Živjo!
Močno se ogrevam, da bi kupil rabljeno jadrnico JEANNEAU Sun Odyssey 36i, pa ne zanima, če ima kdo kaj izkušenj z njo in kaj naj bi bili PRO/CON.
Hvala za vaše odgovore in mnenja.
LP, A
Sun Odyssey 36i
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Jaz sem jo ze dvakrat rental in je super barka za druzino. Mi smo stirje. Dva majhna otroka in je super ker se miza v salonu spusti in imas kavc za cez dan. Jadra ok, tudi avtonomija z vodo in nafto je dobra. Imel pa sem letnik2007 in 2011 pa ni bilo razlike. Malo smesno je samo ker ima eno volan in gas ob strani tako da moras sedeti na boku ko opravljas z motorjem. Ko se navadis je povsem ok. Sicer pa zame idealna dolzina barke za druzino. Tudi izdelava je precej kvalitetna in ni vse kot iz papirja.
Upam da kaj pomaga
Upam da kaj pomaga
LP, Sodnick
Pozdravljen
Sam imam SO36i Performance, letnik 2009. Zaenkrat lahko rečem, da je barka zalo dobro grajena, saj razen par malenkosti zaenkrat ni bilo ničesar večjega za popravit. Problem sem imel edino z ventili, ki sem jih moral menjat (WC in iztok kuhinja). Ostalo deluje b.p.
Barka odlično jadra, je hitra, na visokem morju je precej stabilna. Med pomanjklivosti, če to je, bi štel edino nestabilnost na sidru, ko ob močnejšem vetru rada "pleše", ampak to je klasični problem vseh sodobnih jadrnic z globoko in ozko kobilico...
Sam imam SO36i Performance, letnik 2009. Zaenkrat lahko rečem, da je barka zalo dobro grajena, saj razen par malenkosti zaenkrat ni bilo ničesar večjega za popravit. Problem sem imel edino z ventili, ki sem jih moral menjat (WC in iztok kuhinja). Ostalo deluje b.p.
Barka odlično jadra, je hitra, na visokem morju je precej stabilna. Med pomanjklivosti, če to je, bi štel edino nestabilnost na sidru, ko ob močnejšem vetru rada "pleše", ampak to je klasični problem vseh sodobnih jadrnic z globoko in ozko kobilico...
Vse štima. Je pa malo nenavadna pozicija, saj je nisem videl na nobeni drugi barki z enim krmilom. Ko se navadiš je OK, je pa na začetku malo zoprno, če si navajen stati za krmilom med manevriranjem (vplutja , izplutja). Če recimo hočeš izpluti iz veza na muringu brez ekipe v bočnem vetru z desne in ti je desna privezna bistvena, je pač malo zoprno, če moraš sedeti na levi in upravljati z motorjem. Take primere sem imel v mislih...
LP, Sodnick
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti