Charter

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
bof
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a bof » Pe Apr 02, 2010 12:11

Marchi,
glej, sej vem da je mal ironija na forumu ownerjev pisat take zadeve.

Je pa tema prav zanimiva in tut jst rad tipkam, ker tut mene kurci ku vsi tko v nebo rinejo te cene.
Pa sej nobenmu nic ne zamerim.
Sam zamerim pa un, ku sm klical (pred leti) dolocene tipe, 3 dni pred terminom, pa sem vedel da ima jadrnico prazno, pa sm mu ponudil normalno ceno 600 ali 700 eur, pa ni pristal. Tega nisem stekal.
Razumem, da das eno ceno, sam 3 dni prej, bi pa lahko rekel, ce bo prazna, jo dobis za tak denar.

Uglavnm, rad jadram, nimam pa neomejene kolicine denarja, tako se pac znajde vsak po svoje.

Marchi, teb pa hvala za debato. Me prav veseli, da je debata okol tega.

Vesele velikonočne praznike!

Jutri pomagam v Luciji kolegu čistit jadrnico, če bo kdo dol, lahko pride na šnopček ali deci rdečga!

Bof
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Apr 02, 2010 12:23

Mogoče se prve dni julija celo kje srečava na morju. Grem iz Pule proti Dalmaciji.
Ti ob priliki raztolmačim cene, da boš malo bolj prizanesljiv do ponudnikov, ker s cenami, ki jih omenjaš, čarterist ne preživi.
Kapo dol, da si našel tako ceno, ki pa je dampinška. O monopolu cen pri čarteristih ne moremo govoriti, ker je konkurenca strašna in se vsi borijo za preživetje, tako da to, kar vidiš v katalogih, mogoče minus 20%, je zelo realna cena.
kvizko
Višji vodnik
Kraj: Zgorica nad Kamnikom

OdgovorNapisal/-a kvizko » Pe Apr 02, 2010 13:03

Hojla,
Kako prevzeti barko si preberi tule http://jadranje-orbis.com/index.php?id=54
Sam v glavnem najemam pri Burinu - Kaštela (elan yahting) ali pri Bizzone.org. (Sukošan - tudi elanke) Dobre izkušnje z obema, prav tako z elanovo ekipo v Sukošanu. Lani nam je prvi dan zvečer crknil motor pri Murterju, drugo jutro so bili tam, porihtali in nam za 'težave' pustili motor in bencin za byboat . Lani maja sem pri prevzemu čisto malo pojamral zaradi malce nacufanih vrvi na trevelerju in so jih brez besed takoj zamenjali!! Včasih je pa zoprno pri vračanju barke, ko že vse poštimaš in potem čakaš potapljača tri ure da skoči not in čez devet sekund pokaže, da je vse ok.
lp
kvizko
dober veter
todela
Višji vodnik
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a todela » Pe Apr 02, 2010 17:42

Zdravo Bof, a mi lahko prosim napises kdo je tvoj charterist?, da se mi poizkusimo sreco...

Hvala
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Pe Apr 02, 2010 19:39

Marchi kako to da čartriraš barke, ko pa imaš vendar svojo? Lp
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Apr 02, 2010 21:36

Luftar, upam, da se ti kmalu pridružim na pomolu.
gorenc22
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a gorenc22 » Sr Maj 05, 2010 22:24

Zdravo!

Naslednji vikend, oz. od četrtka do nedelje, grem končno pogledat malo na morje:). Odločil sem se za elan yachting in za elanko 333, cenovno pa me bo prišlo 500€... Drago??
V glavnem komaj čakam, upam samo da bo vreme usmiljeno do nas. Slikce sledijo:)
Zanima me če ima kdo še kakšne nasvete ( na charter grem prvič), oz priporočila kaj je "pametno" vzeti s seboj. Skušam se čim bolj pripraviti, da potem ne bi bilo neprijetnih presenečenj...

Hvala vsem za pomoč!

lp
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Jun 02, 2010 23:28

gorenc22
Kako je šlo z najemom? Nas zanimajo tvoje izkušnje. Kakšna slikca.
gregory
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a gregory » Pe Jun 11, 2010 16:35

kaj pozna mogoče kdo kakšen čarter v Puli, kjer imajo dufour 455 ali sun odyssey 45?
Uporabniški avatar
JanezJ
Poročnik bojne ladje
Kraj: Slovenj Gradec

OdgovorNapisal/-a JanezJ » To Jun 15, 2010 13:02

Pri teh imam jaz dobre izkušnje:

http://docs.google.com/fileview?id=0B5K ... YTUz&hl=en

Cenik CHARTER NAUTICA SERVIS Veruda 2010

Edina slaba izkušnja zaradi katere sedaj vedno popišem ure motorja:
Pri prevzemu (Bavaria 36) sem preveril količino goriva in na števcu je kazalo čez F (ful). Cel teden smo motorirali cca 4 ure in zadnji dan je bil števec še vedno tako kot je bil. Ker mi vest ni dala, da bi vrnil brez dolitja sem šel tankat. Po natočenih 20 litrih se mi je zdelo sumljivo zato sem šel preverit števec. Kazal je pod polovico :(, ker se je očitno zataknil plovček in sem ga z dolitjem sprostil. Ni mi ostalo drugega kot dotočit do vrha 70 litrov. Naslednji dan pri predaji sem se pritožil, samo ker ni bilo popisanega ševca mi niti račun ni pomagal. V tolažbo mi je uslužbenec povedal, da so teden pred nami eni Italijani namesto goriva natočili vodo samo da je kazalo polno.
Ne moreš verjet, zberejo za jadranje pol pa komplicirajo pri relativno nizkem strošku goriva. Sreča, da nismo kje obstali-po možnosti še v neurju.
LP,
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » To Jun 15, 2010 22:29

Lahko pa samo odklopiš eno žico s senzorja za gorivo in ti bo stalno kazalo polno. Če ti ga na hitro zabije do konca, je to znak, da je sensor res odklopljen. Zato pri prevzemu plovila bodite pozorni na ta znak
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Jun 16, 2010 08:41

Mam par vprašnj glede samega zvarovanja plovila. Sam sem kar nekajkrat vzel barko v čarter z kolegi. Vedno me je skrbelo, kaj dejansko krije zavarovanje. Ko tukaj prebiram kdo bo dobil ceneje barko se sprašujem ali gre tukaj tudi kaj na račun zavarovanja ???? :lol:
Npr. Kolikor vemo je treba položit kavcijo, ki ti jo v primeru kakršne koli nezgode (poškodbe plovila) odvzamejo. Vedno sem se pa spraševal kaj bi se zgodilo če bi jadrnico res potopili..... kaj bi bilo tedaj ???? Ali bi mi dejansko oduzeli samo kavcijo ali bi me kot skipperja tudi tožili,....???? To me je vedno skrbelo. Npr. Si trezen imaš vse papirje vendar nisi stalno pozoren, pa pojahaš kakšno podvodno čir ali kaj podobnega.... barka gre na dno. Kako je potem z zavarovanjem?? V kolikor si pijan te najbrž zavarovalnica toži??? Ker sem vedno imel cca 10 ljudi na barki bi v kolikor bi bil kdo poškodovan lahko pokasiral tudi še kakšno privat tožbo... :?
Vedno sem jadral trezen (kakšno malo pivo že spijem :))ko sem imel ljudi na krovu ampak še vedno je nekje na vesti vsa ta odgovornost, ki se jo premalo zavedamo. Dostikrat vidiš čarterske barke na katerih so vsi pijani do amena skupaj z skiiperjem... kaj pa če pride do kakšne pizdarije???? Potem je pa druga pesem.... Saj ne rečem, da ga ne smeš piti ampak jaz sem prkticiral, da dokler nisem nekje na varnem na sidru ali v marini ne pijem, potem pa udri po blagu :D
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
JanezJ
Poročnik bojne ladje
Kraj: Slovenj Gradec

OdgovorNapisal/-a JanezJ » Sr Jun 16, 2010 10:22

Zanimivo in obsežno vprašanje. Za alkohol je sigurno tako kot pri avtomobilskem kasku kjer si lahko nakoplješ velike težave. Bo treba prebrati ves droben tisk pri pogodbah.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Jun 16, 2010 13:16

Sem že prebral apmak... aja pa običajno (vsaj po mojih opažanjih) motor ni zajet v zavarovanje :? V kolikor motor zariba npr. zaradi premalo olja ali pa da si ga preforsiral ti ne odbijejo kavcije ampk plačaš celotno popravilo ...... wtf :shock: Pustimo sedaj to, da so oni dolžni skrbet, da je motor izpraven ampak tako piše črno na belem tko da....
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Jun 16, 2010 16:20

V večini primerov nobenemu ne odbijejo kavcije, razen če res ni odbita kobilica ali zlomljen jambor. Če hočejo, da se ljudje vračajo, jim pač ne težijo za vsak zlomljen pant ipd. Torej izogibajte se takih čarteristov, ki služijo na "pantih". Sem imel pa sam primer, ko so najemniki potopili izvenkrmni Tohatsu 2KS, zavarovalnica iz Nemčije, od koder je bila njihova booking agencija, pa je potem poslala mercury 6KS. Juhu!!!
Vsekakor pa velja dobro opraviti prevzem plovila in zabeležiti nepravilnosti.

------------------------------
http://www.vitonautika.com Marchi ZS

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost