jest napisal/-a:Tale katamaran na sliki je stara izvedba in ga ni več za dobit.
Ta pravega si lahko ogledaš tu: http://www.seaeagle.com/SailCat.aspx
Vsekakor je to plovilo namenjeno razvedrilu in ne za neka dolga potovanja.
Jadro je sedaj prenovljeno.
Videti mnogo boljše kot prej prikazani model.
Vse, kar je bilo videti že prej dobro, še vedno velja (tubusi videti trpežni itn. itn.)
Novo jadro videti bistveno boljše.

Zadeva je dobila tudi površine, ki zmanjšujejo bočno zdrsavanje (napisano je sideboards), kar pomeni, da moje godrnjanje o težavah priti nazaj v veter najbrž ne bo več upravičeno. Zaradi kompromisa pri obliki tubusov to sicer še ni dirkalnik (in to tudi ni njegov namen), je pa zdaj videti, da lahko mirno gre v vse smeri, tudi ostro v veter.
In kot je videti, se z njim lahko zabavajo štirje člani družine.
Je pa videti, da je cena osnovnega modela tega tipa ok. $3000 - kar pomeni, da je verjetno opazno dražji, kot model, na katerega je kazal prvi prispevek. Še vedno pa se mi zdi vredno tega denarja.
In zdaj je moj komentar:
zelo zelo dobra igrača za igranje ob obali.
Edino vprašanje, ki mi še ostane je, koliko je verjetno, da se prevrne (bi bilo treba potestirati, kar pa je 'jest' najbrž že naredil in lahko odgovori) in ali (oziroma kako) se ga da postaviti nazaj po prevračanju.
Mrcina22, za zdaj je videti, da se jaz in 'jest' najbrž ne bova skregala.
Ali pa je reč uporabna zate in tvojo družino, je najbrž odvisno od tega, koliko je že velik vaš naraščaj.
In če še nihče izmed vas ni jadral, bi mogoče ženi - in tudi tebi - poskus na
mini12 na Bohinjskem jezeru lahko jadranje na splošno naredil lažje razumljivo in zanimivo - in potem bi bilo tudi ženi (in tudi tebi) veliko jasneje, kako varna - ali ne - je taka igrača, in kako jo varno uporabljati. Doslej se mi zdi, da so vsi, ki so poskusili (vključno z nekaj ženami, ki so se dotlej žrtvovale, da so hodile z družino jadrat, sedaj pa ne mislijo več, da je to žrtvovanje), ugotovili, da se jadrati da naučiti in da je zanimivo...
In mogoče se bo ženi zdelo manj nevarno, če (za začetek?) iz kombinacije spustiš motor (pa še manj € bo šlo...)
Če je otrok primerno velik, da se mu je po teh tubusih mogoče varno prevračati, lesti iz vode in skakati nazaj vanjo in tako naprej, postane zadevica zelo uporabna tudi, če ne postaviš jambora. Lahko je v igri potem to otok, na katerem se otroci igrajo robinzone, lahko poveljniški most podmornice kapitana Nema, lahko rešilni čoln ladje, ki se je prevrnila na oceanu - otroška domišlija skoraj nima meja in tole zna biti krasno. Če za take igre privežeš na en korpo morto na dovolj dogo vrv, lahko veslajo, ne da bi jih kam zares odneslo, pa jih mora kdo samo malo s kotičkom očesa gledati, če vsi še čofotajo...
Dimen napisal/-a:Če že katamaran potem minumum takale izvedba: http://www.bolha.com/ostala-plovila/kat ... 1276677344
Vse ostale vana be katamaran je pofl, sorry izrazu!
Dimen, obstajajo prav zanimive variante z dvema povezanima kajakoma, in če gre za morske kajake (z neprodušnimi prostori za prtljago), so take 'igračke' primerne za potepanja ob obali, za kakršna je dirkalnik za blizu-obalne vragolije, na katerega kaže tvoj prispevek, čisto neprimeren.
Torej, nekaj, kar se tebi zdi najboljše, ni nujno najboljše za vse okoliščine.
In če mrcina 22 slučajno na morje že vozi bivalno prikolico, še ena za katamaran najbrž odpade...
In za igranje, kot sem ga orisal zgoraj, je tvoja izbira po mojem precej manj primerna...