Solastništvo jadrnice

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Kovač
Admiral

Re: Solastništvo jadrnice

OdgovorNapisal/-a Kovač » Ne Okt 25, 2020 18:56

Ne vem kako je pri vas ostalih ampak pri nas je nekako v tem stilu.

Če bi blo po mojem, bi nabavu eno Elan express in jo uporabljal kot daily sailer al pa za enkrat prespat in to je to.
Poceni privez, malo vzdrzevanja , in velikokrat po en dan ali celo samo popoldan po šihtu in to je to..

Žena bi imela pa večjo, da se da normalno prespat, skuhat,... fajn privez, skratka vikendico na vodi.

Pred dnevi smo bli trije pari z Sun Odyssey 445 dol po Hrvaški.....
Ma sej je fajn, sam to folku "ženskam" čist zmeša sliko. To je en sam preseravanje, luksuz, party, kulinarika, od jadranja pa nč kej.

Pol pa grem na jutranji sprehod na Hvaru in vidim ob 7:00 malo jadrničko k lepo jadra in si rečem to je to.
Ne pa mi tiste vlke štible parkirane u marini, čakajoč da se vsi naspijo, nakofetkajo,... pol pa sončne špegle in z motorjem dalje..... ker ne piha dost de bi se splačal jadrat in tist fucking motor laufa cel cajt.
al

OdgovorNapisal/-a al » Ne Okt 25, 2020 19:00

ne pomeni, da če imaš večjo jadrnico, da si šminker.
to velja za motornjakarje... :mrgreen:
oni so še v faličnem obdobju (kdo ma večjega)

pa čisto res: kar je čarterja ima zelo malo zveze z nirvano jadranja. žal.

kupi, kar si lahko. vsako plovilo je luksuz. in luksuz te ne sme bremeniti.

evo. pa sem rekel. pa čeprav bi mi bilo "zabavno" brati prigode solastniške
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Okt 25, 2020 19:37

Js pa cist delim mnenje in izkusnje s Kovacem. En daily sailer plus stanovanje. Se najadras kot se zagre, kdaj prespis, ostalo udobje imas v stanovanju. Stroski so normalni. Za sem in tja pa morda najames mal vecjo ladjo, da so mornarke vesele in gres malo spotoma pogledat Kornate, drug let pa kaj drugega. Enako smo trije pari najeli eno kravo od Jenaneau 456 al neki tacga pa je to od jadranja bl en k.... Ce ne bi mel stanovanja bi vzel kvecjem neki do 35. Se bolje cuti barko. Vsaj moja izkusnja je taka
al

OdgovorNapisal/-a al » Ne Okt 25, 2020 19:43

jaz bi mel pa okol 18-22 m; kej starejšega. pa gor na palubi enega seascapea (če nism pretežek).
sam kaj ko je ta murnig v marini za tako rekoč prazen nič eksponentno dražji z vsakim metrom dolžine
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Okt 26, 2020 08:05

Kovač, nič ne zmeša slike, tako to pač je. Če imaš ti hotel na vodi, je to hotel na vodi, in ne tekmovalna jadrnica. in od "lenuhov" v tvojih očeh, ne pričakuj da bodo vstajali ob 5h zutri in s tabo štrike vlekli.

niso poleti samo čarteristi na morju, veliko jih ima jadra gor samo zato, da jih "zlufta" pa da ne izpadejo čudni, zadaj jim pa vodo ven meče skozi izpuh. 50% kar jaz poznam lastnikov jadrnic, jih nimajo prvenstveno zato, da bodo jadrali, to je nekje na 3. ali 4. mestu šele. si prej kdaj plul malce dlje od obale ali je letos prvič? ker mislim, da ti nimaš jasne slike, ostali jo imajo.

to kar bi ti rad, in to kar bi rada tvoja žena, že sedaj kaže na razkol, ki bo prišel. zate je to šport, za tvojo ženo vikend. kaj misliš, da če boš imel pa 15 metrsko jadrnico, da boš pa kar skoz jadra gor mel? ti bo tastara hitro povedala, da ni ona prišla delat, ampak se odpočit. pa da jih boš zbujal ob petih zutraj, itd...eno slabo vreme naj vas dobi, boš hitro imel samo še daily sailerja z malimi stroški.

sicer ti je pa 1officer že vse povedal. imej zase eno športno kračo, za familijo pa čarter. pa imaš najmanjše možne stroške in skrbi. pa nobenih jajc s španovijo itd...ko boš pa v penziji, pa eno 50ko, pa hop v grčijo od maja do septembra.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Okt 26, 2020 21:14

Prejšnji vikend sem bil z prijateljem zmenjen,da se bomo dobili in mal skup jadrali.On ima barko v Vrsarju in jaz iz Umaga rabim 5 ur...se pač cijazim 4 vozle in ne 6 do 8 tko ko vsi ostali jadralci..in v Petek zvečer sva perfektno uskladila mnenja in poglede z mojo ženo..Ona bi jasn spala lepo na toplem..jaz bi pa mal ponoč jadru za gušt..8 stopinj vročine je bilo pa zunaj.In ona lepo v kabino,zakurim webasteka na ene 22 stopinj ,jaz pa v dolge gate in jadralno obleko,krcnem motor in greva..Da ne boš z barke padu,ker te ne bom ponoč lovila..me je pred spanjem prijazno besedno pobožala...No zuni zvezde,vetra za 3 do 4 vozle..motor ugasnem...mal toplga je tud skoz bokaporto prhajalo ven.Požirek orehovca za okus ..ma super je bil.Prijadram ob pol dveh zjutraj pred Poreč na poti štelam jadra,zijam naprej,zijam gps prtegnem uzdo,počakam,pogledam če letiva kaki 3 stotinki vozla več...popustim genovo..gledam če sem prdobu kako desetinko spet...in tako dalje,,dela za ponort...užitki za 10..,lepo vržem siderce in pospravim jadra..jasn sidra se na jadra v taki priliki,da se žena ne budi z renčanjem motorja...drsenje ketne ji je pa povedalo, da prihaja še možiček k njej in jo bo prijetno pohladil,k je gotov premražen od nočnih budalaštin..Bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz prede webasto,24 stopinj pod stropom..lepo se slečem in grem spat haha evo da se da pošlihtat mnenja in interese..
malik
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a malik » Po Okt 26, 2020 21:46

Tudi sam gledam podobno kot Kovač. Po s prej sicer bolj skromnimi izkušnjami s čarterja in sedaj uporabo resda skromne, vendar lastne jadrnice se mi zdi doživljanje morja, plovbe, ne nazadnje počutje na plovilu neprimerljivo. Veliko pomembnejše od velikosti, luksuza ali performansov plovila se mi zdi dostopnost le-tega oz. priveza. Sam imam možnost in se zato pogosto zapeljem da barke tudi samo za par ur - če se obeta kak fejst vetrič, ali pa se pojavi kaka posebna "potreba" 8)
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » To Okt 27, 2020 07:29

polanc napisal/-a:Prejšnji vikend sem bil z prijateljem zmenjen,da se bomo dobili in mal skup jadrali.On ima barko v Vrsarju in jaz iz Umaga rabim 5 ur...se pač cijazim 4 vozle in ne 6 do 8 tko ko vsi ostali jadralci..in v Petek zvečer sva perfektno uskladila mnenja in poglede z mojo ženo..Ona bi jasn spala lepo na toplem..jaz bi pa mal ponoč jadru za gušt..8 stopinj vročine je bilo pa zunaj.In ona lepo v kabino,zakurim webasteka na ene 22 stopinj ,jaz pa v dolge gate in jadralno obleko,krcnem motor in greva..Da ne boš z barke padu,ker te ne bom ponoč lovila..me je pred spanjem prijazno besedno pobožala...No zuni zvezde,vetra za 3 do 4 vozle..motor ugasnem...mal toplga je tud skoz bokaporto prhajalo ven.Požirek orehovca za okus ..ma super je bil.Prijadram ob pol dveh zjutraj pred Poreč na poti štelam jadra,zijam naprej,zijam gps prtegnem uzdo,počakam,pogledam če letiva kaki 3 stotinki vozla več...popustim genovo..gledam če sem prdobu kako desetinko spet...in tako dalje,,dela za ponort...užitki za 10..,lepo vržem siderce in pospravim jadra..jasn sidra se na jadra v taki priliki,da se žena ne budi z renčanjem motorja...drsenje ketne ji je pa povedalo, da prihaja še možiček k njej in jo bo prijetno pohladil,k je gotov premražen od nočnih budalaštin..Bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz prede webasto,24 stopinj pod stropom..lepo se slečem in grem spat haha evo da se da pošlihtat mnenja in interese..

Polanc,
prov z veseljem preberem tvoje zapise , so tolk pristni, kot da bi bil zraven.
al

OdgovorNapisal/-a al » To Okt 27, 2020 07:33

in kaj je point zgodbe @polanc-a?
da ne glede na vse, na koncu zmer pristaneš v solastnišvu- z ženo :mrgreen:
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » To Okt 27, 2020 07:42

al napisal/-a:in kaj je point zgodbe @polanc-a?
da ne glede na vse, na koncu zmer pristaneš v solastnišvu- z ženo :mrgreen:

In vedno neka prilagajanja......poleg “solastnistva”,vreme, finance, cas,......
al

OdgovorNapisal/-a al » To Okt 27, 2020 07:44

pri ženi ni prilagajanja. tko k ona hoče
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » To Okt 27, 2020 07:53

:evil:
al napisal/-a:pri ženi ni prilagajanja. tko k ona hoče
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » To Okt 27, 2020 08:20

al napisal/-a:pri ženi ni prilagajanja. tko k ona hoče

...letos spet gremo na dopust v Trbovlje. Saj jaz nebi, sam ona tako hoče... :-) :-) :-)
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » To Okt 27, 2020 09:09

Moja tut noce z mano na barko. Zadnjic je mal bl zapihal, zacel valovit. Js skoz bl vesel ona pa skoz bl zelena. Peglal sem kokr se je le dalo a jo je na konc tko zj***, da sem snel rjuhe przgal motor in nastimal kurs privez po najkrajsi mozni poti. Od takrat jadram sam :roll: 8)

Tko da s tega vidika je bols met vecjo. Pa wc, tus, dost pulta... Deci smo rojeni taborniki, zenske pac ne. K sem kupoval jadrnico je blo njeno prvo vprasanje ce se bo loh soncla na premcu. Reku rajs nisem nc, ja sonci se, sam ko bom obrnu genovo te bo pometl v morje spotoma. No, pol nism nc vec sprasval ;)
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » To Okt 27, 2020 09:40

1stofficer napisal/-a:K sem kupoval jadrnico je blo njeno prvo vprasanje ce se bo loh soncla na premcu. Reku rajs nisem nc, ja sonci se, sam ko bom obrnu genovo te bo pometl v morje spotoma. No, pol nism nc vec sprasval ;)

Tale je pa zmagovalna :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti