Sun Odyssey 36i

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

jermanand

Sun Odyssey 36i

OdgovorNapisal/-a jermanand » Če Jun 04, 2015 17:04

Živjo!

Močno se ogrevam, da bi kupil rabljeno jadrnico JEANNEAU Sun Odyssey 36i, pa ne zanima, če ima kdo kaj izkušenj z njo in kaj naj bi bili PRO/CON.

Hvala za vaše odgovore in mnenja.
LP, A
sodnick
Kapitan
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a sodnick » To Jun 09, 2015 19:28

Jaz sem jo ze dvakrat rental in je super barka za druzino. Mi smo stirje. Dva majhna otroka in je super ker se miza v salonu spusti in imas kavc za cez dan. Jadra ok, tudi avtonomija z vodo in nafto je dobra. Imel pa sem letnik2007 in 2011 pa ni bilo razlike. Malo smesno je samo ker ima eno volan in gas ob strani tako da moras sedeti na boku ko opravljas z motorjem. Ko se navadis je povsem ok. Sicer pa zame idealna dolzina barke za druzino. Tudi izdelava je precej kvalitetna in ni vse kot iz papirja.
Upam da kaj pomaga
LP, Sodnick
Aljosa
Poddesetnik
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a Aljosa » To Avg 25, 2015 17:08

Pozdravljen

Sam imam SO36i Performance, letnik 2009. Zaenkrat lahko rečem, da je barka zalo dobro grajena, saj razen par malenkosti zaenkrat ni bilo ničesar večjega za popravit. Problem sem imel edino z ventili, ki sem jih moral menjat (WC in iztok kuhinja). Ostalo deluje b.p.

Barka odlično jadra, je hitra, na visokem morju je precej stabilna. Med pomanjklivosti, če to je, bi štel edino nestabilnost na sidru, ko ob močnejšem vetru rada "pleše", ampak to je klasični problem vseh sodobnih jadrnic z globoko in ozko kobilico...
avion
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a avion » Če Avg 27, 2015 22:48

Hey, tudi mi smo letos rentali tako jadrnico, letnik 2011. Pa smo bili gor dve majhni družini pa je bilo povsem ok, edin tole s tole ročico za gas je mal smešn. Drugač pa brez pripomb.
Aljosa
Poddesetnik
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a Aljosa » Pe Avg 28, 2015 09:26

Kaj pa vam ni štimalo z komando motorja?

Nameščena je bočno na levi strani, kar je bistveno boljše, kot da bi bila nameščena na krmilni konzoli...
sodnick
Kapitan
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a sodnick » Po Avg 31, 2015 07:29

Vse štima. Je pa malo nenavadna pozicija, saj je nisem videl na nobeni drugi barki z enim krmilom. Ko se navadiš je OK, je pa na začetku malo zoprno, če si navajen stati za krmilom med manevriranjem (vplutja , izplutja). Če recimo hočeš izpluti iz veza na muringu brez ekipe v bočnem vetru z desne in ti je desna privezna bistvena, je pač malo zoprno, če moraš sedeti na levi in upravljati z motorjem. Take primere sem imel v mislih...
LP, Sodnick

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti