normalna cena sprayhooda

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

kiztok23
Naddesetnik
Kraj: Celje,Zadar - Borik

normalna cena sprayhooda

OdgovorNapisal/-a kiztok23 » Sr Jun 05, 2013 16:11

Lp,

kakšna bi bila normalna cena sprayhooda za jadrnico vključno z nosilci in montažo ? Dobil sem predračun z ceno 2000 EUR, pa mi ni točno jasno, zakaj bi bilo tako drago ?

Če prav razmišljam, dolžina jadrnice tukaj nima vpliva ali pač ?
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Jun 05, 2013 16:15

Sprayhood cca 800€ z inox ogrodjem. Navtika tekstil ima že kar nekaj šablon za znane modele jadrnic, tako da ni težav z detajli. Sicer pa ti izmerijo na novo, samo potem si verjetno pozen to sezono.
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Po Jun 10, 2013 10:53

Cena je premosorazmerna velikosti . Pred 9 leti mi ga je izdelal zgoraj navedeni proizvajalec in sem zelo zadovoljen. Bp še danes. 8 let testa na burji v Pagu. Uporablja prave materiale tako pri blagu kot pri rosfreju.
FISHING & SAILING IS LIFE
Youre
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Youre » To Jun 11, 2013 00:08

Koliko pa je približna cena samo blaga ? Brez ogrodja.
MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » To Jun 11, 2013 11:12

Poklič jih ali pa pojdi na njihovo stran.
Jaz sem jih in se mi zdijo zelo prijazni in OK!
Flying is beautiful.
Sailling is better!
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jun 11, 2013 11:24

A smo že kje pisali glede materialov za sprayhoode?
Tudi jaz bom moral malo mnejati in se mi zdi zelo pomembno, da se se izvajlcem dogovori:
1.) katero blago (specifikacije)
2.) katera nit za šive (to se mi zdi zelo pomembno!)
3.) kater PVC za "okna"

Kdo kaj več ve?
MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » To Jun 11, 2013 11:45

@al
Jaz sem poklical na Navtika tekstil, zdijo se mi res profesionalni.
...
Šivi so problem UV obstojni, pa to je problem izdelovalca, če je kaj vreden, se potrudi in ga nabavi.
Plastika za okna... Tu je pa večje sr....Najbolje jih je menjat na par let!
Sicer ne vidim velik problem, v plastiki za okna, prej mi crkuje cvirn in ostala plastika na sprayhoodu ali biminiju....
Flying is beautiful.

Sailling is better!
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jun 11, 2013 11:49

@MicTic
Se strinjam s tabo.
Glede šivov imam izkušnje mojega soseda, ki je imel res slab "cvirn". Skratka bil je nategnjen s strani izdelovalca (bom preveril od koga, da ne bom kar nekaj v tri dni pisal).

Meni moj sprayhood drži že nekaj let a pred naročilom novega, bi res rad imel najboljše materiale in vem, da to stane a gledati, kako PVC okna postajajo "zažgano" rjava je res grozno...
Sem prepričan, da obstajajo tudi boljši materiali in po teh sprašujem. Žal nisem tehnolog, da bi to vedel.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jun 11, 2013 12:20

Nova okna za sprayhood so me prišla 90€ in mi ni žal, ker je pogled res nov :lol: .

Tudi mene pa zanima, kje nabaviti vse te materiale, ki jih omenja al (blago, pvc in nit), ker je najbolje, najhitreje in najceneje, da si pri malenkostih človek pomaga sam.
Nazadnje spremenil Marchi, dne To Jun 11, 2013 19:54, skupaj popravljeno 1 krat.
klemenc
Praporščak

OdgovorNapisal/-a klemenc » To Jun 11, 2013 19:34

Za materijale je dober Madix Vrtojba. Ponudba od do, kvaliteta profi in dobre cene.
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » To Jun 11, 2013 20:02

Tudi mene pa zanima, kje nabaviti vse te materiale, ki jih omenja al (blago, pvc in nit), ker je najbolje, najhitreje in najceneje, da si pri malenkostih, človek pomaga sam

Ko sem bila še bogaboječa požiralka vsega, kar je bilo na Morjeplovcu napisanega, sem zasledila, da se je NT, hud na vse, odločil jadrarska dela narediti sam. V temi je bilo govora tudi o tendah ipd.
Velja pobrskati.
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » To Jun 11, 2013 20:08

klemenc napisal/-a:Za materijale je dober Madix Vrtojba. Ponudba od do, kvaliteta profi in dobre cene.

Pri madix-u bos dobil vse kot je napisal @klemenc. Roba profi na zalogi tudi kar ces. Cveren mora bit profi in takega tudi ima.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Jun 11, 2013 20:28

OKŽ, ja problem je bil v tem, da sem moral večkrat jadra vzeti dol zaradi enega samega šiva, ki ga je takratni jadrar in sprayhood majster iz Izole zašil samo in le toliko kolikor je bilo razparanega in kolikor sem s prstom pokazal. Ker nisem naročil kar novih izdelkov me je na tak način "kaznoval", da sem moral večkrat snemat sprayhood in jadra. No in ko mi je bilo po nekem četrtem snemanju vsega dovolj sem se razpizdil kot že dolgo ne in ga poslal v vsa možna mesta in kraje (še pred rojstvom). Seveda sem zamenjal mojstra, drugače bi me še danes videvali vsak vikend kako vlačim jadra in bimini na šivanje centimeter po centimeter. :lol:

Odkar mi je jadra popravil Supreme Sails teh problemov ni več, kar je dokaz, da če se človek potrudi se vse da.
LP NT
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Sr Jun 12, 2013 21:56

"Cviren" sem nabavil v Materiji v jadrarni Vyctory. Odličen materjal, a malo dražji. PVC za okna v N. Jaršah -Induplati, je lep prozoren še po šestih letih.
Jadranje je odklop
klemenc
Praporščak

OdgovorNapisal/-a klemenc » Ne Jun 16, 2013 09:42

Zadnjič sem pozabil omeniti, da je Italijanska jadrarna Wavedogsails, ki je imela podružnico v Podgori pri Gorici (Piedimonte) odprla novo podružnico v Solkanu - Eastwings d.o.o. Meni so popravljali glavno jadro in delali novo genovo. Delajo seveda vse kar spada na jadrnice ( bimini, sprayhood, lazy jack itd.) Profesionalno narejeno cene so tudi OK. Kontaktna oseba je Aron Nadale. Lepo govori slovensko, tako, da to ni ovira. Je strokovnjak, ki rad korektno svetuje v dobro stranke in ne samo v prid lastnega zaslužka. Redka vrsta!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost