Morda se še kdo spomni, da sem pred kakim letom ali dvema razglabljal o tem, da razmišljam svoje poklicno in zasebno življenje preseliti na plovilo. Po branju mnogih spletnih in natisnjenih jadralskih potopisov mi je ideja o življenju na jadrnici zelo zelo blizu, moji prijateljici pa prav tako. No, zdaj je napočil čas za moj eksperiment, ki sem ga že takrat opisal.
Razmišljam o tem, da bi v septembru/oktobru najel barko za 2-3 tedne, malo plul, malo delal (sem prevajalec in za delo rabim samo malo interneta, štroma in moj zvesti laptop). Cilj tega eksperimenta bi bil preveriti, dokazati ali ovreči, ali in v kolikšni meri bi se mi tako življenje izšlo, ali bi mi bilo sploh všeč, ali bi bilo izvedljivo in ali bi znal preklapljati iz počitniškega v delovni način in nazaj. Skratka bolj psihološki test kot pa tehnični.
Seveda med plovbo ne bi mogel prevajati, lahko bi pa odgovoril na kak mail ali sms, prevajal bi pa na sidru v kakem mirnem zalivu ali pa v kafiču, če bi bil kak blizu
Namen imam najeti manjšo barko, morda tja do 8 metrov, morda do maksimalno 10, oprema bi pa morala biti dovolj udobna za bivanje dveh oseb 2-3 tedne. Pri tem ne mislim, da bi morala biti na barki TV ali klima, sončne celice pa bi bile še kako dobrodošle.
Zdaj pa vprašanje: Ali naj se obrnem raje na ponudnike čarterskih jadrnic in probam izprositi nek popust zaradi najema za več tednov, ali pa mi je kak prijazen morjeplovec pripravljen zaupati svoje plovilo za ta čas (seveda ob primernem denarnem nadomestilu, ničesar nočem zastonj).
Sem dokaj izkušen jadralec, saj že zadnjih 10+ let v ekipi šestih skupaj jadramo enkrat do dvakrat na leto in se pri tem kot skiperji izmenjujemo.
Za vsako vašo idejo / pripombo / nasvet in kritiko vam bom zelo hvaležen.