Jadranje

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Feb 02, 2016 17:28

Smo na zvezi. Jaz sem za dva dni, ena noč, zdaj ko je še mraz. Petek, sobota, v nedeljo pa eventuelno vsak na svojo skoč (barko).
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Feb 02, 2016 18:18

Polanc jaz sem že na tesnem s časom. Lahko pa maja, ko se vrnem :) ....in če boste uresničili to plovbo verjamem da se boste imeli lepo...

LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Feb 02, 2016 19:28

Tam 8 marec bo najbolje it,da gredo naše dame u laj fbrez nas
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Feb 02, 2016 21:15

polanc napisal/-a:Tam 8 marec bo najbolje it,da gredo naše dame u laj fbrez nas

8) se bom tudi jaz pridružil, seveda z mojo aleseo :D se pa moramo malo z Marchijem in NTjem zment da do istre kaj ulovimo :wink:
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kraj: Straža
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » To Feb 02, 2016 21:30

Tudi jaz bi se z veseljem pridružil kot mornar na eno od jadrnic.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Feb 03, 2016 02:02

Kar se ribolova tiče je vse odvisno od vremena.
Za ribolov se je potrebno pripravit. Glede na informacije o ribolovu tisti dan ocenimo kaj se splača poskusiti uloviti in pripravimo vabo, brum, naveze... V kolikor bi slabo kazalo je škoda izgubljati čas z ribolovom. Ribolov tudi omejimo časovno tako, da imamo kaj od plovbe in druženja.

Kar se plovbe tiče bi morali tisti ki pridemo iz Devinske strani prej opraviti na hrvaškem formalnosti. Kapitanija dela gosposko, samo ob delavnikih do 15h!?!? Toliko o turizmu na hrvaškem. Potrebno bi bilo plačati, turistično takso plovno dovoljenje... skratka jajca, ker to podre vse plane.

Predlagam, da tisti s hrvaške strani pridete v Piranski zaliv, in se tam dobimo. Tudi jaz mislim, da bi bila ena nočitev za začetek dovolj saj se bo drugače težko uskladiti.
Uporabniški avatar
clipper
Viceadmiral
Kraj: Lucija-Izola B33

OdgovorNapisal/-a clipper » Sr Feb 03, 2016 06:58

Pridem tudi jaz z mojo jadrnico, lahko sprejmem 4 člane posadke. :wink:
Semper Fidelis
james.7
Kapitan
Kraj: Vrtojba-portorož

OdgovorNapisal/-a james.7 » Sr Feb 03, 2016 12:24

Jst bi se tudi vam rad pridruzu z mojo.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Feb 03, 2016 12:31

Fantje, eden naj najprej za vreme poskrbi. :(
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Sr Feb 03, 2016 12:31

Saj vreme bo...
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
Uporabniški avatar
Bojan 1962
Kapitan
Kraj: Stična

OdgovorNapisal/-a Bojan 1962 » Sr Feb 03, 2016 14:15

Vidim da vsi že težko čakamo na lepo vreme z višjimi temperaturami. To se vidi tudi po prenapetih postih, a vreme bo, kmalu, morda že v februarju. Jadralski izlet na Krku planiram tudi jaz, konec februarja, ta vikend sem si želel ponovno ogledat karneval v Reki, a bo žal za podaljšan vikend 3 dni dež.
lp B
Včasih je bolje imeti mir,kot imeti prav
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Feb 03, 2016 22:19

Ja saj res ni treba rinit do Pule,Kanegra,Portorož,Piran,Bele skale,Strunjan...dost za trenirat pa se podružit...
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Feb 05, 2016 15:44

No jaz bom kr ta vikend probal ponoč jadrat.Začel bom kr v Komnu pr Aleziju ...Nadaljeval v Umagu tja prot Novmu gradu...Je še ker tko mal nor ,da bo na morju v soboto pa nedelo pa pondelk...pa naj pokliče041 554 028 bomo kak pir spil
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Feb 05, 2016 18:30

polanc napisal/-a:No jaz bom kr ta vikend probal ponoč jadrat.Začel bom kr v Komnu pr Aleziju ...Nadaljeval v Umagu tja prot Novmu gradu...Je še ker tko mal nor ,da bo na morju v soboto pa nedelo pa pondelk...pa naj pokliče041 554 028 bomo kak pir spil

Hihihi :lol: te maram popravt, v Gorjanskaem pri alesju :wink: lignji izpod peke se že delajo, čez eno urco bojo na mizi, ja pohiti, kaj čakaš, pol pa na nočno jadranje, po moje bo na toplem na barki in pod odejo :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Feb 05, 2016 19:04

V naslednjih dneh bo kar zasedeno, ampak če bo kaj v času, ko sem prost, bi se pridružil.
    Jutri - sobota - je tole.
    Približno 8.2 - 14.2 : Plovem v Vrsar in ostanem tam med popravilom osi krmila B38, ki 'šteka'. Ker bo jadrnica že dvignjena iz vode, bo tudi obnovitev AF, ko bo to opravljeno pa z njo nazaj.
    Za ta čas odpadem.

Sicer bi temu, kar je polanc že predlagal, dodal še vadbo zimskega nočnega MOB

To je simulirano reševanje človeka v morju, oziroma izgubljenega člana posadke. Simulirano v smislu, da v teh temperaturah in ponoči ne mečeš član posadke v vodo, ampak le rešilni pas (in še kaj se je treba zmeniti prej, kaj in kako), ne pa da gre le za gledanje youtube filmčkov (čeprav zna tudi to biti koristno) kot je nekaj gospodov s svojim pisanjem dajalo vtis, da je edinole simulacija.

Prispevam uporabo nenapihljivega rešilnega pasu in če bo vse po sreči (trenutno namreč ni tu), tvegam lučko, ki se vklopi, ko pade v vodo (tvegam za primer, če je slučajno na koncu ne bi uspeli najti). Je starejši model (pred LED) in zares bomo zdaj nabavili LED lučke, tako da bo tu dobro 'ponucana'.

Kolikor se spomnim je bratranec, ki živi na Švedskem, na enem jadranju z nami povedal, da je bil tak praktični zimski nočni MOB pri njih obvezen pogoj za pridobitev ekvivalenta voditelja čolna.

Ampak je mogoče za to Tržaški zaliv malček preveč prometna lokacija.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost