Žut Kosanovič
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Kar se tiče notranjega prostora, je največ prostora v ŽUT-u. Kar trdim z lahkoto svojih 184 cm. To pomeni, da ni problema za spanje štirih, kuhanje... kar pa se tiče velikosti kokpita, se mi zdi da ima big six nekaj večji kokpit (posledično manjša kabina), največjega pa ima elan 19, katera pa ima tudi najboljše plovne lastnosti (vožnja v veter, teža itd.).
Osebno dajem prednost jadrnicam s fiksno kobilico, ker imam celoletni privez. Če priveza nimaš, pa je bolje imet jadrnico z dvižno kobilico, katero potem zapelješ na prikolico in domov, ali pa v kanal (sv.Jernej, Sečovle ipd).
Mislim, da ima big six fiksno kobilico pritrjeno na vijakih, žut pa ima kobilico vlito v plastiko in ni strahu za kakšno vodo pod podnicami ipd.
Osebno sem z žutom preplul kar precej, bi ga še vedno imel, če nebi zaključil z motorizmom (chooper) in je bila prilika za kupit Dufourja 27 (ki pa je še vedno za 2 osebi).

Osebno dajem prednost jadrnicam s fiksno kobilico, ker imam celoletni privez. Če priveza nimaš, pa je bolje imet jadrnico z dvižno kobilico, katero potem zapelješ na prikolico in domov, ali pa v kanal (sv.Jernej, Sečovle ipd).
Mislim, da ima big six fiksno kobilico pritrjeno na vijakih, žut pa ima kobilico vlito v plastiko in ni strahu za kakšno vodo pod podnicami ipd.
Osebno sem z žutom preplul kar precej, bi ga še vedno imel, če nebi zaključil z motorizmom (chooper) in je bila prilika za kupit Dufourja 27 (ki pa je še vedno za 2 osebi).
hay, kaj si stari mački mislite o tem oglasu?
http://www.njuskalo.hr/jedrilice/jedril ... as-1434978
http://www.njuskalo.hr/jedrilice/jedril ... as-1434978
Ne, Zut je moja prva jadrnica. Sem si pa takrat ogledal vecino 6m jadrnic po jadranu, pa me je Zut dalec najbolj navdusil. Pa se opremljeno imam kar dobro za dopustovanje. Cez zimo gre, vrjetno na suho, imam namen pobarvati palubo, namontirati boben za sprednje jadro, zamenjati okna pa bo spet veselje za par let. Potem pa pocasi na vecjo, ceprav se bom zelo tezko locil od Zutkota!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost