Skipper - kdo, kaj, kako, kje, zakaj (ne/ja)
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:28, skupaj popravljeno 1 krat.
@mlekar21,
se en info, sem se sele sedajle spomnil - preveri se tole ponudbo:
http://sailweekacademy.com/skipper-academy.asp
Naj bi ti po opravljenem tecaju ponudili 2 tedna skipperstav na Sail Week Croatia, s cimer si verjetno ze pokrijes ceno tecaja. Pa ena vstopna tocka je v njihov sistem. Mogoce.
se en info, sem se sele sedajle spomnil - preveri se tole ponudbo:
http://sailweekacademy.com/skipper-academy.asp
Naj bi ti po opravljenem tecaju ponudili 2 tedna skipperstav na Sail Week Croatia, s cimer si verjetno ze pokrijes ceno tecaja. Pa ena vstopna tocka je v njihov sistem. Mogoce.
...
Je skiperaža fajn plačana dejavnost?
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:25, skupaj popravljeno 1 krat.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Za skiperja na hrvaškem veljajo relativno nizki standardi in temu primerne so tudi plače. Realno je celo manj kot 2.000 eur/ mesec. Poleg obladovanja plovila, znanja, poznavanja vremena, potrebuješ PREDVSEM odlično znanje angleškega in hrvaškega jezika in morda še kakšnega evropskega. Brez tega na žalost nimaš šans za skiperja niti na hrvaškem.
Druga pa je zgodba v tujini, vendar za tam potrebuješ znanja in izkušnje katera imajo le zelo redki, da ne rečem, da amaterji sploh nimajo šans razen na manjših plovilih za prosti čas.
Veliko prednost v tujini imajo profesionalni pari, ki skrbijo za plovilo, živijo na njem in v času daljšega obiska lastnika najameta dodatno posadko. Srečal sem že precej skiperjev in lastnikov plovil in lahko rečem, da dobri skiperji oziroma poklicni kapitani luksuznih jaht še posebej evropskega porekla, sploh nimajo težav dobiti službe.
Druga pa je zgodba v tujini, vendar za tam potrebuješ znanja in izkušnje katera imajo le zelo redki, da ne rečem, da amaterji sploh nimajo šans razen na manjših plovilih za prosti čas.
Veliko prednost v tujini imajo profesionalni pari, ki skrbijo za plovilo, živijo na njem in v času daljšega obiska lastnika najameta dodatno posadko. Srečal sem že precej skiperjev in lastnikov plovil in lahko rečem, da dobri skiperji oziroma poklicni kapitani luksuznih jaht še posebej evropskega porekla, sploh nimajo težav dobiti službe.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost