Je kdo to 'predelavo' ze delal?
Kaksni so ocenjeni bili stroski (menjava jambora, pripone, jadro, delo...) za rang jadrnice 33 feet?
(Sem gledal tudi roll v boom - a se nekako (kao) ne obnese najboljse: je treba lovit nek kot za dobro navijanje pa tudi cenovno ni najugodneje. )
Full/half batten v roll
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Nekaj na to temo tule: http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... highlight=
Re: Full/half batten v roll
Če dogradiš rol sistem ti jambor s priponami lahko ostane isti.
Poguglaj malo z besedami:
external mainsail furling
Glede rola v bum pa ima ta sistem boljše performanse kot rol v jambor. Ni pa niti tak baubau kot med jamborjem in bumom. Eno oznako rabiš nekje, da si označiš kot in se te držiš pri navijanju.
L.p.
Poguglaj malo z besedami:
external mainsail furling
Glede rola v bum pa ima ta sistem boljše performanse kot rol v jambor. Ni pa niti tak baubau kot med jamborjem in bumom. Eno oznako rabiš nekje, da si označiš kot in se te držiš pri navijanju.
L.p.
@grega295,
hvala za link - sem ga pa ze preden sem svoje vprasanje postavil ene parkrat prebral...
@dinksi,
roll v boom berem nekako dve razlicni zgodbi:
-je zajebano, se zatika, lovljenje kota do stopinje natancno, rabis prav poseben sistem glavnega jadra, se vedno rabis pokrivat luknjo, ...
-je super, kot ni treba lovit do stopinje natancno, krajsas/pospravljas in dvigujes brez da bi zapeljal v veter, z malo predelave vsako full-baten jadro pase, vse naredis iz kokipta in to single-handed,...
Nisem pa se nobenega srecal, da bi povedal tako 'iz prve roke' kako mu dela to.
Je pa tudi drag sistem (12.000+ US$).
Si pogledam se external mast furling...
hvala za link - sem ga pa ze preden sem svoje vprasanje postavil ene parkrat prebral...
@dinksi,
roll v boom berem nekako dve razlicni zgodbi:
-je zajebano, se zatika, lovljenje kota do stopinje natancno, rabis prav poseben sistem glavnega jadra, se vedno rabis pokrivat luknjo, ...
-je super, kot ni treba lovit do stopinje natancno, krajsas/pospravljas in dvigujes brez da bi zapeljal v veter, z malo predelave vsako full-baten jadro pase, vse naredis iz kokipta in to single-handed,...
Nisem pa se nobenega srecal, da bi povedal tako 'iz prve roke' kako mu dela to.
Je pa tudi drag sistem (12.000+ US$).
Si pogledam se external mast furling...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Verjetno zato, da lahko - oziroma pogojno lažje - pelje, če je sam.
Roll - če vse dela in je primerno urejeno - lahko krajšaš iz 'kokpita', za 'lazy jack' krajšavo - kjer tudi lahko skrajšaš sam - pa mogoče je kak način, pri katerem ni treba tudi k jamboru, ampak jaz še ne vem zanj.
Išče pa najbrž način, pri katerem bi bila rol različica hkrati čim manj 'hendikepirana' v primerjavi z jadrom, ki se krajša recimo v 'lazy jack'.
Roll - če vse dela in je primerno urejeno - lahko krajšaš iz 'kokpita', za 'lazy jack' krajšavo - kjer tudi lahko skrajšaš sam - pa mogoče je kak način, pri katerem ni treba tudi k jamboru, ampak jaz še ne vem zanj.
Išče pa najbrž način, pri katerem bi bila rol različica hkrati čim manj 'hendikepirana' v primerjavi z jadrom, ki se krajša recimo v 'lazy jack'.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Marjan Tomki napisal/-a:Roll - če vse dela in je primerno urejeno - lahko krajšaš iz 'kokpita', za 'lazy jack' krajšavo - kjer tudi lahko skrajšaš sam - pa mogoče je kak način, pri katerem ni treba tudi k jamboru, ampak jaz še ne vem zanj.
Single line reefing - o tem smo že precej pisali na forumu
http://youtu.be/a_AyWWRu91U?t=2m10s
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Pozabil, da sem prebral, v praksi pa še nisem imelo opravka s tem, tako da mi je čisto ušlo iz misli.
- hvala - in tole je tako jasno in jedrnato, da gre kazalec na tole takoj v kazalo 'nametano' v bazo znanja (drugih kazal se do nadaljnjega žal ne da urejati).
Correct me if I am wrong, please.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta