Film - Vse je izgubljeno - All is lost - komentarji
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
-
Bouges Nina
- Admiral
Če ga še kdo ni gledal, si ga lahko ogleda tukaj https://docs.google.com/open?id=0B1eJNCw71JExMGdwcG1wT5UZsT2s
Nazadnje spremenil skiathos, dne Pe Jan 29, 2016 21:09, skupaj popravljeno 1 krat.
www.sailingtimy.com
Vsak si lahko predstavlja po svoje, ker, ko se predaš in ko si enkrat toliko časa pod vodo se bolj težko sam prebiješ do površja.
Kot je rekel ECHO je film zelo dober, glede na to, da v celem filmu ni enega dialoga. Poleg nekaterih "tehničnih nepazljivosti" je mene malo zmotil tudi potek dogodkov, ko se težave kar vrstijo ena za drugo. Kontejner, neurje, spet neurje.... do bridkega konca... pravi Murphy. Ko gledaš in se vživiš, te kar malo mine želja po oceanski plovbi
Sicer pa povsem sposoben film in baje ima Redford resne možnosti za oskarja.
Sicer pa povsem sposoben film in baje ima Redford resne možnosti za oskarja.
LP, Sodnick
Film ogledala. RR je še zmerej fejst dec.
Enak je bil komentar moje prijateljice. " Kako lepoo se je postaral ..."
Ko gledaš in se vživiš, te kar malo mine želja po oceanski plovbi
To te pa ja ne sme prestrašit.
Za začetek najprej Atlantik, ki je precej prijaznejši od Tihega oceana. Ne vem zakaj je dobil ime Pacific? (iz španske besede Pacífico, ki pomeni miren)
Film me ni prepričal, sploh ne za oskarja, po morjeplovski plati pa, no ja, za silo bi šlo skozi.
Sicer je dobrodošla eksotika med ameriškimi streljačinami in balzam za ušesa (se staramo, se
), ni pa nek presežek. Oz. presežek je v tem, da takega filma na tak način še ni bilo, čeprav se v nekem delu spogleduje z Brodolomom Toma Hanksa, ki pa mi je bistveno bolj všeč in je vsebinsko in dramaturško bolj inovativen.
Mi je pa všeč skuliranost starega morskega mačka, s katero na trenutke kar pretiravajo, npr. pri vdoru vode.
Mislim, ga ni korenjaka, ki se bi pri vdoru vode in tako veliki luknji, po barki tako skulirano sprehajal gor in dol med tem, ko voda dobesedno dere v barko
Ne vem kaj so hoteli s tem pokazati, ok to da ohraniš mirno kri je že prav, ampak da se tako obiraš pri akciji pa se mi ne zdi posrečeno.
Potem je v filmu lepo prikazanih nekaj postopkov reševanja in usposabljanja opreme itd. ampak kot se spodobi za vsak film, je v tej zgodbi prikazano skoraj vse, kar se ti lahko zgodi, tako da je tega preveč na kupu.
Kakor koli, ne smemo biti preveč kritični, saj je konec koncev to končno en spodoben morjeplovski film.
Če ste dečve navdušene nad Redfordom (opravičeno), pa jaz v filmu pogrešam kakšno skulirano morjeplovko pa četudi v Robertovih halucinacijah
Ocena: Film je za pogledat, brez prevelikih pričakovanj
Sicer je dobrodošla eksotika med ameriškimi streljačinami in balzam za ušesa (se staramo, se
Mi je pa všeč skuliranost starega morskega mačka, s katero na trenutke kar pretiravajo, npr. pri vdoru vode.
Ne vem kaj so hoteli s tem pokazati, ok to da ohraniš mirno kri je že prav, ampak da se tako obiraš pri akciji pa se mi ne zdi posrečeno.
Potem je v filmu lepo prikazanih nekaj postopkov reševanja in usposabljanja opreme itd. ampak kot se spodobi za vsak film, je v tej zgodbi prikazano skoraj vse, kar se ti lahko zgodi, tako da je tega preveč na kupu.
Kakor koli, ne smemo biti preveč kritični, saj je konec koncev to končno en spodoben morjeplovski film.
Če ste dečve navdušene nad Redfordom (opravičeno), pa jaz v filmu pogrešam kakšno skulirano morjeplovko pa četudi v Robertovih halucinacijah
Ocena: Film je za pogledat, brez prevelikih pričakovanj
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
ECHO napisal/-a:...
To te pa ja ne sme prestrašit.
Za začetek najprej Atlantik, ki je precej prijaznejši od Tihega oceana. Ne vem zakaj je dobil ime Pacific? (iz španske besede Pacífico, ki pomeni miren)
Če se ne motim (malo preverjal, ampak vsi dostopni viri so drugotni), naj bi Magellan po več kot petih tednih jadranja in iskanja prehoda skozi ožino v slabem vremenu skoraj iz nevihte v nevihto - dolga je čez 500 km - končno priplul iz ožin na odprto in tam naletel na lepo vreme in ugoden veter.
Bilo je sicer še več komplikacij, ampak o tem več morda tukaj.
Še zanimiv opis vremena na tistem koncu z ekspedicije H.M.S Beagle iz dnevnika, ki ga je pisal Charles Darwin (1834), recimo...
...
which are drenched with the rain brought by an endless succession of gales; while at Cape Gregory there is a clear and bright blue sky over the dry and sterile plains. The atmospheric currents,[105] although rapid, turbulent, and unconfined by any apparent limits, yet seem to follow, like a river in its bed, a regularly determined course.
Pa še ena sodobna o vremenu okrog Magellanovega preliva....
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
-
al
Krasen film.
Luštna jadrnica. Prava taka za lonely sailorja... Tak tip barke viden pogosto v Jonskem morju pri liveaboardih.
Dobro se mi zdi igrano, ko RR prenaša težje stvari (splav) in se vidi, da si z leti utrujen, da je pač to ena jeba ko si sam na barki...
To da je kul in miren pa.. mislim, da je možno. Jasno, ne pri večini weekend sailorjev, ko je že praska na gelcoatu pri pristajanju razlog, da se ločiš od žene...
Dve malenkosti sta se zdela meni nelogične. Zakaj se je vedno slačil iz jadralne obleke, ko je šel notri? (pravaprav se je na prihajajočo nevihto zelo pozno oblekel- ok... je vroče na tistem koncu sveta a vseeno). In zakaj ni dal sprayhooda gor?
Aja, s čim se to gor na jambor potegne? Ne mislim sedeža... škripčevje me zanima?
Luštna jadrnica. Prava taka za lonely sailorja... Tak tip barke viden pogosto v Jonskem morju pri liveaboardih.
Dobro se mi zdi igrano, ko RR prenaša težje stvari (splav) in se vidi, da si z leti utrujen, da je pač to ena jeba ko si sam na barki...
To da je kul in miren pa.. mislim, da je možno. Jasno, ne pri večini weekend sailorjev, ko je že praska na gelcoatu pri pristajanju razlog, da se ločiš od žene...
Dve malenkosti sta se zdela meni nelogične. Zakaj se je vedno slačil iz jadralne obleke, ko je šel notri? (pravaprav se je na prihajajočo nevihto zelo pozno oblekel- ok... je vroče na tistem koncu sveta a vseeno). In zakaj ni dal sprayhooda gor?
Aja, s čim se to gor na jambor potegne? Ne mislim sedeža... škripčevje me zanima?
Pogledal. Pa ne vem kaj bi rekel. Čeprav se nimam za morskega volka mislim, da bi lahko malo bolj resnično prikazali, kako naj bi bilo v takih trenutkih. Predvsem pa da maš pri vsem tem času toliko časa, da si gladko obrit. Pri vsej tej gužvi delu. Paš še v rešilni splav greš in privezan na barko. Pa še cel kup takih nelogičnih stvari. Sicer pa v ameriki ti filmi kar dobro grejo v promet saj malo američanov sploh ne ve kako to sploh zgleda.
pomisli in zgodilo se bo
Sicer pa v ameriki ti filmi kar dobro grejo v promet saj malo američanov sploh ne ve kako to sploh zgleda.
Res je če kakemu američanu poveš, da greš jadrat reče ohoho... Pri njih to pomeni, da imaš kar nekaj pod palcem.
Sicer evo kako to zgleda v resnici.
To so posnetki barke Ciao, Sreča in Olge Pust, ko se je lani potopila v Indijskem oceanu.
Kar mirno in žalostno, kot pogreb.
http://youtu.be/GPfwodwRTRQ
Slootack napisal/-a:Ampak plovilo mora biti res vodotesno in tu ne govorimo samo o "gumicah" okoli oken in vrat. Gre za lastnosti in konec koncev tudi kvaliteto opreme ter konstrukcije - vodotesne pregrade t.i. bulkheadi z določenim volumnom, strogo zapiranje le teh med plovbo itd. itd.
Ima take pregrade kaka serijska barka? Iz Al-ovih postov se spomnim, da le Amel.
Amel da res dosti na vodotesnost konstrukcije in posameznih prekatov.
Enkrat mi je lastnik to razkazal. Impresivno. Vsi kabli in zračni kanali ter cevi imajo razvod nad vodno linijo. Večina tik pod stropom.
Mogoče je kakšen HR blizu temu, a na prvi pogled ni.
Definitivno je pa moj Beneteau Oceanis (in večina tega, kar se vozi po Jadranu) zelo daleč od vodotesnih prekatov.
Npr: pregrada med zadnjimi bunkerji (kjer je os krmila) in zadnjimi kabinami na prvi pogled zgleda kot vodotesna pregrada, a skozi gre cel kup kablov (tudi pod statično vodno linijo), cevi vode, goriva, zračniki za dotok zraka k motorju, . . . Nemogoče je vse to zatesnit.
podobno je pri drugih pregradah.
Enkrat mi je lastnik to razkazal. Impresivno. Vsi kabli in zračni kanali ter cevi imajo razvod nad vodno linijo. Večina tik pod stropom.
Mogoče je kakšen HR blizu temu, a na prvi pogled ni.
Definitivno je pa moj Beneteau Oceanis (in večina tega, kar se vozi po Jadranu) zelo daleč od vodotesnih prekatov.
Npr: pregrada med zadnjimi bunkerji (kjer je os krmila) in zadnjimi kabinami na prvi pogled zgleda kot vodotesna pregrada, a skozi gre cel kup kablov (tudi pod statično vodno linijo), cevi vode, goriva, zračniki za dotok zraka k motorju, . . . Nemogoče je vse to zatesnit.
podobno je pri drugih pregradah.
Lep pozdrav, Tomaž.
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
-
al
Amel tukaj, kar kraljuje. A seveda ni edini. Google:watertight bulkhead.
samo take barke so svinjsko drage.
Konfekcija naših bark o katerih piše Heron je problematična že pri debelini trupa, da o laminaciji ne govorim...
Par let nazaj je Ana sailng school potopila ena od dveh jadrnic na prečenju Jadrana proti Italiji. Rekli so, da so v nekaj udarili... Ne vem kaj točno je bil vzrok a kit najbrž ni bil, čeprav tudi plavajo po Jadranu.
Jaz se srečanja s kontejnerjem najbolj bojim- poleg sesutja jambora.
Čeprav je bilo tole v filmu zelo nesrečno- da ti skoraj v bonaci nabaše v bok... Bolj verjetno se mi zdi, da ga nabiješ pri plovbi in pravijo,da znajo plavati tik pod gladino....
samo take barke so svinjsko drage.
Konfekcija naših bark o katerih piše Heron je problematična že pri debelini trupa, da o laminaciji ne govorim...
Par let nazaj je Ana sailng school potopila ena od dveh jadrnic na prečenju Jadrana proti Italiji. Rekli so, da so v nekaj udarili... Ne vem kaj točno je bil vzrok a kit najbrž ni bil, čeprav tudi plavajo po Jadranu.
Jaz se srečanja s kontejnerjem najbolj bojim- poleg sesutja jambora.
Čeprav je bilo tole v filmu zelo nesrečno- da ti skoraj v bonaci nabaše v bok... Bolj verjetno se mi zdi, da ga nabiješ pri plovbi in pravijo,da znajo plavati tik pod gladino....
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 3 gosti