Best buy

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

alkor
Desetnik

Best buy

OdgovorNapisal/-a alkor » Če Dec 21, 2017 00:56

Zivjo

Kaj priporocate za “best buy” nakup rabljene barke do nekje 100.000 €.

Letnik 2005+, zazeljeno 3 kabine, do nekje okoli 12m, bow thruster....druzinsko jadranje po Jadranu.

Gledam Beneteau Oceanis 40, kako je z ostalimi?

Kaj pa marina Punat? Je v redu izhodisce? Ste zadovoljni z uslugami, osebjem itd?

Hvala

Lp
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

Re: Best buy

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Dec 21, 2017 21:12

Kr velik dnarja si našparal.Bravo,čestitam.A je to prva barka ki jo kupuješ?
KAGAMIRAKUL
Višji vodnik
Kraj: KOPER

OdgovorNapisal/-a KAGAMIRAKUL » Pe Dec 22, 2017 17:31

Evo ena...
vendesi Beneteau 44.7 Bruce Farr..anno 2006 unicoproprietario come nuovo tenuto gelosamente parti fisse in tondino cambiate tutte nel 2017 parti correnti cambiate diverse 2017 carrelli randa nuovi 2017 randa steccata fiocco steccato rollabile 6 Winches Herken maggiorati due fiocchi Millenium nuovi mai messi spi completo con attrezzatura completa armato solo due volte nuovo...elica 3 pale abbattibili motore Yanmar 55 Sdrive guarnizione gambo cambiata 2017 pescaggio 2.65...vericello marca Quich...cambiato nuovo 2014 con catena dell'otto 100 metri strumentazione completa di tutto Raymarine batterie nuove 2017 bagni nuovi 2017 dotazioni di bordo complete visibile Cala Galera unità attualmente in acqua con possibilità di posto barca fino ad Aprile 2018 Rina 2019....qualsiasi prova in mare...prezzo 99.000 euro trattabili veramente ottimo affare.... vendo per cambio barca più grande...cell 338/6121458..Stefano...

SLIKE NA FB "Mercatino della vela"
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Pe Dec 22, 2017 23:34

Napisal si 2005 letnik. Po mojem bolj kot nekaj let vec ali manj vpliva to, kako so barko vzdrževali. To pa vidiš šele, ko prideš na ogled. Zato ne izključi kar takoj nekaj let starejših.
heron
Viceadmiral
Kraj: Žabnica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a heron » So Dec 23, 2017 15:59

Meni se zdi, da leta 2005 Beneteau še ni delal modela 40.
Če se ne motim so 40 začeli delati 2007.
Leta 2005 so od Oceanisov delali v tej dolžini modele 393 in 423 (velikosti okrog 40 feetov).
Za ta denar moraš dobiti zelo dobro ohranjeno in opremljeno velikoserijsko barko v tej dolžini letnika okrog 2005.
Jaz zelo dobro poznam Beneteau Oceanis modele leta 2005 (393, 423, 473), kasnejših pa ne.
Za jadran je tako 393 kot 423 zelo dobra barka, a obe zahtevata nekaj več vetra, kot ga Jadran nudi poleti.
To so kruzerske barke, ki super jadrajo v vetrovih blizu 10 vozlov ali več. V sapici 4 vozle pa bi si želel višji jambor in lažji trup.
Meni je všeč kakovost izdelave in vgrajenih materialov Beneteau-ja, če primerjam z Janeeau ali Bavarijo ali Elan teh letnikov.
Pazi, da slučajno ne naletiš na Cyclades, ki je tudi Beneteau, a bistveno nižji cenovni razred od Oceanisa. Razvili so jih zgolj za cenovno dirko z Bavarijo za čerterski trg in imajo "ikea" stil pohištva, brez oken v trupu in na stropu, s poenostavljeno jadralno opremo in poceni materijali.
Če si bolj performance orientiran boš s Firstom bolj zadovoljen, če pa ti je prvo konfort pa jasno Oceanis.
Model Oceanis 40 je bistveno bolj moderno zasnovan od 393 ali 423, a žal ga ne poznam dovolj dobro, da bi ti lahko pomagal.
Jaz imam Oceanis 473 letnik 2005 in sem z njim zelo zadovoljen, baje pa je bil narejen velik skok naprej z novimi modeli (recimo 40 ali 43).
Če rabiš samo za Jadran je 40 čevljev po moje več kot dovolj barke. Moje mnenje je, da ne glede na stroške (ki z velikostjo rastejo nenormalno hitro) večja barka pomeni več dela z njo pri jadranju, pristajanju in pri tam ali še najdeš prostor v kaki marini itd.
Če bi jaz kupoval danes za Jadran vi verjetno vzel nakaj okrog 40 čevljev.
Lep pozdrav, Tomaž.

Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Uporabniški avatar
kekeck
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a kekeck » So Dec 23, 2017 22:39

Meni idealna za jadran je 36, 40 je ze zgorna meja.
... potovanj ne štejem po prejadranih miljah ampak po krajih ki jih obiščem in ljudeh ki jih srečam ...
alkor
Desetnik

OdgovorNapisal/-a alkor » So Dec 23, 2017 23:23

Zivjo

Hvala vam za nekaj konstruktivnih odgovorov. (Razen prvega)

Se pravi Beneteau je OK? Predvsem me zanima kvaliteta.

Na subito sem nasel nekaj primernega. Verjetno bo potem kar Beneteau.

Dejte mi se povedat prosim katero marino predlagate za izhodisce....price wise....nekaj prijateljev ima vez v Bunarini, samo kot vem je tezka s prostim vezom?

Sem dobil prvo ponudbo iz Punata in moram rect, da me je kar presenetila...negativno...

Sem sel se preverit cene izola, portoroz in koper in vidim, da je edino koper ceneje....

Kaj pa Zadar?

Se enkrat hvala in vsem Srecno in Vse dobro.

Lp
A
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Dec 24, 2017 12:11

alkor napisal/-a:Hvala vam za nekaj konstruktivnih odgovorov. (Razen prvega)
Sem dobil prvo ponudbo iz Punata in moram rect, da me je kar presenetila...negativno...
Sem sel se preverit cene izola, portoroz in koper in vidim, da je edino koper ceneje....
Kaj pa Zadar?

Vprašanje bi se moralo glasiti "Kaj priporočate za “best buy” nakup rabljene barke s privezom za 5 let do nekje 100.000 €".
Tega nasveta ne boš dobil od prodajalcev plovil. Polanc te je konstruktivno in z razlogom vprašal, če bo to tvoja prva barka, ravno zato, ker bi ti morjeplovci radi posredovali celo sliko lastništva barke. Iz tvojih negativnih presenečenj nad cenami marin, je pravilno ocenil tvojo štartno pozicijo kupca morjeplovca.
Verjamem, da bo med tem še kaj zasluženo kapnilo na tvoj račun, vseeno pa velja prebrati kakšno temo o lastništvu in stroških poveznimi z barko. Nekdo je zapisal, letno gre cca 10-15% vrednosti barke za stroške priveza in vzdrževanja.
Srečno 2018 tudi tebi!
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Dec 24, 2017 12:59

Ja Marči bereš mi misli.Je bil kr konstruktiven moj post,sam ker me je avtor tko zabil,ne vem če je vreden,da mu povem kar mislim in vem o in od bark 36 do 65 feetov.Bow truster..s temi besedami si takoj povedal,da še nisi velik jadral...saj ne vsem...meni pa ki 30 let živim z in za plovila...Pa vsem lep,miren božič.
Nazadnje spremenil polanc, dne Ne Dec 24, 2017 13:03, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Ne Dec 24, 2017 13:00

Ja, mene je tudi malo presenetilo "negativno presenečenje" glede cen marin. Pred nakupom vštej vsaj še stroške za naslednjih 5 let in to je realna cena nakupa barke. Se pravi za naslednjih 5 let 25-30.000 EUR za marine + vsaj še 10.000-15.000 EUR za vzdrževanje. Po petih letih boš videl ali "zmoreš" takšno barko ali morda lahko še večjo, manjšo ali pa barka sploh. Marsikdo se naveliča in ugotovi, da je "cena" previsoka pa ne mislim tukaj samo na denar.
Btw. bolj ko greš proti jugu so marine dražje zaradi charterja - tudi do 20% - sploh okolica Zadra. Samo za primerjavo - v Biogradu plačujem več za 10m barko kot v Istri za 12m.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Ne Dec 24, 2017 15:42

Zadeva je res nekoliko čudna :roll:
Nekdo, ki ne ve skoraj nič o jadranju, jadrnicah, vzdrževanju le teh, o cenah marin, ..., kupuje jadrnico za 100.000,00 EUR :lol:
Da ni to bolj provokacija, kot resno zanimanje :?: :?: :?:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
dijo_porko
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a dijo_porko » Ne Dec 24, 2017 15:56

jozko napisal/-a:Zadeva je res nekoliko čudna :roll:
Nekdo, ki ne ve skoraj nič o jadranju, jadrnicah, vzdrževanju le teh, o cenah marin, ..., kupuje jadrnico za 100.000,00 EUR :lol:
Da ni to bolj provokacija, kot resno zanimanje :?: :?: :?:

Ne vem zakaj sklepas, da je provokacija, je pac vprasanje, ki ga novopeceni (bodoci) lastnik zastavi, ker ne pozna zadev. Ker ne racuna, da letni vez marine stane ohoho in se enkrat letno ohoho vzdrzevanja.
@OP: racunaj tudi s tem, da cim juzneje je marina, tem manj bos jadrnico uporabljal, ker, je*** ga, se ti ne bo dal zapeljat do dol. Potem je pa ze pocasi treba kalkulirati ali se ti bolj splaca carter za 20 dni na leto ali imeti lastnisko barko.

lp
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Ne Dec 24, 2017 16:29

Mogoče je pa na kakem avto forumu dal vprašanje da kupuje terenca za ca. 100000€, kaj priporočajo in kakšne so kaj cene garaž v LJ, cene servisov in cena mesečnega najema podzemne garaže v Splitu in Rijeki.
Remu
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Remu » Ne Dec 24, 2017 19:14

Prva jadrnica Beneteau First 40 je bila narejena 1997. Zelo hitra. Italijani so jih imeli večinoma za regate. Lahko je precej zjahana, lahko je lepo vzdrževana. Ponavadi so imele dosti boljšo opremo kot Oceanisi. Tudi drazje so bile. Jaz osebno jo cenim 20% boljšo kot Oceanis (393,411) primerljive dolžine. Ni primerjave z takratnimi Bavariami.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Ne Dec 24, 2017 19:36

Nad izborom jadrnice Beneteau First 44.7 nimam pripomb. Odlična barka samo ne vem ali je za denar v dobrem stanju. Vsekakor vredno ogleda.
Living well is the best revenge

https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti