Elan s31

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
popaj
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a popaj » Po Jun 08, 2009 14:25

Čestitke. No, če ti je bilo v soboto všeč pred Izolo, potem boš sigurno užival in če je barka zdržala tisto rolanje in polaganje, je kar v dobri kondiciji(seveda, če ste imeli kaj "cunjic" gor) :wink:. Ti kar malo v recepciji povprašaj za privez. Težko verjamem, da je polno :? .
Tan Gun
Poročnik fregate
Kraj: Šmartno ob Paki

OdgovorNapisal/-a Tan Gun » To Jun 09, 2009 08:35

popaj napisal/-a:Ti kar malo v recepciji povprašaj za privez. Težko verjamem, da je polno :? .

V dragih marinah se najde mesto. Vendar menim, da je jadrnico bolje imeti na hrvaški strani, ker v slovenskem morju pa res ni kaj delati, razen se preganjati gor in dol ob (za moje pojme! )prenaseljeni obali. In marine v Istri so cenejše od slovenskih - najdražja je v Umagu, kolikor vem.

So pa še druge prednosti, če si stacioniran malo bolj južno.
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a popaj » To Jun 09, 2009 09:03

Najdražja je sigurno NG. Kaj početi v slo morju :?: . Ja, kaj pa počneš ob Istri :?: Glede cen je pa tako: če greš na barko dvakrat na leto, jo imaš lahko tudi v Dubrovniku :D . Če greš pa dvakrat na mesec, pa primerjaj vse stroške in boš videl, kje se ti bolj splača. Vse je na tem, koliko koristiš plovilo. Imel sem jadrnico na hr, pa me je stanje na mejah in triurna vožnja hitro "prepričala" da sem se prestavil.- da o uslugah v marini, odnosih in ostalem že naštetem sploh ne govorim :evil: .
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Jun 09, 2009 09:12

Se strinjam s popajem.
tudi jaz sem bil na hr.
mislim ,da se prijaznost, odnosi v marini, uslužnost mornarjev in še veliko stvari ne da primerjati.na telefonu privarčujem toliko kot je azlika v ceni marine.Kar pa ne pomeni da ne plujem na hr ,raje prečkam mejo z barko kot z avtom :) .
lp
Tan Gun
Poročnik fregate
Kraj: Šmartno ob Paki

OdgovorNapisal/-a Tan Gun » To Jun 09, 2009 09:41

popaj napisal/-a:Najdražja je sigurno NG. Glede cen je pa tako: če greš na barko dvakrat na leto, jo imaš lahko tudi v Dubrovniku :D . Imel sem jadrnico na hr, pa me je stanje na mejah in triurna vožnja hitro "prepričala" da sem se prestavil.- da o uslugah v marini, odnosih in ostalem že naštetem sploh ne govorim :evil: .

Točno; NG sem pozabil...je pa lepa. Ko sem lani tam iz firbca vprašal za vez, so mi rekli, da je vezov za plovila pod 10 m zmanjkalo...

Osebno (do zdaj) nisem imel posebej slabih izkušenj s hrvati, čeprav že vso življenje plujem v njihovih vodah - morda ravno zato - kdo ve? :roll:
Odstotek slabo vzgojenih pa je itak konstanten v vseh deželah, družbah in združenjih; tudi ta forum ni izjema. :)

Tudi jaz večino prostega časa še vedno preživim na morju, pa sem se naučil priti na morje in nazaj ob času, ko ni nobene gužve nikjer na poti.

Pa vsekakor je dobro, da smo si različni glede zahtev in pogledov na morske zadeve, pa smo zato lepo razporejeni po obalah in otokih.
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Jun 09, 2009 17:34

Pri hrvatih v Istri in do Zagreba jih je od 100 vsaj 150 slabo razpoloženih do nas :twisted:
LP Iztok
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » So Jun 13, 2009 22:33

Pozdravljen Jernejm
Sva z tvojim očetom danes malo klepetala v izoli.smo se videli ko sem jaz izplul ti pa plul v marino.Sem si mislil ,da si kupil fračo,lepa barka .
Se vidimo kaj v marini.
lp
jernejm
Kapitan
Kraj: TupaTam

OdgovorNapisal/-a jernejm » Ne Jun 14, 2009 08:35

Zdravo val!

Hvala, frača je res lepa. Če sem prav videl pluješ na njeni sestrici.

Ja je blo hecno, se je žena čudla kako da me mimoidoči kar po imenu poznajo :lol:

Se vidimo pa kakšno rečemo

lp
...ti krmi ga v valovih, ti brani ga v vetrovih...
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » Po Jun 15, 2009 10:00

Pozdravljen
Ko sem zvečer odhajal vas ni bilo več na barki.
Se vidimo ko boste na barki.
lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov