Ocean 105

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Davidsket
Poddesetnik

Re: Ocean 105

OdgovorNapisal/-a Davidsket » Sr Apr 28, 2021 21:12

Pozdravljen, jadrnico je delal moj oče in je ena od mnogih, ki jih je izdelal. V večji meri je izdelal le trup in palubo in predelne stene, notranjost so si ponavadi ljudje delali sami.Vse skupaj je narejeno po Lioyd standardu, ki pa je bil v tistih časih konkreten (ni bilo šparanja na materialu, kot je to danes.).

Za tiste čase je bil eden večjih proizvajalcev in marsikdo se je pri njemu učil delat.

Leta 1982 je zaprl proizvodnjo in odšel jadrat prvič okoli sveta (5let). Kot prvi Slovenec objadral z družino svet in ko se je vrnil v Slovenijo sta z mamo ponovno nadaljevala z delom. Delala še kar nekaj let, dokler očetu zaradi plastike ni vse skupaj "dopizdilo", da sta zaprla firmo in se preselila na slovensko obalo. Pri mojih je bilo zdravje v določeni fazi bolj pomembno od zasluzka in zato tudi takšna odločitev. Se danes ga ob plastificiranju v daljavi vse srbi :)). Pravi da je poliester strup :)).
Nekdo drug pravi slaba poslovna odločitev, jaz rečem pameten fotr :))

Vglavenm če vas karkoli zanima glede jadrnice lahko povprašam in se slišimo. Celo življenje živi za jadranje in na svoje izdelke je ponosen :)
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Apr 28, 2021 21:22

No ,res lepo pozdravi tvojega spoštovanega očeta,čeprav ga osebno ne poznam.Je pa on haha,kriv,za veliko mojih lepih doživetij z mojo družino na lušni barki Ombre Šket 8 m.Do Dubrovnika nas je ponesla,huuudo nevihto sem doživel gor z mojimi sinovi in ženo..od povsod varno in v enem kosu priplul domov....Ja en čas življenja gremo z zdravjem za zaslužkom,pol pa počas z zaslužkom za zdravjem..Meja je pa tanka.Želim mu še veliko jadralnih užitkov in čim manj zapravljanja dnarjev za dohtarja..LP Iztok
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Sr Apr 28, 2021 21:27

Davidsket napisal/-a:Pozdravljen, jadrnico je delal moj oče in je ena od mnogih, ki jih je izdelal. V večji meri je izdelal le trup in palubo in predelne stene, notranjost so si ponavadi ljudje delali sami.Vse skupaj je narejeno po Lioyd standardu, ki pa je bil v tistih časih konkreten (ni bilo šparanja na materialu, kot je to danes.).

Za tiste čase je bil eden večjih proizvajalcev in marsikdo se je pri njemu učil delat.

Leta 1982 je zaprl proizvodnjo in odšel jadrat prvič okoli sveta (5let). Kot prvi Slovenec objadral z družino svet in ko se je vrnil v Slovenijo sta z mamo ponovno nadaljevala z delom. Delala še kar nekaj let, dokler očetu zaradi plastike ni vse skupaj "dopizdilo", da sta zaprla firmo in se preselila na slovensko obalo. Pri mojih je bilo zdravje v določeni fazi bolj pomembno od zasluzka in zato tudi takšna odločitev. Se danes ga ob plastificiranju v daljavi vse srbi :)). Pravi da je poliester strup :)).

Vglavenm če vas karkoli zanima glede jadrnice lahko povprašam in se slišimo. Celo življenje živi za jadranje in na svoje izdelke je ponosen :)

Vmes je vsaj po reklamah v Yu Nautiki s proizvodnjo na tem naslovu nadaljeval Vladimir Jošt.
Davidsket
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Davidsket » Sr Apr 28, 2021 21:39

polanc napisal/-a:No ,res lepo pozdravi tvojega spoštovanega očeta,čeprav ga osebno ne poznam.Je pa on haha,kriv,za veliko mojih lepih doživetij z mojo družino na lušni barki Ombre Šket 8 m.Do Dubrovnika nas je ponesla,huuudo nevihto sem doživel gor z mojimi sinovi in ženo..od povsod varno in v enem kosu priplul domov....Ja en čas življenja gremo z zdravjem za zaslužkom,pol pa počas z zaslužkom za zdravjem..Meja je pa tanka.Želim mu še veliko jadralnih užitkov in čim manj zapravljanja dnarjev za dohtarja..LP Iztok

Hehe.... Bom pozdravil... :) kot pravita z mamo je bil Ombre za svoje cajte pojem...teh sta res ogromno naredila..
Davidsket
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Davidsket » Sr Apr 28, 2021 21:50

Piki napisal/-a:
Davidsket napisal/-a:Pozdravljen, jadrnico je delal moj oče in je ena od mnogih, ki jih je izdelal. V večji meri je izdelal le trup in palubo in predelne stene, notranjost so si ponavadi ljudje delali sami.Vse skupaj je narejeno po Lioyd standardu, ki pa je bil v tistih časih konkreten (ni bilo šparanja na materialu, kot je to danes.).

Vmes je vsaj po reklamah v Yu Nautiki s proizvodnjo na tem naslovu nadaljeval Vladimir Jošt.

Res je.. Vmes ko sta potovala prvič okoli sveta je mislim da dedek dal delavnico oz. kalupe v najem In je sosed Jošt delal krajše čas tudi z plastiko ...
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Sr Apr 28, 2021 21:54

V teh revijah, torej Yu Nautika, ki je izhajala 1981-1991, je kar nekaj teh reklam s tehničnimi podatki in risbami, prozvodnja Šket ali pa Jošt. Imam vse revije, če kdo kaj rabi, lahko skeniram.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Pe Apr 30, 2021 20:28

Bravo lep pozdrav očetu in tebi z tudi z moje strani

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov