Tudi jaz sem se iz nje naučil kup reči (o priliki moram spet pogledati, kako se naredi pašnjak z eno roko - to sem pozabil
Pokrije - in sicer dobro in zanimivo - vse od začetka - pa do vzdrževanja plovil, vpletanja očes na vrveh. Za vsako reč zakaj sploh, kako, kdaj... Pri tem nobena reč ni poenostavljena tako, da bi ne bila točna, in nobena zadeva ni predstavljena tako, da bi bila nejasna ali nezanimiva.
In ne osredotoča se samo na tekmovalne tehnike ali samo na ta ali oni tip barke, zajame večino tega, kar bi lahko srečal - tako da je prebrano uporabno tudi za reči in položaje, ki niso bili omenjeni.
In seveda tisti del, ki ga je o trimanju drsnika škote glavnega jadra napisal Mic-Tic drži - in potem od tam dalje o telovadbi s pomikanjem vrvi za dva cm sem ali tja - ne glede na to ali je rol ali ne, ali je pretegnjeno ali ne - tudi drži.
Če ti samo enkrat rata, da pri tem s premikom te ali one vrvi za nekaj cm najdeš položaj, ko barka res steče, ti po mojem na jadrnici nikoli več ni dolgčas. Kadar se ti pa res ne da, pa tudi ni problem dremati pod jadri barke, ki se gunca pod jadri počasneje, kot bi se lahko.
Na povezavi, ki jo je dal Mic-Tic lahko knjigo naročiš, ni pa videti nič od vsebine.Tudi na Amazonu ni vpogleda v knjigo, na spodnji povezavi pa je videti stran-dve - toliko, da sem se jaz lahko spomnil, katera knjiga je že bila to.
Avtor tega - tudi odličnega - komentarja pravi, da so novi izdaji predvsem dodana poglavja o novih tehnologijah (GPS in navijalna jadra.), nič prejšnjega pa ni pokvarjenega, in pokaže tudi te dve ali tri strani, da lahko dobiš vtis.