OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Maj 31, 2017 19:04
No dragi moji prijatli,spoštovani bralci te rubrike.
Tam na deseti strani sem napisal ,da bo moj sin letos okol aprila okusil...pa da je prav,da se najprej skoči,pol pa reče HOP.
No pa je moj sin skoču..na tel. in se javil pri tem gospodu lastniku barke na pogovor o tem ,da bi jadral na njegovi barki.Bil bi mal skiperja,mal mehanika..ena taka deklica za vse po njegovih močeh..In so se dogovorili ,da bodo skupaj zapluli novim dogodivščinam naproti letos aprila.
Fant je delal v zobotehničnem laboratoriju v Novem mestu.Naj ga pohvalim,da je dober zobotehnik,ki ima tud faks narjen,ki je zmagal v modeliranju zob v Sloveniji in zasedel tretje mesto na evropskem tekmovanju..Pa je dal odpoved in se začel ubadati z angleščino,peljarji,spoznavanjem barke,no ne barke ampak BARKE,20m dolžine,30 ton,dobre 3 m vode rab in pod mostovi ,ki ne segajo 33m nad morje ne pride skoz.
Zapluli so na precej dolgo pot iz Danske proti Jadranu..nekaj po kanalih nekaj po morju in med Anglijo in Francijo jih je doletela nevihta z refuli do 92 vozlov o kteri sem pri vremenu napisal.
Barka je res trdno in varno grajena,paluba je čista,vse stvari so do pike natančno urejene in spravljene na zato določenih mestih,zato so na njej akcije čiste,hitre in morajo biti izpeljane temperamentno,urarsko natančno v vseh pogojih in urah dne ali noči,ob vetriču ali ob orkanskem vetru..Sin ne pluje z začetniki ampak z mojstri,virtuozi jadranja in svoje znanje,svojo psiho,svoje občutke za jadra,krmilna kolesa,trimanje pa bo zelo kvalitetno nadgradil..
In sreča naj jih spremlja noč in dan povsod na širnih poteh.
Ja prijatli morjeplovci važn se je odločit,it,...