Priprava na nevihto
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Re: Priprava na nevihto
Zebra,ogromno ljudem sem na forumu pomagal,dal nasvete,kaj zrihtal,koga poklical...tudi tebi bom ,z veseljem,verjamem pa, da me boš takrat zagotovo razumel,tud če ne bom kaj slovnično pravilno napisal ali povedal..Že v tej temi so mi bralci zagotovo bolj hvaležni za moje prispevke,neslovnične kot tebi za tvoje slovnične...Po domače,mal si na krbit pljunu..
Sm sam probu.......
Veš Zebra..tam ko mamo imena, je tud število prispevkov ,ki jih je nek član napisal v temah v forumu.Jasno je napisal vsak tudi kako bedarijo,kak štos,koga mal špiknil..AMPAK..
TI Zebra imaš 60 prispevkov
Kasaudio 3564
NT 4308
Alesio 4216
H20 6116
Marchi 6319
Polanc 8314 prispevkov...saj vem da si razumel.Ko se vidimo daš za pir,jaz enga vrnem.
...gremo v nevihto..torej če je le možn z PRIMERNO skrajšanimi jadri,motor po potrebi laufa,,aha morda je prav, da tu povdarim . ČIM BOLJ POLNE rezervoarje imejmo,se gorivo manj premetava po keslu,pa sedaj, ko so velike temperaturne spremembe, je tud manj možnosti tvorbe kondenza in s tem posledično vode v rezervoarjih..kar je avtoban do sranja,posebno za novejše občutljivejše mašine..
TI Zebra imaš 60 prispevkov
Kasaudio 3564
NT 4308
Alesio 4216
H20 6116
Marchi 6319
Polanc 8314 prispevkov...saj vem da si razumel.Ko se vidimo daš za pir,jaz enga vrnem.
...gremo v nevihto..torej če je le možn z PRIMERNO skrajšanimi jadri,motor po potrebi laufa,,aha morda je prav, da tu povdarim . ČIM BOLJ POLNE rezervoarje imejmo,se gorivo manj premetava po keslu,pa sedaj, ko so velike temperaturne spremembe, je tud manj možnosti tvorbe kondenza in s tem posledično vode v rezervoarjih..kar je avtoban do sranja,posebno za novejše občutljivejše mašine..
zebra napisal/-a:Sm sam probu.......
Pozdrav vsem, Polanca osebno ne poznam, na žalost še ni naneslo, da bi se v živo srečala. Pa kljub temu lahko trdim (na osnovi prebranih kar nekaj njegovih prispevkov), da je človek na mestu in vedno vsakemu res nesebično in brez pričakovanja kakšnih povratnih uslug, pomaga po svojih najboljših močeh. Kar se pa slovnice tiče - ja tudi tukaj na forumu se piše tako, kot v wordu - vse kar ni pravilno ti podčrta z rdečo. Ampak to ni fora, a misli kdo, da Polanc ne vidi podčrtanih besed, oziroma da ne ve, da so napisane slovnično napačno? Gre se za to, da v svoj prispevek daje celega sebe, z vsem svojim značajem in tudi dialektom, ki je - mimogrede - simpatičen, če se ne motim zasavski, a se motim Polanc? Skratka raje berem njegove slovnične polomije, kot pa pravopis nekoga, ki piše samovšečne bedarije (pa tukaj ne govorim o nikomer osebno, oz. na nikogar ne kažem s prstom, da ne bo pomote!)
Drugače pa se spomnim teme ZAČETKI, ki jo je Polanc napisal pred časom. (viewtopic.php?f=4&t=18028&hilit=za%C4%8Detki)
To pa res priporočam vsakemu, da si prebere, ker je res vredno branja in skrajno simpatično napisano.
Vsem želim lepo in sproščeno poletje, upam, da nas tale zdravstvena situacija vendarle malo spusti iz kletk in, da bomo uživali, kolikor bo le možno...
Pa mirno morje vsem, LP, Boja
Green to green or red to red, safely go ahead!
Hvala,lepo je tole prebrat Boja..Iz sevnice sem,Štajerc..Elektrotehnik sem,na maturi za srednjo šolo sem napisal spis z naslovom Kam oblaki preko polja kam..Bil je izbran za drugi najboljši spis na maturi,pisan popolnoma slovnično pravilno..je bil razstavljen na šoli v vitrini..Torej k je nevihta,mora v nas biti BONACA..samo tako bomo pravilno odreagirali na življenjsko pomembne dogodke.Pa še nekaj..nemir ali panika..se razširi na posadko ko kuga..bojte se tega bolj ko vetra..Mirno,preudarno,pametno in efikasno se odzovimo in verjamimo v barko in vase..
- 1stofficer
- Admiral
Po mojem skromnem mnenju je vsebina res pomembnejsa od embalaze. In ceprav bi bilo lepo, da bi meli do jezika en odnos je na forumu to manj pomembno. Samo vcasih je pa res hudicevo tezko brat tekst za kom brez stavkov in vsaj osnovnih locil. Pa ne mislim na nikogar konkretno, le povem 
Jebelacesta, pri jadranju v nevihti si pa šlamparije ne moremo privoščit. Tam je treba pa pazit na vsako "vejico" in obvladat jadralsko "slovnico". 
Je bela cesta narazen..za besedo nevihti pride vejica...
tko da si bliz skal..
- 1stofficer
- Admiral
Marchi napisal/-a:Jebelacesta, pri jadranju v nevihti si pa šlamparije ne moremo privoščit. Tam je treba pa pazit na vsako "vejico" in obvladat jadralsko "slovnico".
Ga ni umetnika, ki bi znal opisat kaj takega
Bi znal bi,samo bralci bi mislili ,da se vulgarno izraža,da preklinja,da govori jezik, ki je mešanica italjanske hrvaščine z pridihom albanskega narečja..
polanc napisal/-a:Je bela cesta narazen..za besedo nevihti pride vejica...![]()
![]()
![]()
tko da si bliz skal..
Vidš pa sm še zmeri živ. Na morčku bi bil že razlepljen na skalah zraven kakšne meduze.
Na enem razgovoru za službo, so me prosili, če se lahko opišem z eno stvarjo. Rekel sem “jadrnica” - ker z dobrim krmarjem v vsakem vremenu najde v pristan.
Glavni problem neviht je panika. Strah. Velike oči.
Naslednja je neizkušenost. Kdaj se umaknit, kam, kako.
Tretja je neznanje. Kaj nardit, kaj zvit, kaj prižgat, kam
it.
Sicer res samo chateriram bolj ali manj, previdno, počas, po pamet. Kljub temu sem zadnjih par let nekajkrat šel na tečaj z Mirantejem. K sreči je vsakč bilo precej vetra in morja.
Ne da bi res neverjetno užival v “zelo živahnem jadranju”
ampak da bi znal in vedel, če se kdaj znajdem v okoliščinah v katerih upam, da se ne bom.
Zapis ni namenjen morskih volkovom. Je pa namjen tistim, ki se jim te zgodbe zdijo zabavne, brez refleksije na nevarnost za barko in posadko, ko jo predstavljajo.
Glavni problem neviht je panika. Strah. Velike oči.
Naslednja je neizkušenost. Kdaj se umaknit, kam, kako.
Tretja je neznanje. Kaj nardit, kaj zvit, kaj prižgat, kam
it.
Sicer res samo chateriram bolj ali manj, previdno, počas, po pamet. Kljub temu sem zadnjih par let nekajkrat šel na tečaj z Mirantejem. K sreči je vsakč bilo precej vetra in morja.
Ne da bi res neverjetno užival v “zelo živahnem jadranju”
Zapis ni namenjen morskih volkovom. Je pa namjen tistim, ki se jim te zgodbe zdijo zabavne, brez refleksije na nevarnost za barko in posadko, ko jo predstavljajo.
- 1stofficer
- Admiral
Ne vem komu se zdijo te zgodbe zabavne. Jadranje je zabavno ampak z zadrzkom, sploh pri nevihti.
Znanja pa nkol ni prevec. Zmer je prostora za se kaj se naucit, js sem se poleg nekaj prakticnih stvari v zivo in od vas tut to, da clovek pod stresom hudicevo dobro deluje. Ce ga ne zajame panika. In pride trenutek, ko se mors odlocit. Al eno al drugo. Prav zanimiva izkusnja...
Znanja pa nkol ni prevec. Zmer je prostora za se kaj se naucit, js sem se poleg nekaj prakticnih stvari v zivo in od vas tut to, da clovek pod stresom hudicevo dobro deluje. Ce ga ne zajame panika. In pride trenutek, ko se mors odlocit. Al eno al drugo. Prav zanimiva izkusnja...
Je pa tud tko, da pri nekem vetru..recimo 25 vozlov,se nekomu začne ornk fino jadranje,drugemu pa boj za preživetje...odvisno od barke,znanja,stanja tehnike...
izkušnje tukaj napisane so seštevek naših napak,jadranje v nevihti oz za nekoga močnem vetru je lahko tudi užitek če prej pripraviš barko,skrajšaš jadra,več ali manj nevihte na jadranu gredo hitro in veter je zmeraj naš prijatelj ponavadi te odpelje v zavetje,samo da to razumeš te mora parkrat lepo položit in ti dat dozo strahu in tako dobiš izkušnje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost