cruiser napisal/-a:Hvala in absolutno - naša barka je B-44 Olivia KP-4640, tako da če se kje vidimo, ste vabljeni na deci, dva ali tri
4-tedensko jadranje po Jadranu?
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Re: 4-tedensko jadranje po Jadranu?
- 1stofficer
- Admiral
če dovoliš bi malo zlorabil temo, morda ti pa celo pride prav
Kakšna piporočila za 5-dnevno (družinsko) jadranje iz Solin (Krk) v smeri Lošinja in nazaj?
1. Grgur
2. ....
Kakšna piporočila za 5-dnevno (družinsko) jadranje iz Solin (Krk) v smeri Lošinja in nazaj?
1. Grgur
2. ....
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Manjši krog: Soline, Mala Luka, Rab, Cres-Jadriščica, Osor, Ustrine, Plava Grota pred Lubenicami, Cres-Cres, Soline.1stofficer napisal/-a:Kakšna piporočila za 5-dnevno (družinsko) jadranje iz Solin (Krk) v smeri Lošinja in nazaj?
Srednji krog: Čez Ilovik in Unije, brez Osorja;
Še večji krog: Do Silbe, ali pa Ista.
Če začne po dveh dneh pihati burja, se je bolje vračati ob zahodni obali Cresa gor, sicer je pa bližje nazaj skozi Senjska vrata.
Kdor še ni bil tam, priporočam obisk kanjona Zavratnica (na obali, malo pod južnim rtom Raba).
Če želiš še bolj podrobna priporočila, na ZS, ali pa pokliči.
Navigare vivere est.
alesjo napisal/-a:to OLIVIO sem že nekajkrat videl na morju
in mi se ne pogovarjamo od deci ali dva
ampak od pol litra naprej
![]()
vidli pa se bomo sigurno
moja barka pa je ALESEA plava, jo ne moreš falit PI-638
Tako se reče, samo se lepega delam
Hvala za info, bom dal oči na pecelje.
Sicer smo polovični lastniki, tako da če je skipper 100kg+ potem jadram jaz, sicer pa Italijan. Pijema pa oba rada, haha.
Mi se tudi odpravljamo zacetek juljija žal pa samo za 14 dni...
Gladam napoved pa zgleda da bo bol žalostno z vetrom
james.7 napisal/-a:Mi se tudi odpravljamo zacetek juljija žal pa samo za 14 dni...
Bo bo nekaj pihalo, če ne podnevi pa ponoči in če ne bo nič bomo pa mi pihali
james.7 napisal/-a:Mi se tudi odpravljamo zacetek juljija žal pa samo za 14 dni...
Piha vedno nekaj. Dovolj da plutaš z nekaj vozli. Problem je le, če imaš cilj do katerega moraš priti v določnem času...
Jadra gor, trnek v vodo pa relax
- 1stofficer
- Admiral
Ko smo ravno pri pihanju.
V CRO kot voznik motornega vozila smeš met nula alkohola v krvi. Kaj pa navtika? Kaj zakon pravi za skiperje, če kdo ve? So komu dali kdaj pihat?
V CRO kot voznik motornega vozila smeš met nula alkohola v krvi. Kaj pa navtika? Kaj zakon pravi za skiperje, če kdo ve? So komu dali kdaj pihat?
1stofficer napisal/-a:Ko smo ravno pri pihanju.
Ni tak problem, da te ustavijo, napihaš in plačaš kazen (čeprav še nisem slišal za kaj takega na morju), ampak da je kaka nesreča in kot skiper napihaš.
Evo, še 2 dni, pa krenemo.
Prvi dan - v nedeljo zjutraj - je plan zgodnji štart ob sončnem vzhodu, da priplujemo do Kamenjaka ali Medulina in si najdemo prostor za sidranje.
V ponedeljek je dobra "družinska" napoved za Kvarner, in gremo preko do Unij ali Malega Lošinja, kjer prespimo na sidru.
Potem imam pa malo dilemo naslednji dan, planiral sem 3h plovbo do Ilovika - uvala Przine, ki je sicer dobro zaščiten pred popoldanskim maestralom, se pa po napovedi ponoči obrne veter na JV, sicer le do 5kt, ki bo pa pihal direkt v zaliv. Idealen bi bil nek zaliv obrnjen na SV, ampak na tem področju jih ni ravno dosti. Skrbi me, da bo postalo neprijetno za spanje.
Kakšni alternativni predlogi? Hvala
Prvi dan - v nedeljo zjutraj - je plan zgodnji štart ob sončnem vzhodu, da priplujemo do Kamenjaka ali Medulina in si najdemo prostor za sidranje.
V ponedeljek je dobra "družinska" napoved za Kvarner, in gremo preko do Unij ali Malega Lošinja, kjer prespimo na sidru.
Potem imam pa malo dilemo naslednji dan, planiral sem 3h plovbo do Ilovika - uvala Przine, ki je sicer dobro zaščiten pred popoldanskim maestralom, se pa po napovedi ponoči obrne veter na JV, sicer le do 5kt, ki bo pa pihal direkt v zaliv. Idealen bi bil nek zaliv obrnjen na SV, ampak na tem področju jih ni ravno dosti. Skrbi me, da bo postalo neprijetno za spanje.
Kakšni alternativni predlogi? Hvala
40 feetna barka in valovi ki jih nardi 5 vozlov vetra..to je lepš spat ko v bonaci.Moja mamika v takem reče..še mal me pust spat k tko lepo ziba.Bo vam ok ne skrbi.
cruiser napisal/-a:Kakšni alternativni predlogi? Hvala
Slatinica na Olibu. Je še lepša, kot Pržine.
Jaz bom pa zakasnil z 4 tedenskim jadranjem, ker sem pred parimi dnevi ugotovil, da mi je v maju mesecu potekla registracija plovila
tako bom izplul proti jugu 5ega julija, dopoldan na pregled barke in potem pičim dalje, jebiga tistih 5 let prehitro mine
se vidimo ko se zagledamo

...mi verjetno tudi v nedeljo zgodaj zjutraj. @cruiser a ti misliš pičit v enem dnevu do juga istre?
Kaj pravite na jutrišnjo napoved za zahod istem?
Kaj pravite na jutrišnjo napoved za zahod istem?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost