Wakeanje za jadrnico

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Kariera
Viceadmiral

Wakeanje za jadrnico

OdgovorNapisal/-a Kariera » Po Avg 08, 2016 22:43

Pred Malo Proverso gledam od daleč s strani Žuta eno jadrnico ko motorira za njo pa še neka figura...mi ni bilo nič jasno. Ko se približamo vidim, da se za jadrnico vleče tip na wake-boardu. Držal se je za dvižnico buma in čisto normalno wake-al. Aja, pa ni bil npr. McGregor ali kaj podobnega hibridnega..navadna jadrnica, ki ni šla več kot 7 vozlov. Jaz sem to prvič videl. Predvidevam, da te dvižnica tudi malo drži nad gladino zaradi nizke hitrosti..?
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » Po Avg 08, 2016 23:10

Podobno kot tole?
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » To Avg 09, 2016 07:47

Tkole ja...:) Samo da je motorirala in bla ene 10ft daljša..Vseeno si nisem predstavljal da lahko pri taki hitrosti wake-aš. Si moram sposodit wake da probamo...
Uporabniški avatar
heron
Viceadmiral
Kraj: Žabnica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a heron » To Avg 09, 2016 16:51

Mi smo to probali pred leti - ampak smo imeli štrik vezan na krmo, ne na vrh jambora.
Moram reči, da je bila bolj muka, kot užitek. Nekaj med brodenjem do kolen in Wakanjem. Hitrosti je bilo kakih 7, mogoče 7,5 vozlov. Rabili pa bi vsaj 10, da bi bilo "normalno".
Ko smo šli v zavoj in je vlečeni vzel zunanji krog je končno imel dovolj hitrosti, da je zgledalo za silo v redu.
Lep pozdrav, Tomaž.

Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
salesky
Viceadmiral
Kraj: Štajerska
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a salesky » Sr Avg 10, 2016 08:13

heron napisal/-a:Mi smo to probali pred leti - ampak smo imeli štrik vezan na krmo, ne na vrh jambora.
Moram reči, da je bila bolj muka, kot užitek. Nekaj med brodenjem do kolen in Wakanjem. Hitrosti je bilo kakih 7, mogoče 7,5 vozlov. Rabili pa bi vsaj 10, da bi bilo "normalno".
Ko smo šli v zavoj in je vlečeni vzel zunanji krog je končno imel dovolj hitrosti, da je zgledalo za silo v redu.

Prav to, da ste meli vezano na krmo je bil problem, ker je boarderja vleklo v vodo in ne izven vode. Je pa res, da pri 7vozlih nemore bit nekega užitka pri vožnji.

Tak za info, na vlečnicah za wake se pelješ z cca 30km/h --> 16vozlov. Za monoski (ena smučka) pa se vozijo do 60km/h --> 32vozlov. Kako je to na čolnih pa nebi vedel.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov