!! Če se najde referenčna barka res za 50k na netu, nekaj takih po svetu, potem ti bodo takoj ocenili po tej vrednosti!!! Drugo je pa, če si samo vi želite, da je ta moment vredna pol stotaka, v resnici pa je celega.
Zakaj pa ne HR zastava?
Dr.E je napisal del dejstev, zagotovo je to res!
Veliko pa je tudi to, da so bile barke na Hrvaškem vedno precej drage v primerjavi s tistimi tukaj! Govorim za rabljeno! In če si jo kupil v SLO, je prepis na HR stal OGROMNO denarja, torej tega nisi počel... Sedaj bo pa lažje, sedaj boš lahko prepisal kamor boš hotel, če boš s HR zastavo še kaj pridobil, saj se bo moralo vse skupaj nekako poenotiti...
Dr.E je napisal del dejstev, zagotovo je to res!
Veliko pa je tudi to, da so bile barke na Hrvaškem vedno precej drage v primerjavi s tistimi tukaj! Govorim za rabljeno! In če si jo kupil v SLO, je prepis na HR stal OGROMNO denarja, torej tega nisi počel... Sedaj bo pa lažje, sedaj boš lahko prepisal kamor boš hotel, če boš s HR zastavo še kaj pridobil, saj se bo moralo vse skupaj nekako poenotiti...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti