Charter
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
najem jadrnice
Posedujem jadrnico Beneteau First 35 in jo občasno oddajam, s tem da sem tudi jaz na njej. Jadrnica je komplet opremljena z vsemi instrumenti, radar, by boat itd. Oddajam jo za 800,00 € na teden. Razni privezi v marinah in gorivo gredo v stroške najemojemalca. Jadrnica se nahaja v Bunarini Pula.
Lep pozdrav! Luftar
Boris Pleško
040 513 324
Lep pozdrav! Luftar
Boris Pleško
040 513 324
NAVIDEZNI SVOBODI NAVKLJUB
TE BARKA NAREDI SUŽNJA
TE BARKA NAREDI SUŽNJA
V kolikor kdo pozna koga ki ugodno odda jadrnico se priporočam, žal pa ne pride v poštev najem skupaj s skiperjem, tega namreč ne potrebujeva, z partnerico sva dovolj izkušena.
Lani sem dobil v okolici Zadra jadrnico Bavario 31 (2008) v top sezoni za teden dni z vsemi stroški za 1000. Ta me sicer čaka, iščem pa varianto če kdo pozna koga kjer bi se vsaj za podoben ali nižji denar, junija dala najeti tudi kje južneje na Jadranu, recimo od Šibenika nižje, ker imam namet iti Vis, Korčula, Hvar, Brač.
Hvala
Lani sem dobil v okolici Zadra jadrnico Bavario 31 (2008) v top sezoni za teden dni z vsemi stroški za 1000. Ta me sicer čaka, iščem pa varianto če kdo pozna koga kjer bi se vsaj za podoben ali nižji denar, junija dala najeti tudi kje južneje na Jadranu, recimo od Šibenika nižje, ker imam namet iti Vis, Korčula, Hvar, Brač.
Hvala
A bi jadral ali motoriral. Za Bavario rabiš od 10 vozlov naprej, da se kam premakne. Pa še to komaj. Če rabiš jadrnico, kot barko, ki je cenejša za najem od motornega čolna o.k., če bi pa jadral, posebej, če greš avgusta na počitnice najami kako boljšo jadrnico. Plačaš malo več, ampak jadraš tudi pri 5 kn vetra. 
kapitan Jack napisal/-a:mi lahko kdo svetuje: kje in kako naj zavarujem kavcijo
Mislim, da je to odvisno od zavarovalnice, ki kasko zavaruje določeno barko. Ene pristanejo na zavarovanje kaucije, ki je cca 150€, ene ne. Pri Burinu se da zavarovat kavcija. Opozarjam te, da to krije le en dogodek. Ne moreš recimo podrajsat kobilico, strgat jadro, "zgubit pomožni motor", pa še Ipada, ki ga majo recimo elan 350 za navigacijo. Drugače bi za 150€ lahko "dobil", kar nekaj opreme.
Razen če boš dokazal, da se ti je vse to zgodilo naenkrat ali pa potopiš barko.
bof napisal/-a:Marchi,
glej, sej vem da je mal ironija na forumu ownerjev pisat take zadeve.
Je pa tema prav zanimiva in tut jst rad tipkam, ker tut mene kurci ku vsi tko v nebo rinejo te cene.
Pa sej nobenmu nic ne zamerim.
Sam zamerim pa un, ku sm klical (pred leti) dolocene tipe, 3 dni pred terminom, pa sem vedel da ima jadrnico prazno, pa sm mu ponudil normalno ceno 600 ali 700 eur, pa ni pristal. Tega nisem stekal.
Razumem, da das eno ceno, sam 3 dni prej, bi pa lahko rekel, ce bo prazna, jo dobis za tak denar.
Uglavnm, rad jadram, nimam pa neomejene kolicine denarja, tako se pac znajde vsak po svoje.
Marchi, teb pa hvala za debato. Me prav veseli, da je debata okol tega.
Vesele velikonočne praznike!
Jutri pomagam v Luciji kolegu čistit jadrnico, če bo kdo dol, lahko pride na šnopček ali deci rdečga!
Bof
Dolga leta sem izposojal barke in sem se pred dvema letoma odločil za nakup rabljene jadrnice in zato, da se barka pokriva jo dal v charter na Hrvaškem
Če se nič na barki ne zgodi, lastnik čarterske barke (cca 10m) ima okrog 9000€ osnovnih stroškov (marina, kasko zavarovanje, zimski pavšal, obnova posteljnine, letno čiščenje blazin iz salona in postelj, koncesije mestu v katerem je barka, izmere barke za regate, dodatki za regate, takse za svetilnike, plovna dovoljenja, taxe za radijske postaje, računovodstvo, servisi palubne opreme in inštrumentov, redni servisi motorja in vsaj enkrat na leto antifovling in popravila drobnih poškodb (dvigalka, material, delo), pa nisem vsega naštel.
To so stvari o katerih najemnik ne skrbi.
Lastniki bark veste, da je vse kar je za barko trikrat dražje od običajnega. Tudi servisne ure so take, da glava boli. Koliko najemov mora imeti barka, da pokrije stroške? Koliko ostane za odplačevanje kredita? Danes se charter za lastnike bolj malo splača in cene pri novejših barkah so kar realne, oziroma že dve leti na istem nivoju, ostale stvari (marine, taxe, zavarovanja....) so pa šle gor.
Mislim, da jo bom drugo leto vzel iz čarterja, ker bo tako marsikateri strošek odpadel.
Koliko stane najem trevelerja, pa garantirano nima toliko stroškov?
Če misliš da je najem predrag, kupi barko, pa boš vidu, da je najbolj srečen človek, prijatu od lastnika, ne pa lastnik. Pri čarterski barki še lastnik mora plačat vsaj 10 % najema za davek. Država, mesto, čarterist in serviser poberejo vsak svoje.
Zato uživaj in ne nasedaj na dampingške cene. Vsaka stvar nekaj stane. Ko boš plačal malo, ti bo lahko charterist reku: pa kaj bi ti rad za ta denar?
Fantje vsi imate prav, eni in drugi, svoj čas sem oddajal gumenjaka, poleg tega imam kolega ki je oddajal lupino 495, jo raje potopi kot da bi jo oddal še enemu, z najemniki je že tako da kakor imaš srečo, smo bili na regati na novi jadrnici, sploh prvi ki smo jo imeli, pet mož, pa dva prašiča vmes k bi jih jaz kar v vodo zmetal, res nevem kaj nekateri mislijo, smo pa tudi drugačni, kar pa še ne pomeni da se nič ne more zgoditi, morje je že morje vsi na tem forumu to vemo, pa če ste še bolj izkušeni skiperji.
Kar pa se Bavarie tiče imate tudi prav, čista turistika, lena jadrnica ampak to je to za ta denar, za dopust na izi, seveda bi želel kaj hitrejšega pa čeprav starejšega in ravno zaradi velikih letnih stroškov pričakujem da se mi javi kdo ki bi zadevo oddal po sindikalni ceni, da se mu pokrije vsaj del stroškov, vas je pa kar nekaj ki ste mi na privat dali lep nasvet in tudi čisto pošteno in ugodno ponudbo.
Pa mirno morje
Kar pa se Bavarie tiče imate tudi prav, čista turistika, lena jadrnica ampak to je to za ta denar, za dopust na izi, seveda bi želel kaj hitrejšega pa čeprav starejšega in ravno zaradi velikih letnih stroškov pričakujem da se mi javi kdo ki bi zadevo oddal po sindikalni ceni, da se mu pokrije vsaj del stroškov, vas je pa kar nekaj ki ste mi na privat dali lep nasvet in tudi čisto pošteno in ugodno ponudbo.
Pa mirno morje
najamem jadrnico 8-10 metra
Pozdravljeni,
Iščem ugodno ponudbo za najem manjše (8-10m) komplet opremljene jadrnice brez skiperja za dva odrasla in en otrok, lahko starejšega letnika vendar v izpravnem stanju za termin 27.07. - 10.08. za 10 do 14 dni, izhodišče mi ni pomembno. Imamo veliko izkušenj jadranja z lastno jadrnico katero letos prenavljamo.
Robert
041/668-202
Iščem ugodno ponudbo za najem manjše (8-10m) komplet opremljene jadrnice brez skiperja za dva odrasla in en otrok, lahko starejšega letnika vendar v izpravnem stanju za termin 27.07. - 10.08. za 10 do 14 dni, izhodišče mi ni pomembno. Imamo veliko izkušenj jadranja z lastno jadrnico katero letos prenavljamo.
Robert
041/668-202
-
pilihonder
- Poddesetnik
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Najem jadrnice najhitreje in najceneje
Pozdravljen, na Jadranu je polno čarteristov, ki imajo za najem jadrnice vsak svojo ponudbo. Nekateri dobro, nekateri slabo. To pomeni, da imajo nei dobro vzdržovane barke drugi pa malo manj. Če jih kontaktiraš, pa ti vsi zagotavljajo, da so najboljši.
Zato se jaz že tri leta obračam na trenutno največjega slovenskega posrednika za najem plovil oziroma najem jadrnic. Agencija se imenuje http://www.najemjadrnice.si in so trenutno med vsemi internetnimi agencijami res pravi profesionalci predvsem pa korektni.
Svetujejo ti kateri čarterist je dober, kaj dobiš za takšno in kaj za drugačno ceno. Kar pa je najpomembneje zrhtajo ti jadrnico po takšni ceni po kateri jo ti, če greš direktno, ne moreš dobiti.
Kar pa je najbolj pomembno je to, da imajo oni z čareteristom zaradi velike kvote najemov posebne bonitete in tudi v primeru, da narediš škodo na barki, so mediator med tabo in čarteristom.[/url]
Zato se jaz že tri leta obračam na trenutno največjega slovenskega posrednika za najem plovil oziroma najem jadrnic. Agencija se imenuje http://www.najemjadrnice.si in so trenutno med vsemi internetnimi agencijami res pravi profesionalci predvsem pa korektni.
Svetujejo ti kateri čarterist je dober, kaj dobiš za takšno in kaj za drugačno ceno. Kar pa je najpomembneje zrhtajo ti jadrnico po takšni ceni po kateri jo ti, če greš direktno, ne moreš dobiti.
Kar pa je najbolj pomembno je to, da imajo oni z čareteristom zaradi velike kvote najemov posebne bonitete in tudi v primeru, da narediš škodo na barki, so mediator med tabo in čarteristom.[/url]
Nazadnje spremenil pilihonder, dne To Apr 16, 2013 21:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: Najem jadrnice najhitreje in najceneje
pilihonder napisal/-a:Pozdravljen, na Jadranu je polno čarteristov, ki imajo za najem jadrnice vsak svojo ponudbo. Nekateri dobro, nekateri slabo. To pomeni, da imajo nei dobro vzdržovane barke drugi pa malo manj. Če jih kontaktiraš, pa ti vsi zagotavljajo, da so najboljši.
Zato se jaz že tri leta obračam na ...]
Vse ok, da se ukvarjate s čarterjem in vzpodbujate morjeplovsko kulturo, a pravila so taka, da so oglasi na desni strani, v dogovoru z adminom, seveda
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost