Tubusi

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

gorenc22
Višji štabni vodnik

Tubusi

OdgovorNapisal/-a gorenc22 » To Jul 29, 2014 20:22

Pozdravljeni,

zanima me, kje bi lahko dobil tubuse, kot so recimo na optimistih?
Potreboval bi 4, in sicer za fly juniorja. V vsako luknjo po boku bi dal po 2...
To pa zato, da v primeru prevrnitve, ne bi šlo vse na dno. Ene parkrat sem bil že na meji.

Hvala za odgovore.

Lp
Žare
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a Žare » Sr Jul 30, 2014 14:54

Pozdravljen!

Na svoji 430ki imam sedeže za gumenjeke, ki sem jih kupil v Kammu v Šenčurju. Cena je bila okrog 20€/kos. Imajo jih v različnih dolžinah. Premer tubusa je na oko okoli 35cm.
Na hitro sem pogooglal in našel ravno take na spletu.
http://www.lovecnacene.si/ostala-oprema-za-plovila-napihljiv-sedez-za-pomozni-coln-4/m/1486296/

Ko je govora ravno o FJ me zanima, če poznaš koga, ki bi imel jadra in bum za FJ. Oživljamo namreč eno od teh krasnih barčic in bomo v kratkem potrebovali tudi pogon.

Lp.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jul 30, 2014 19:36

Nekako se mi zdi, da se tudi pri nekaj solidnih vetrovih še nisem prevrnil (ali bil zalit) s FJ, ampak kolikor vem, je samopraznilen (ko po zalitju steče oziroma dobi hitrost, izprazni vodo skozi odprtine na krmnem zarcalu ).

Ne spomnim pa se, kako je narejeno, da zalit ostane na vrhu, pa tudi na skrbi ga nisem imel... Ampak kinpur mislim da bo vedel, kje dobiti balone, če jih rabiš, pa mislim da tudi kje dobiti jadra, jambor in ostalo.

Morda bo imel celo kaj viška :wink:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
gorenc22
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a gorenc22 » Ne Avg 03, 2014 22:11

Zdravo,

Žare, hvala. Nekaj takega sem imel v mislih.
Glede FJ je pa tako. Barka gre ko raketa in jo je težko prevrniti.
Se pa zgodi...profiji jo hitro nazaj postavijo in ni nobenih problemov. Če pa barke ne moreš ali znaš hitro obrniti, voda začne počasi vdirati pri bokaportu. Sam imam na bokaportu nameščeno dihtungo, ki preprečuje vdor vode, če sem malo zalit, če je vse skupaj pod vodo, bi sigurno puščalo.
Počasi, počasi bi vse skupaj potonilo. Priznam, da sem trenutno toliko iz vaje, da ne vem, če bi mi jo uspelo obrniti nazaj.

Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti