inspiron napisal/-a:Tole vlecem na plano, ker mi postaja aktualna tema.
Je kdo na morjeplovcu ali pa koga pozna, ki bi bil pripravljen opraviti tak pregled rabljene barke pred nakupom in opozoriti na nepravilnosti?
Ni namen, da ga potem kasneje 'za jajca vlecem' (ce kaj ne bi nasel!), ampak nekdo z izkusnjami bo sigurno VEC vedel kot jaz (predvsem strukturni deli barke, kobilica, krmilni mehanizem, osmoza, ... pa recimo pripone, elektrika...).
Seveda (tudi) proti placilu. Recimo 50% od zneska popusta, ki ga uspe DODATNO dobiti od prodajalca?
Saj ne da bi se napihoval, jaz sem poslal ob zadnjem nakupu http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=10933 cenilca, najprej sem sam pogledal osnovno, dvignil podnice, pregledal stene od znotraj, motor in splošni vtis, kar pač lahko vidiš, malo pregledal jadra, itd... potem sem poklical serviserja za motor, da je pregledal dokumentacijo servisov in naredil predračun za "prvi servis" in podal vtis o motorju, cenilec je po nekih njegovih metodah podal splošno mnenje, prodajna vrednost - cena primerna za nakup in povedal kakšno je stanje vseh vitalnih delov. Potem sem pa poklical še jadrarja, da je pogledal jadra in povedal kaj je potrebno porihtat, da je pregledal genaker in spinaker, pa predračun mi je podal za lazy bag in jack... Menjal akumulatorje....
Skratka v bistvu pa je vse odvisno od tega kako močno si želiš tistega kar kupuješ....
Pri meni je bilo kritično to, da je jadrnica 3 leta stala v marini in bila praktično zapuščena.
Na koncu sem odkril, da rahlo pušča pumpa za vodo za sistem vodovoda, popravil sem sidrni rele, črpalke za tuše se poservisiral..... kot je nekdo napisal, bom pa še kaj odkril...
tako pač je... skratka prijetno nakupovanje ti želim....