Pozdravljeni morjeplovci,
Sam nisem aktiven toliko pri pisanju ter odgovarjanju na forumu vendar pa rad preberem vaše debate saj v vsaki od njih najdem kaj uporabnega. Sedaj se obračam na vas saj potrebujem vašo pomoč.
Lani sem na morju opazil na suhem vezu pri domačinu pri katerem je možno pustiti prikolice ter čolne na suhem čez zimo eno zelo zanimivo jadrnico.
Jadrnica je velika cca.7m ter je na prikolici. Koliko sem uspel izvedeti je bilo, da je lastnik Nemec ter sta barka in prikolica registrirani v Nemičiji. Barka je naprodaj saj je lastnik zbolel ter je nima namena peljati nazaj. Zanima me kaj moram paziti pri nakupu? Barka je registrirana v Nemčiji je pa že več kot 10 let na hrvaškem. Kako je z podaljševanjem registracije prikolice glede na to da ima nemške tablice? Je lahko slovenski državljan lastnik jadrnice katera pluje pod nemško registracijo ter je barka stalno na hrvaškem?
Vprašanj je veliko. Upam, da mi boste pomagali saj mi je jadrnica zelo všeč ter bi bila ravno primerna za naša potepanja.
Lep pozdrav
Nakup jadrnice...registracija....
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Nakup jadrnice...registracija....
Za energične meje ne obstajajo!!!
Jadernica je model Dufour 1800. Za začetek moram povedati, da nisem še kupil nobenega plovila od tujega državljana, kar pomeni niti plovila z tujo registracijo.... Sem čisti zelenec glede tega kaj potrebujem ob morebitnem nakupu
Kje narediti kupoprodajno pogodbo ter kje jo overiti, če bo barka ostala pod nemško registracijo? Kako je z podaljašanjem registracije prikolice? Nekaj sem brskal po forumu ter videl da imajo nekatere nemške prikolice stalno registracijo. Kako je kaj s tem? Katere papirje mi mora dati prodajalec pri prodaji?
Prosil bi admina, da temo premakne med pravila ter zakoni saj mislim, da bi tematsko bolj sodlila vprašanja tja.
Lp
Kje narediti kupoprodajno pogodbo ter kje jo overiti, če bo barka ostala pod nemško registracijo? Kako je z podaljašanjem registracije prikolice? Nekaj sem brskal po forumu ter videl da imajo nekatere nemške prikolice stalno registracijo. Kako je kaj s tem? Katere papirje mi mora dati prodajalec pri prodaji?
Prosil bi admina, da temo premakne med pravila ter zakoni saj mislim, da bi tematsko bolj sodlila vprašanja tja.
Lp
Za energične meje ne obstajajo!!!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti