vrod, point te zgodbe z moje strani je bil naslednji: zarotil bi se z nekaj somisljeniki in vrgel upravo oz. management Duforja, jaz bi postal glavni manager Duforja, kar pomeni, da bi bil veliko na morju, obiskal bi vse svetovne sejme plovil , imel bi veliko plačo itd....pa še neki bi uvedel : poseben 50 % popust za vse Morjepolvce na vse nove barke duforja in se dodaten 50 % popust na cene hrane in pijace v Hrvaskih gostilnah...
No, zdej pa povejte a ste za tako zaroto ali ne ?
To bi lahko morjeplovic kupili
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
-
Poletni veter
- Kapitan
- Kraj: Ljubljana
-
Poletni veter
- Kapitan
- Kraj: Ljubljana
Dusan, delam v vecji nemski firmi in sicer v Nemciji...do zdaj me se niso nagnali, so kar zadovoljni z mano, pa me gledajo ze vec kot 10 let...na biznis in placila itd.. se kar spoznam , mi lhkao verjames....ce hoče kakšna slovenska firma z nami norčije zganjati, jih hitro naučimo kozjih molitvic...
Drugac sem pa tudi jaz po rodu iz Krskega in ni lepo, da se dva sokrajana takole obkladata...na naslednje srecanje Morjeplovecv ti prinesem cvejčk od mojga bratranca pa bova nazdravla pa boš potem boljse volje..je prva liga, cvejčk namre...iz Veniš je doma..
Drugac sem pa tudi jaz po rodu iz Krskega in ni lepo, da se dva sokrajana takole obkladata...na naslednje srecanje Morjeplovecv ti prinesem cvejčk od mojga bratranca pa bova nazdravla pa boš potem boljse volje..je prva liga, cvejčk namre...iz Veniš je doma..
Obvezno pridem naslednič ko prideš na srečanje. Drugač pa nisem jaz nič slabe volje le ne znam si razlagat in razumet da se lahko nek gospod tvojih let in poln življenjskih, marketinških,poslovnih, morjeplovskih .....izkušenj, tako bedasto ali pa morda nerodno izraža!
Ja drugač pa svet je majhen in poln presenečenj
Ja drugač pa svet je majhen in poln presenečenj
Morje je od vseh opojnosti,največji opij
al napisal/-a:Pa še nekaj za admina. To ni novica ampak je plačana objava oz. PR članek (če se marketinško izrazim). Korektno bi bilo to tudi tako označiti.
Al, imaš povsem prav. No, ni čisto plačano direktno, temveč imajo vsi oglaševalci, ki so na desni strani vsako leto objaviti nekaj "novic" iz njihovega programa, ki so seveda vse PR novičke... Nekatere malo bolj, druge malo manj... Če objaviš, da ima recimo neka firma novo internetno stran je to novica, po drugi strani pa PR objava... Ne vem točno kako je s tem, nisem doma na tem področju, je pa definitivno linija tanka...
Glede komercialne fore z dodatnimi popusti pa je tako, kot ste že napisali. Če mene kdo vpraša je pretirano zniževanje cene določenemu artiklu malo čudno, saj s tem zafrkneš in se zameriš tistemu, ki je plačal po polni ceni oziroma dobil manjši popust... Pri plovilih je 20% običajno mission impossible, saj potem trgovec ne zasluži nič več, torej dela za "kikiriki"... To pa vsi vemo, da ne gre. Za tako akcijo mora biti zadaj tovarna, ki pač useka v danem trenutku v damping in mogoče doseže želeni efekt ali pa tudi ne...
-
al
Ker sem ravno "iz foha"... Čim ima novica poleg še npr. ime podjetja in tel oz. naslov... potem je to PR in ga je treba tudi označiti (oglasno sporočilo ali pa samo "PR").
Saj ni nič narobe, če je plačano/kompenzirano/gratis ob zakupu oglasnega prostora. A do zvestih bralcev je lepo in pošteno, da se to označi.
Kot se spomnim iz VAL-a imajo tam tega celo morje. Čim izide "nov kroj" jadralske jakne je to že novička... pa vsi vemo, da to ni oz. da to ni tista "prava novica".
Zdaj že mal nakladam:)
A oglaševalcem vedno pojasnim, da če imajo novo www stran, nov produkt... potem naj to oglašujejo (zakupijo oglasni prostor). Novinarska ekipa medija pa mora izbrskati novice.
Majhnost medijskega prostora je žal zabrisala te meje med prodanim in avtorskim.
Tako se prodaja prostor, kjer so novice. Potem to niso novice ampak le oglas napisan v fontu medija- torej PR članek.
Bilo je le dobronamerno.
Kar se jadrnic tiče pa mislim, da se to eni resni firmi ne more zgoditi (da ostane s tako zalogo). Zato moj dvom. Zakaj potem teh bark ne dobavijo tistim, ki so naročili enake (če imajo naročila in upam, da toliko pa še delajo...) in s tem skrajšajo čakalne vrste? Teh pa vemo, da ni...
Pa tudi dodatne 4% za čarter ali demo barke se mi zdi- HALO? Tega pa res ne razumem. A pričakujejo več uveljavljanja garancije pri lastniških barkah in dajo zato čarterašem še 4%? Ne razumem. Mogče je kriv tale cabarnet na mizi...
Verjel bi "novici", če bi napisali, kdo je "skenslal" tako naročilo in pravzaprav koliko bark posameznega modela je na voljo. Tako je pa vse "open" in si razlagaj po svoje.
Mogoče se povsem motim a potem si mora g. Kunaver omisliti kakega dobrega PR-ovca oz. drugače prevesti to ponudbo poslano vsem dealerjem (če je bila v originalu drugačna).
Kakšne pa so pravzaprav cene po ceniku? Ker če bi vzel 445 za čarter jo dobim s 28% popustom. Uf. Ni malo! Mogoče pa so pred to akcijo tudi korigirali cene navzgor in potem ponudili popust.
Skratka, trikov je malo morje in samo dobra komunikacija lahko opere dvome in da iskreno sliko taki (dobri) ponudbi. Tako se tisti, ki so naročili Dufourje po redni ceni ne bodo ob prebiranju te novice sekirali in mogoče bo kdo res naročil tole nasedlo floto.
Preverim še pri Aut dealerju...
Saj ni nič narobe, če je plačano/kompenzirano/gratis ob zakupu oglasnega prostora. A do zvestih bralcev je lepo in pošteno, da se to označi.
Kot se spomnim iz VAL-a imajo tam tega celo morje. Čim izide "nov kroj" jadralske jakne je to že novička... pa vsi vemo, da to ni oz. da to ni tista "prava novica".
Zdaj že mal nakladam:)
A oglaševalcem vedno pojasnim, da če imajo novo www stran, nov produkt... potem naj to oglašujejo (zakupijo oglasni prostor). Novinarska ekipa medija pa mora izbrskati novice.
Majhnost medijskega prostora je žal zabrisala te meje med prodanim in avtorskim.
Tako se prodaja prostor, kjer so novice. Potem to niso novice ampak le oglas napisan v fontu medija- torej PR članek.
Bilo je le dobronamerno.
Kar se jadrnic tiče pa mislim, da se to eni resni firmi ne more zgoditi (da ostane s tako zalogo). Zato moj dvom. Zakaj potem teh bark ne dobavijo tistim, ki so naročili enake (če imajo naročila in upam, da toliko pa še delajo...) in s tem skrajšajo čakalne vrste? Teh pa vemo, da ni...
Pa tudi dodatne 4% za čarter ali demo barke se mi zdi- HALO? Tega pa res ne razumem. A pričakujejo več uveljavljanja garancije pri lastniških barkah in dajo zato čarterašem še 4%? Ne razumem. Mogče je kriv tale cabarnet na mizi...
Verjel bi "novici", če bi napisali, kdo je "skenslal" tako naročilo in pravzaprav koliko bark posameznega modela je na voljo. Tako je pa vse "open" in si razlagaj po svoje.
Mogoče se povsem motim a potem si mora g. Kunaver omisliti kakega dobrega PR-ovca oz. drugače prevesti to ponudbo poslano vsem dealerjem (če je bila v originalu drugačna).
Kakšne pa so pravzaprav cene po ceniku? Ker če bi vzel 445 za čarter jo dobim s 28% popustom. Uf. Ni malo! Mogoče pa so pred to akcijo tudi korigirali cene navzgor in potem ponudili popust.
Skratka, trikov je malo morje in samo dobra komunikacija lahko opere dvome in da iskreno sliko taki (dobri) ponudbi. Tako se tisti, ki so naročili Dufourje po redni ceni ne bodo ob prebiranju te novice sekirali in mogoče bo kdo res naročil tole nasedlo floto.
Preverim še pri Aut dealerju...
Hehehe, Al!
Vem, da je to tvoje področje, zato sem te tudi povprašal kako je s tem in se ti lepo zahvaljujem za odgovor. Bom od sedaj naprej bolj jasno označil take "novičke"... Je pa kot si že sam omenil, tudi po drugih medijih ponavadi ni označeno, da gre za PR, razen če res na polno hvali nek produkt...
Pod tole se pa podpišem. Moje mnenje je, da proizvodnja pač ni polno zasedena in jo želijo popolniti... Zato bodo šli malo v damping, barko prodali iz tovarne za nekaj manj, nekaj manj bo dobil še dealer, oni pa bodo lahko obdržali vse zaposlene... Simple as that. Tudi jaz bi naredil podobno, če vodstvo predvideva, da je kriza s prodajo začasna... Bolje je delati z nulo, kot pa nagnati domov 20% delavcev... Če pa to traja leto, dve, potem pa nimaš kaj, sledijo odpovedi.
Vem, da je to tvoje področje, zato sem te tudi povprašal kako je s tem in se ti lepo zahvaljujem za odgovor. Bom od sedaj naprej bolj jasno označil take "novičke"... Je pa kot si že sam omenil, tudi po drugih medijih ponavadi ni označeno, da gre za PR, razen če res na polno hvali nek produkt...
al napisal/-a:Verjel bi "novici", če bi napisali, kdo je "skenslal" tako naročilo in pravzaprav koliko bark posameznega modela je na voljo. Tako je pa vse "open" in si razlagaj po svoje.
Pod tole se pa podpišem. Moje mnenje je, da proizvodnja pač ni polno zasedena in jo želijo popolniti... Zato bodo šli malo v damping, barko prodali iz tovarne za nekaj manj, nekaj manj bo dobil še dealer, oni pa bodo lahko obdržali vse zaposlene... Simple as that. Tudi jaz bi naredil podobno, če vodstvo predvideva, da je kriza s prodajo začasna... Bolje je delati z nulo, kot pa nagnati domov 20% delavcev... Če pa to traja leto, dve, potem pa nimaš kaj, sledijo odpovedi.
si mislim oz sem prepričan,če jim pokažeš denar,plačaš dober avans cca 50% dobiš vsaj 30% rabata v teh časih je popust do 20% enako kot dober dan.
to da so izgubili naročilo je bolj za j..... privlečeno,če so ga res in je dal kupec avans resen biznis vsaj 20% potem bi morale biti barke vsaj 30% cenejše,mislim da to niti ni njihova finta ,ampak je bolj finta dealerja bolje vsaj malo kot nič,edino kar me moti,verjetno misli da so kupci bebci.
to da so izgubili naročilo je bolj za j..... privlečeno,če so ga res in je dal kupec avans resen biznis vsaj 20% potem bi morale biti barke vsaj 30% cenejše,mislim da to niti ni njihova finta ,ampak je bolj finta dealerja bolje vsaj malo kot nič,edino kar me moti,verjetno misli da so kupci bebci.
Meni se zdi to čisto normalno, za večjo čarter firmo so že naredili trupe, zdaj so jim naročilo preklicali. Proizvajalec je zadržal tistih 10-20% in mora plovila nekako spraviti v promet. Slovenci smo obremenjeni in sumnjičavi na vse, smo pač živeli v Jugi in nismo vajeni normalega poslovanja. Če je nekaj ceneje to takoj smrdi. Marsikdaj mora proizvajalec ali trgovec dati kaj po nabavnih ali nižjih od nabavnih cen, samo, da se česa znebi. Kjer jaz delam se to redno dogaja..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov