Just add water napisal/-a:Če je barka namenjena tudi temu, da se z nje dela (in to resno, ne samo pol ure surfanja na dan), potem morajo bit izpolnjeni določeni pogoji. Pri meni je pogoj stalna dosegljivost, ergo je del barke predelan v pisarno z vsemi pritiklinami. Nobena od njih pa ni tam zato, da se lahko hvalisam npr. na forumu. Andrej je vprašal, če ima kdo izkušnje s čim podobnim in glede na to, da delava v isti panogi, mu lahko povem kako gre to iz prve roke, že nekaj let. Komur se zdi na "dopustu" in barki v kakšnem lepem zalivu 8 ur preždeti za compom bogokletno, bo pač zaobšel to temo. velja pa razmisliti, da po vrnitvi z "dopusta" pri nas ni izpada dohodka, poleg tega hodiva na nekajdnevna jadranja tudi dolgo v jesen, lani do sredine decembra

Mi smo vgradili watermaker lansko leto (schenker) dela cca 35 l na uro in kuri 100w. Sicer z namenom, ker bomo z druzino jadrali 2 leti (4 clani). Sam wm dela super in voda je presenetljivo okusna za pitje. Jaz bi ti predlagal, da vzames wm, ki malo zre, da ga lahko laufas s fotovolgaiko in pa da ima manj produkcije, da ga veckrat zazenes, saj glavna slabost wm je njihova neuporaba... Aha pa tudi takega vzemi, da bo imel avtomatiko in bo naredil "cistilni" cikel ko te ne bo na barki, saj wm mora sam sebe zagnati vsaj nekje vsakih 6 do 10 dni, veckrat, tem bolje... Mi sicer porabimo cca 70 do 100 l vode na dan (to je z vsem preseravanjem aka tusiranje po vsakem kopanju...) tako da ga laufamo cca 2 do 3 ure na dan na fv in dela bp...