Izbira marine za prvo barko
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Re: Izbira marine za prvo barko
Dovolj razumljivo si vse obrazložil. Imaš lepe želje in kakor je Polanc napisal, če si stvar resnično želiš, se bo našel način, da te želje uresničiš. Strinjam se z njim, da kar lahko pripelješ s prikolico, ne pride v poštev. Višina v teh barkah je kar nizka, pa tudi nekega volumna nima. Napisal si, da je to plan, ki naj bi se realiziral čez 3 leta. Mislim, da je kupiti ustrezno jadrnico, glede na ponudbo ki je trenutno na trgu, najmanjši problem. Imaš pa tri leta časa, da si poiščeš ustrezen privez, kar je veliko večji problem kot barko kupiti. V marinah se vedno najde prostor, ampak cene so visoke. Po lučicah pa, brez kakšnih poznanstev, ne bo šlo. Poišči nekaj, kar bi ti ustrezalo in se pozanimaj kdo je tam, ki ti lahko pomaga.
Jadranje je odklop
Išči privez z barko
, oz barko s privezom in ne barko.
Kupi nekaj kar ima privez, nato zamenjaj za želeno. Tisto na privezu prodaš.
Ja res je! vmes je še ena stopnica, a verjemi da greš lažje po treh stopnicah gor, kot pa da skočiš meter visoko
lp
Kupi nekaj kar ima privez, nato zamenjaj za želeno. Tisto na privezu prodaš.
Ja res je! vmes je še ena stopnica, a verjemi da greš lažje po treh stopnicah gor, kot pa da skočiš meter visoko
lp
maremare napisal/-a:Časovni okvir imam seveda (žal) postavljen na dolgo (ca. 3 leta)
V treh letih se bo marsikaj spremenilo. Že letos se je... Še lani si nismo niti v najgrših sanjah predstavljali, da bomo letos zaprti v svojo občino in ne bomo mogli uporabljati svojih bark. Če bi mi kdo lani rekel kaj takega, bi mu rekel, da je nor
Btw, marina Portorož letos poka po šivih, ker jih je veliko prestavilo svoje barke iz Hrvaške v Slovenijo.
Hvala vsem za vaše odgovore, ideje in komentarje.
Sem zasledil že več variant bark s privezom, pa oddaja samo priveza z overjenim pooblastilom, ampak se mi zdi da vlada na področju teh vezov bolj stanje divjega zahoda - torej vsak šerif malo po svoje, pa variante s polovičnimi deleži, pa susjeda od brata od hčerke ima pa da ali ..., tako da me take stvari ne prepričajo najbolj, oziroma rad se zmenim pa da zadeve potem držijo. Pa še vsi "prodajajo" neki vez, ki ga itak ne morejo, ker je pomorsko dobro, tako da imajo samo pravico koriščenja, pa je to bol kalna voda, ne bi pa rad mel priveza na Dravi čez pol leta
. Sem bral da imajo že hrvati sami težave, ko pač niso čisti domačini...
Res pa, da se lahko v 3 letih spremeni vse, ker jim to uspeva še v dosti manjšem času, ampak ni tema debate. Verjamem pa da so neke smernice, ki jih iščem vseeno več ali manj konstantne. Kot sem razbral iz polančevega zapisa, se da dobiti nekaj okoli 2k€, kar pa je že velikanska razlika od cena raznih ACI, ipd marin, ki si želijo vsaj 4k€.
Kolikor pa je prostora na teh barkah na prikoli, sem malo pogledal teste in bi mi bilo sprejemljivo (seveda moraš prvo videt v živo), bolj me skrbi obnašanje in varnost
, glede na to da nameravam pluti z družino. Nižja hitrost v veter me ne gane najbolj, ne ciljam na regate, čeprav sem malo divjaka po naravi
(tak da če kdo rabi 100+kg utež naj samo javi
)
Lp
Marko
Sem zasledil že več variant bark s privezom, pa oddaja samo priveza z overjenim pooblastilom, ampak se mi zdi da vlada na področju teh vezov bolj stanje divjega zahoda - torej vsak šerif malo po svoje, pa variante s polovičnimi deleži, pa susjeda od brata od hčerke ima pa da ali ..., tako da me take stvari ne prepričajo najbolj, oziroma rad se zmenim pa da zadeve potem držijo. Pa še vsi "prodajajo" neki vez, ki ga itak ne morejo, ker je pomorsko dobro, tako da imajo samo pravico koriščenja, pa je to bol kalna voda, ne bi pa rad mel priveza na Dravi čez pol leta
Res pa, da se lahko v 3 letih spremeni vse, ker jim to uspeva še v dosti manjšem času, ampak ni tema debate. Verjamem pa da so neke smernice, ki jih iščem vseeno več ali manj konstantne. Kot sem razbral iz polančevega zapisa, se da dobiti nekaj okoli 2k€, kar pa je že velikanska razlika od cena raznih ACI, ipd marin, ki si želijo vsaj 4k€.
Kolikor pa je prostora na teh barkah na prikoli, sem malo pogledal teste in bi mi bilo sprejemljivo (seveda moraš prvo videt v živo), bolj me skrbi obnašanje in varnost
Lp
Marko
Everyone wants to be the captain till there is captain stuff to do
.
Moj pogled na naš hoby program je z enim osnovnim izhodiščem oz. načelom.
1. Če ni zagarantiranega parkinga 50m od barke, če ni WC-ja, kopalnice potem me tudi zastonj privez ne zanima.
2. Mora biti toliko oddaljen od doma, da se ti da zmeraj it na barko ko se ti zahoče. Jaz imam od doma do barke uro in štirideset minut v povprečju.
3. ....
4. .....
Veš, ne moreš dolgo nosit premajhnih čevljev ali pa gat, če me razumeš.
.
Moj pogled na naš hoby program je z enim osnovnim izhodiščem oz. načelom.
1. Če ni zagarantiranega parkinga 50m od barke, če ni WC-ja, kopalnice potem me tudi zastonj privez ne zanima.
2. Mora biti toliko oddaljen od doma, da se ti da zmeraj it na barko ko se ti zahoče. Jaz imam od doma do barke uro in štirideset minut v povprečju.
3. ....
4. .....
Veš, ne moreš dolgo nosit premajhnih čevljev ali pa gat, če me razumeš.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
A je možno, seveda z malo potrpežljivosti in vztrajnosti, barko privezat nekje v morju za do ca. 2000EUR letno?
možno je oz je možno in so to prav lepi kraji.
možno je oz je možno in so to prav lepi kraji.
Tisto kar sem zgoraj pisal..je ACI marina v Umagu in za to ceno je tudi popust v drugih ACI marinah,popust pri dvigu in nastanitvi na suhem,ko se AF dela..Samo od 8 do 9 m je že menda čez jurja razlike in tko dalje.
Kovač napisal/-a:In to je v liniji :
Izola
Portorož
Umag
Novigrad
Červar
Poreč
Parentium
Zelenai
Funtana
Vrsar
Rovinj
Privez v marinah je težko dobiti. Ne vem sicer, kakšen časovni okvir imaš, kdaj točno rabiš privez, a predlagam ti, da kontaktiraš prav vse marine. Tako se ti bo seznam dostopnih močno skrajšal.
Vseeno pa si izbereš željeno in se "boriš" zanjo, čeprav si prvo (,drugo, tretje...) leto v drugi marini.
Še majhen "trik", ki so mi ga predlagali drugi morjeplovci za to marino, v kateri sem zdaj. V marini sem bil kar nekaj let na čakalni listi. Po predlogu znanca, pa sem šel do marinerota, ga vprašal za vez. Rekel je, da ga ni in da je čakalna lista. Sem odgovoril da vem in da sem resen "kandidat" in sem pripravljen plačati kavcijo €500 za resnost. Denar je "z malo nerganja" vzel, pa sva šla vsak na svoj konec. Čez slab teden je bil vez zame pripravljen.
A.
Jp, ta vijolčen od nekdaj odpira vrata, pardon muringe 
https://medisken.si
maremare napisal/-a:Kot sem razbral iz polančevega zapisa, se da dobiti nekaj okoli 2k€, kar pa je že velikanska razlika od cena raznih ACI, ipd marin, ki si želijo vsaj 4k€.
Resnici na ljubo je treba povedat, da ima Polanc barko na boji. Tako, kot Bouges Nina. Tu lahko prebereš, kaj se ji je zgodilo: http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?f=8&t=25967&hilit=Bouges+nina#p359647
Ponavadi je razlog, zakaj je nek privez cenejši. Jaz sem recimo v Strunjanu plačal za letni privez 7 metrske barke samo 500€, pa so mi dvakrat v pol leta poskušali ukrasti 170 kilski izvenkrmni motor (enkrat jim je uspelo) in sem preselil barko v marino Portorož, kjer stane privez 3 jurje letno, ampak vsaj mirno spim.
H2O narobe si prebral moj zapis.Moja barka je 11 m in bi privez v ACI Umag stal4,5 ke.Napisal sem da je v ACI Umag privez debele 2000 e za barko DO 8 m in to je res in se da videt na netu in Evovi,na katerega sem mislil in pa Pajer imata tam barke.Moja barka in boja in te stvari niso zajete v mojih prejšnjih zapisih.
Vem Polanc. Jaz sem samo hotel opozorit Maremareta, na kaj mora bit pazljiv pri cenejših privezih. Miren spanec je tudi nekaj vreden.
Upam, da ne zameriš.
Upam, da ne zameriš.
Tudi tole ti da misliti, ko se je pripravljalo k nevihti, sta šla dva marinerota od barke do barke, zategnila kakšno vrv, tudi na barko, če je bilo treba. To se je dogajalo izven sezone, ko smo bili skoraj sami v marini. (marina Šimuni)
motorni
-
Bouges Nina
- Admiral
H2O napisal/-a:maremare napisal/-a:Kot sem razbral iz polančevega zapisa, se da dobiti nekaj okoli 2k€, kar pa je že velikanska razlika od cena raznih ACI, ipd marin, ki si želijo vsaj 4k€.
Resnici na ljubo je treba povedat, da ima Polanc barko na boji. Tako, kot Bouges Nina. Tu lahko prebereš, kaj se ji je zgodilo: http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?f=8&t=25967&hilit=Bouges+nina#p359647
Ponavadi je razlog, zakaj je nek privez cenejši. Jaz sem recimo v Strunjanu plačal za letni privez 7 metrske barke samo 500€, pa so mi dvakrat v pol leta poskušali ukrasti 170 kilski izvenkrmni motor (enkrat jim je uspelo) in sem preselil barko v marino Portorož, kjer stane privez 3 jurje letno, ampak vsaj mirno spim.
Sam na bojo ne. Sam povem, bi rekel Al.
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Lahko povem, da kar se pa varnosti tice in vzdrzevanja privezov je pa ACI kar dober, vsaj za 4 marine lahko to trdim. Je pa res, da ima tudi ACI veliko pomanjklivosti, samo da le te niso toliko pomembne za varnost plovil.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov