Znacilnosti jadrnic po izdelovalcih

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Ne Apr 19, 2015 21:29

Poletni veter napisal/-a:Gora 59, se moje mnenje, ker jadram prav na takih barkah : Sun odisey 32 ti bo premajhna, nanjo raje pozabi....poisci si kako sun odisey 34.2 ali pa sun odisey 35 -na teh dveh bos kot car...
Zelo fina je tudi elan 333, ampak po komfortu ( prostornosti ) se z so 34.2 ali 35 ne more primerjati...ampak elan 333 pa zato odlicno pluje...

drugac pa kot je eden prej povedal : ko bos videl veliko bark, bos potem spoznal ta pravo...lahko da bo tudi res taprava, lahko bo pa zaj.eb...kokr pri zenskah pac...sej jadrnice so pac zenskega spola ane ?

Poletni veter ima po svoje prav.... pod 36 feetov jaz ne bi kupoval... seevda je precej odvisno od tega kako izkušen si, ampak izkušnje pridobiš, jadrnice pa ne boš menjal vsak dan.
Vprašaj kdo ima kaj za sprobat, pa boš videl... k meni lahko prideš brez problema.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Po Apr 20, 2015 14:50

Še Moje skromno mnenje:
barka ni nikoli prevelika. Vzemi največjo, ki si jo lahko privoščiš ob seveda premisleku glede letnih stroškov.
Šraufal boš itak čisto vsako, pojedla ti bo ves čas in denar in če boš v njej vsakič znova videl lepotico, ko jo boš pogledal nazaj čez ramo iz dingija, potem ji bo vse oproščeno.
Uporabniški avatar
skiathos
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a skiathos » Po Apr 20, 2015 16:36

;)
Nazadnje spremenil skiathos, dne Če Maj 28, 2015 14:13, skupaj popravljeno 1 krat.
www.sailingtimy.com
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Apr 20, 2015 16:57

skiathos napisal/-a:
kuljo napisal/-a:lani sem kupoval z enakimi merili kot ti. dobil bavario 32, zelo posrečeno. 2003 letnik, vrhunska izdelava. je pa problem, da jih je večina iz charterja in bos imel veliko dela z njo.
gibb sea in benetau oceanis za mene zelo slabo. elan 333 je ok - malo drzaje so se mi zdi. sun odisex starejsi letnik mislim, da tudi ne bi bila slaba izbira.

Glede na to, da imas samo en komentar na forumu, upam da to kar si napisal, se samo hecas in ne mislis resno ali pa resnicno nimas nikakrsnih izkusenj z jadrnicami
;)

Lahko da imaš prav, ni pa nujno, da nima izkušenj (z barko in plovbo...). Tudi mnogi 'stari' člani foruma vedno ne napišejo, zakaj jim kaj je všeč in zakaj kaj drugega ne.

Zato se jaz namesto, da takoj domnevam, da ne misli resno, raje vprašam, kaj mu ni bilo všeč pri gibb sea (in katero, v kakem vremenu in morju in na kak način jo je preizkusil) in podobno, s čim se mu je zameril beneteau oceanis...

Začetek njegovega prispevka pa razumem, da je imel srečo in lani naletel na Bavario 32 v odličnem stanju, hkrati pa ugotavlja in svari, da lahko podobna barka iz čarterja lahko zahteva veliko dela, preden bo v podobno dobrem stanju. Ker domnevam, da sem to uganil, o tem delu ne sprašujem.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Po Apr 20, 2015 17:12

Ja mogoče je hotel povedat, da se veliko B32 modela Holiday prodaja iz charterja, kar je res. Pri teh bakrah je potrebno upoštevat, da so ok recimo za 2 osebi, za vse ostalo je pa že res tesno. Zunanji box je 1, barka konstantno in vsaka visi na portside, ne vem zakaj, ampak tako je. Sicer je pa cenovno lahko enako kot B36....

mv112
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a mv112 » To Apr 21, 2015 16:03

Po mojih izkušnjah
E 333 dokaj hitra, stabilna, rahlo utesnjena a lepa notranjost, soliden kokpit.

SO večja in lepa notranjost (npr. SO35 se da realno bivati v 6), velik kokpit, (kamp prikolica z jadri).

Bavarie 31,32 notranjost zelo majhna, še posebej sobe, kokpit soliden
bavaria 34 pa se mi zdi presenetljivo prostorna povsod in še kar hitra.
Sicer pa za bavario pravijo da je vse kar je skrito očem slabo grajeno ...

Beneteau isto kot SO.

Gibsea so prostorne ampak malo gole se mi zdijo. Baje da so precej trdno grajene. Jadrajo solidno.

Predlagam ti ogled tudi malo starejših (1990+) Grand soleil 34 in 35. Izjemno hitre in izredno lepe linije tako zunaj kot v notranjosti ...
Pri nas in na hrvaškem jih je malo, v Italiji pa kar veliko

aja ... Sam sem velik 195 ...
NIL
Kapitan

OdgovorNapisal/-a NIL » Sr Apr 22, 2015 13:20

Kariera napisal/-a:
NIL napisal/-a:Kariera, tudi jaz imam Y999 ( in moja izkušnja je bila točno takšna kot tvoja - ljubezen na prvi pogled ) vendar še nisem slišal za takšno obliko kabine. Kaj bi lahko prilepil kakšno fotografijo?

https://www.dropbox.com/s/3h2ne7p8eukr1 ... 5.jpg?dl=0

Tole je povezava...slikce ne znam s tablice prilepit... Drugace pa kar se tice izbire in nakupa barke...najprej se zaljubis, potem pa opravicujes njene dobre in slabe lastnosti...:)

Aja, prvi lastnik si je kabino dal naredit po meri, ker je bil 190+...Mislim, da je bila to prva taka izvedba, barka je mislim da 55ta po vrsti, naj bi jih bilo pa potem se nekaj v taki izvedbi narejenih...

Kariera, hvala za sliko. Prvič vidim tako kabino na Y999 in evo, nekaj novega. Nekatere ameriške barke imajo tako kabino na premcu.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Apr 22, 2015 17:38

mv112 napisal/-a:Bavarie 31,32 notranjost zelo majhna, še posebej sobe, kokpit soliden

Kaj je rekla kazala, ne vem, vem pa da je Bavaria 36 (2004), super, ker jo drajsam že 11 let :wink:
Na sidru in v neurju nad 50 vozlov!
Z družbo v kokpitu ali z ženo na premcu (in "jamborju").
V notranjosti v salonu je za ogromno mizo prostora za 6 ljudi, komot. S taburejčkom na čelu mize pa sedi sedmi, recimo captain. 8) In to ne tako, da nimaš kam nog dati, kot v L alu U postavitvah, ki so za 36 feet po moje zgrešena postavitev. V katalogu sicer zgleda ok, ampak v praksi se izkaže, da je vse skupaj natlačeno.

Slika

Barka v nobenem pogledu ni počasna primerljivo v svojem razredu cruserjev.
Najpomembnejša oprema, motor in jambor slišita na ime Volvo in Selden. Očem ni skrito prav nič. Vse je lepo dostopno. Elektrika vzorno in varno napeljana... ventili na dohvat ruke ...

Če pogledaš razmerje cena kvaliteta, je zagotovo zmagovalka Bavaria.

Veliko se sliši o njih, saj jih je v Jadranu res veliko. Tisti, ki je nimajo in so dali za svojo barko 2x več denarja, jo seveda ne bodo hvalili. Jaz ne bom kritiziral drugih, tudi želim si jih ne, ker je barka suuupeeer.

Kaj sem popravljal med tem, v 11 letih?
Bimini platno, pasarelo, pvc okna sprayhooda, Raymarine gumbe na inštrumentih, vetrnico. Lani sem zamenjal nekaj zunanjih pvc pokrovov, ker so se mi zdeli zdelani, počil je tudi pvc vložek za tuš na krmi, razrahljali so se vijaki na vratcih omarice v levi krmni kabini. Počasi bo treba zamenjati dve tesnili na strešnih oknih. Aja wc Jacobs, sem obdelal z novimi tesnili, zdaj ga redno podmazujem in dela super. Enkrat sem sčistil hladilni sistem na Volvotu (cca 2000ur). Trenutno imam na sumu termostat na bojlerju sanitarne vode, saj se voda prekomerno segreje. Cela štala tale Bavaria :lol:

Barka kot se šika :wink:

Slika
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Sr Apr 22, 2015 17:56

Marchi napisal/-a:
mv112 napisal/-a:Bavarie 31,32 notranjost zelo majhna, še posebej sobe, kokpit soliden

Kaj je rekla kazala, ne vem, vem pa da je Bavaria 36 (2004), super, ker jo drajsam že 11 let :wink:
Na sidru in v neurju nad 50 vozlov!
Z družbo v kokpitu ali z ženo na premcu (in "jamborju").
V notranjosti v salonu je za ogromno mizo prostora za 6 ljudi, komot. S taburejčkom na čelu mize pa sedi sedmi, recimo captain. 8) In to ne tako, da nimaš kam nog dati, kot v L alu U postavitvah, ki so za 36 feet po moje zgrešena postavitev. V katalogu sicer zgleda ok, ampak v praksi se izkaže, da je vse skupaj natlačeno.

Slika

Barka v nobenem pogledu ni počasna primerljivo v svojem razredu cruserjev.
Najpomembnejša oprema, motor in jambor slišita na ime Volvo in Selden. Očem ni skrito prav nič. Vse je lepo dostopno. Elektrika vzorno in varno napeljana... ventili na dohvat ruke ...

Če pogledaš razmerje cena kvaliteta, je zagotovo zmagovalka Bavaria.

Veliko se sliši o njih, saj jih je v Jadranu res veliko. Tisti, ki je nimajo in so dali za svojo barko 2x več denarja, jo seveda ne bodo hvalili. Jaz ne bom kritiziral drugih, tudi želim si jih ne, ker je barka suuupeeer.

Kaj sem popravljal med tem, v 11 letih?
Bimini platno, pasarelo, pvc okna sprayhooda, Raymarine gumbe na inštrumentih, vetrnico. Lani sem zamenjal nekaj zunanjih pvc pokrovov, ker so se mi zdeli zdelani, počil je tudi pvc vložek za tuš na krmi, razrahljali so se vijaki na vratcih omarice v levi krmni kabini. Počasi bo treba zamenjati dve tesnili na strešnih oknih. Aja wc Jacobs, sem obdelal z novimi tesnili, zdaj ga redno podmazujem in dela super. Enkrat sem sčistil hladilni sistem na Volvotu (cca 2000ur). Trenutno imam na sumu termostat na bojlerju sanitarne vode, saj se voda prekomerno segreje. Cela štala tale Bavaria :lol:

Barka kot se šika :wink:

Slika

Se povsem strinjam.... sam sem jo tudi 5 let krmaril. solidna notranjost in motor. Jadrovje pa je pac stvar letnika in obrabe.

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Apr 22, 2015 18:05

DR.E napisal/-a:barka konstantno in vsaka visi na portside, ne vem zakaj, ampak tako je.

Tudi moja visi. Desni boksi v salonu so polni akumulatorjev 2+1, levi pa so prazni, ker čakajo na tovor posadke in posledično prazna barka ni uravnotežena. Pa pod navigacijsko mizo imam polno orodja in druge servis šare. Verjetno je to razlog, vsaj zdi se mi tako. Nisem pa pri polni barki nikoli bil pozoren na to. Očitno ni toliko moteče, da bi opazil. Pri prazni pa se čuti, da je barka nagnjna v desno.
Poletni veter
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Poletni veter » Sr Apr 22, 2015 18:24

marchi, dobr si povedal o bavariah ...howgh...moje favoritke so sicer SO 35, MPak bavaria 36 je seveda vecja....ampak gora ? je zelel kupi SO 32 ali nekaj v tej dolžini...bavaria 36 je pa ze druga dimenzija...če tako gledaš, je bavaria 38 cruiser se boljsa , mar ne ?
drugač pa ja, bavarie so super...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Apr 22, 2015 18:34

Veter, saj vem da je napisal nekje 32, 33 oz cca 10m.
Jaz pač govorim o svoji barki, ker o drugih ne bi pametoval.
Je pa cca 10m SO cenovno že kar cca 11m Bavaria. Tudi to je bil moj namig. Meni 32ke niso ljube, ker sem šel iz 7m na 11m in bil nekajkrat na 8, 9, 10 in se mi zdi da je navečja razlika v komoditeti šele od 36 naprej. Recimo B36 imaš tri dvopolsteljne kabine + dve veliki ležišči v salonu + komot wc kabino. Dvoposteljne so seveda french varianta za dva zaljubljena odrasla ampak v kombinaciji s salonom, se nas nabaše v barko 5 Runklnov in trije spimo vsak v svoji kabini, dva pa v svoji komot postelji v salonu. Če pa se nam pridružijo Holanđanke, pa je še vedno prostor. :wink:

Gora59 bo pa po tejle temi popolnoma zmešan :lol: Sam si je kriv, kaj pa sprašuje.

Gora, glej da ima barka vsaj približno pedigre in da so vitalni deli dobro vzdrževani ob solidni ceni seveda in ljubezni na prvi pogled. To bi bil nekje recept.
Če imaš kolčkaj denarja, potem si privošči mlajšo.
borro
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a borro » Sr Apr 22, 2015 18:45

Pozdravljeni,
vse kar govorite, je pač osebno mnenje, zato še moje pa čeprav drugačno: :D
med kar parimi barkami mi je bila najboljši kompromis med 10m...
http://www.mojalbum.com/borro/calliope
glede samogradenj pa ena provokativna...
me zanima koliko bi kupovali rabljene avte, če bi jih prvi lasniki kupovali v "kit izvedbi" in sami sestavljali.. :D :twisted: :D
lp. Borut
Poletni veter
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Poletni veter » Sr Apr 22, 2015 18:57

aja, pijem janzevca pa bobi palcke pa sem pozabu : v rangu 10 m je moja favoritka absolutno elan 333...zmaga v vsem , edino predebel ne smes bit...
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Sr Apr 22, 2015 20:25

Pa to pa zdaj že toliko debatiramo, da če ima Gora59 "gotove peneze" mu jaz kar 32 feetov moje prodam pa je. Ali pa samo polovico, da se no bova kregala že na začetku. Meni je itak prevelika in se ne slišimo brez vhf-a!!!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov