Za vse, ki razmišljate o oceanski plovbi

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Okt 26, 2011 10:37

...
Nazadnje spremenil al, dne Ne Jan 17, 2016 17:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Sr Okt 26, 2011 12:56

--
Nazadnje spremenil EDO, dne Pe Dec 07, 2012 16:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Sr Okt 26, 2011 14:39

Priznam... tudi jaz priznam, da me po malem cuka v kaj takega.

Pa čeprav zgornje opozorilo drži.
Le da me sploh ne pritegnejo barke velikanke, niti ne normalnih velikosti - ampak čedalje bolj razmišljam o downsizingu na kakšno bivšo mini-transat barko, preverjenih zmogljivosti in precej manjših mer.

V tem vidim same pluse z vidika stroškov, dela, varnosti, ipd. Spim pa itak lahko le v eni postelji naenkrat...
Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a navigator » Sr Okt 26, 2011 15:20

Tale MINISTER ZA ZDRAVJE, mi deluje kot tisti, ki me že celo življenje prepričuje kaj vse potrebujem.. pa elektrika pa šolstvo pa internet pa kabelska... zavarovanje... itd..samo sranje je vse to.. ko koga ali kaj potrebuješ, najdejo tisoč in en razlog zakaj niso pristojni... vse je povezano s tem, da potrebujejo mene da plačujem stvari in usluge, ki ji sploh ne potrebujem..oni potrebujejo mene ne obratno.. če se je kdo odločil pa to prekinil, mu lahko samo dodam poklon..in naj se že enkrat izčisti, kdo potrebuje koga,,.. mi državo ali država in sistem nas.. odgovor je jasen.. vsaj meni je..
MORJE, ŠIROKA CESTA..
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Okt 26, 2011 15:20

...
Nazadnje spremenil al, dne Ne Jan 17, 2016 17:55, skupaj popravljeno 2 krat.
gregorg
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a gregorg » Sr Okt 26, 2011 15:21

Potovati okoli sveta..:), pravzaprav verjetno želja večine od nas. Pri meni je ta želja pravzaprav od prve Mušičeve knjige naprej.
Po mojem mnenju obstaja nek minimum sredstev, ki jih potrebuješ za tak podvig, se pa vse lahko dvigne v višave, odvisno od potreb.
Nekoč sem bral članke o ljudjeh, ki jadrajo po svetu in skoraj, da nisem zaznal, da bi bil mesečni izdatki manjši kot kakšnih 1000-1500 eur pa na gor( za 2 osebi), saj tudi, če si vedno na sidru, so tukaj, takse, stroški barke, vize, agenti, ki ti lajšajo delo pri birokratskih zadevah itd...itd...itd...
Mislim, da je hrana, obleke, še najceneje...
Sem nekoč v Braziliji spoznal Šveda, ki že 10 let pluje po srednji in južni Ameriki ( sam) in sem mu povedal, da živi moje sanje, da pa me zanima, kako preživi. Po poklicu je bil gozdar in vsake cca. 2 leti pride domov na Švedsko, kjer dela kakšno leto, potem pa spet za 2 leti na morje.
Jaz osebno, brez res dobre barke in pa kakšnih 1500 eur na mesec verjetno ne bi šel, ker kot so že nekateri omenili, mi po 3-4 tednih jadranja, verjetno zelo sedlo vezati se v marini in it v bife na pir in se pogovarjati z drugimi popotniki. Pa kakšno restavracijo bi verjetno tudi rad še obiskal...
No, dokler imam otroke majhne je to itak nedosegljivo, pa ne zaradi otrok, ampak zaradi precej večjih stroškov ( večja barka, šolanje na daljavo, itd...pa tudi službe nimam take, da bi jo lahko delal na daljavo)...tako da mogoče nekoč :)....sicer pa je nek jadralec enkrat dejal, da se bolj boji dneva ko bo svoje sanje v uresničil, ko če jih ne bi, ker jih potem ne bo imel več , sanj namreč...

LP Gregor
Uporabniški avatar
hrast
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a hrast » Če Okt 27, 2011 10:28

Žena mi je pred leti dejala, da je želja moških po večnem jadranju, samo beg od vsakdanjih problemov.
Pred dnevi pa nas je primerjala z divjadjo, kjer se v določeni starosti samci izločijo iz tropa in postanejo samotarji ter ne iščejo več stika z "bazo".

Me prav zanima, kaj mislijo ostale. Tako o njihovi želji, kot komentarju "moje"

P.s: Pa ne zamerite, da še malo bluzim!

LP hrast
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Če Okt 27, 2011 10:39

hrast napisal/-a:...Pred dnevi pa nas je primerjala z divjadjo, kjer se v določeni starosti samci izločijo iz tropa in postanejo samotarji ter ne iščejo več stika z "bazo".

Me prav zanima, kaj mislijo ostale. Tako o njihovi želji, kot komentarju "moje"

Bom povprašal še mojo, pa javim...

Ampak bi rekel da moramo nekateri biti taki že stalno, saj me trop nikdar ni privlačil in že v osnovni šoli sem slišal isti "očitek". Res bo kaj v karakterju, saj mi ne sedejo niti skupinski športi, niti druge skupinske aktivnosti.
SIcer pa nismo samo moški taki... kar poglejte vse tiste punce, ki single-handed jadrajo okrog sveta zadnja leta...
Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a navigator » Če Okt 27, 2011 11:26

Kaj čmo Hrast, nimamo vsi črednega nagona.. sicer pa veš, da bo ženska že obrnila vse skupaj tako, da ji gre na roke.. sej več, ženske ne lažejo.. samo prikrojijo resnico po svojih potrebah.. mišljeno dobronamerno.. :roll:
MORJE, ŠIROKA CESTA..
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Okt 27, 2011 11:53

...
Nazadnje spremenil al, dne Ne Jan 17, 2016 17:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a navigator » Če Okt 27, 2011 12:58

Amen.. se podpišem..
MORJE, ŠIROKA CESTA..
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Če Okt 27, 2011 19:41

--
Nazadnje spremenil EDO, dne Pe Dec 07, 2012 16:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Living well is the best revenge

https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
hrast
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a hrast » Če Okt 27, 2011 20:56

Presneto Al, dobro si nam postavil ogledalo.
Da se gre na takšno pot, je lahko nešteto vzrokov, da se ostane doma, je pa samo eden - ne podrediš si vsega temu cilju. Lahko pa to misel tudi obrneš.

LP hrast
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Pe Okt 28, 2011 00:54

Zanima me, če je avtor članka na podlagi katerega se je razvila taka filozofska debata tudi tako razmišljal o plovbi? :wink: :wink: :wink:
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Okt 28, 2011 22:29

Hrast,prva točka mi je najbolj všeč,sam...
LP Iztok :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta