mv112 napisal/-a:Bavarie 31,32 notranjost zelo majhna, še posebej sobe, kokpit soliden
bavaria 34 pa se mi zdi presenetljivo prostorna povsod in še kar hitra.
Sicer pa za bavario pravijo da je vse kar je skrito očem slabo grajeno ...
Kaj je rekla kazala, ne vem, vem pa da je Bavaria 36 (2004), super, ker jo drajsam že 11 let
Na sidru in v neurju nad 50 vozlov!
Z družbo v kokpitu ali z ženo na premcu (in "jamborju").
V notranjosti v salonu je za ogromno mizo prostora za 6 ljudi, komot. S taburejčkom na čelu mize pa sedi sedmi, recimo captain.

In to ne tako, da nimaš kam nog dati, kot v L alu U postavitvah, ki so za 36 feet po moje zgrešena postavitev. V katalogu sicer zgleda ok, ampak v praksi se izkaže, da je vse skupaj natlačeno.
Barka v nobenem pogledu ni počasna primerljivo v svojem razredu cruserjev.
Najpomembnejša oprema, motor in jambor slišita na ime Volvo in Selden. Očem ni skrito prav nič. Vse je lepo dostopno. Elektrika vzorno in varno napeljana... ventili na dohvat ruke ...
Če pogledaš razmerje cena kvaliteta, je zagotovo zmagovalka Bavaria.
Veliko se sliši o njih, saj jih je v Jadranu res veliko. Tisti, ki je nimajo in so dali za svojo barko 2x več denarja, jo seveda ne bodo hvalili. Jaz ne bom kritiziral drugih, tudi želim si jih ne, ker je barka suuupeeer.
Kaj sem popravljal med tem, v 11 letih?
Bimini platno, pasarelo, pvc okna sprayhooda, Raymarine gumbe na inštrumentih, vetrnico. Lani sem zamenjal nekaj zunanjih pvc pokrovov, ker so se mi zdeli zdelani, počil je tudi pvc vložek za tuš na krmi, razrahljali so se vijaki na vratcih omarice v levi krmni kabini. Počasi bo treba zamenjati dve tesnili na strešnih oknih. Aja wc Jacobs, sem obdelal z novimi tesnili, zdaj ga redno podmazujem in dela super. Enkrat sem sčistil hladilni sistem na Volvotu (cca 2000ur). Trenutno imam na sumu termostat na bojlerju sanitarne vode, saj se voda prekomerno segreje. Cela štala tale Bavaria
Barka kot se šika