Za vse, ki razmišljate o oceanski plovbi

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

wituri
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a wituri » Po Feb 23, 2015 16:20

Jasno lahko spremljate tukaj http://www.sailingcalypso.com/sl/

Lahko pa se naročite na njene POLINEZIJSKE NOVICE, katere mi vsak torek pošlje na mail - lep članek z fotografijami :D

Lp
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Po Feb 23, 2015 17:20

Ponovno je na poti tudi Mala na http://www.sailmala.com
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » To Feb 24, 2015 08:11

Ja Bladzo, kok si pa ti izbirčen.
Pa ženi tudi nič ne privoščiš....
calypso
Desetnik

OdgovorNapisal/-a calypso » Sr Feb 25, 2015 03:07

Ja, fantje in dekleta, nič več odlašanja. Nek modrec je nekoč rekel, da "če želiš nekaj narediti, vedno najdeš način, če pa nočeš, vedno najdeš izgovor."
Življenje na barki ni za vsakogar (daleč od tega!), a če ste prepričani, da si to želite, potem nehajte z izgovori in pridite na morje!
Če pa rabite nasvet o tem, kje najti jadrnico za 3000 evrov in kako se preživljati s 300 evri mesečno, mi pišite.
Se vidimo na Tahitiju...
:D
Jasna
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Feb 25, 2015 07:54

calypso napisal/-a:Ja, fantje in dekleta, nič več odlašanja. Nek modrec je nekoč rekel, da "če želiš nekaj narediti, vedno najdeš način, če pa nočeš, vedno najdeš izgovor."
Življenje na barki ni za vsakogar (daleč od tega!), a če ste prepričani, da si to želite, potem nehajte z izgovori in pridite na morje!
Če pa rabite nasvet o tem, kje najti jadrnico za 3000 evrov in kako se preživljati s 300 evri mesečno, mi pišite.
Se vidimo na Tahitiju...
Jasna

Jasna lepo, da si se oglasila. Dobrodošla na Morjeplovcu :D
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Feb 25, 2015 11:17

calypso napisal/-a:Ja, fantje in dekleta, nič več odlašanja. Nek modrec je nekoč rekel, da "če želiš nekaj narediti, vedno najdeš način, če pa nočeš, vedno najdeš izgovor."
Se vidimo na Tahitiju...
Jasna

Skoda da so t.i. gorenci na forumu povecini hlaponarji, ker bi ta nasvet pofrizirali se za kakih 20%. Potem bi pa bila navtika dosegljiva tudi nam na socialni :)

@calypso
Ce ni prevec osebno ali kaka druga ovira se lahko o tem razpises na forumu. Zaenkrat res nimam namena se iti bi bilo pa zanimivo branje in zanimiva literatura za razmisljanje
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Feb 25, 2015 13:52

Ker zime še ni konec, lahko še mal sanjamo :)

Po beseda Jasne, naj bi bile jadrnice najcenejše v Mehiki (kupijo premožni Američani, nekaj časa plujejo, nato se naveličajo in prodajo).
En tak link z oglasi: cene so dokaj razumne:
http://sancarlosyachtsales.com/sail-boats-for-sale
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Sr Feb 25, 2015 14:15

Grega295 napisal/-a:Ker zime še ni konec, lahko še mal sanjamo :)

Po beseda Jasne, naj bi bile jadrnice najcenejše v Mehiki (kupijo premožni Američani, nekaj časa plujejo, nato se naveličajo in prodajo).
En tak link z oglasi: cene so dokaj razumne:
http://sancarlosyachtsales.com/sail-boats-for-sale

Kaj pa vem no - sem sicer samo na hitro pogledal, toda recimo Beneteau 311 2003 letnik za $85.000 pa ni nekaj zelo razumnega (res da je nalodana z opremo, ampak vseeno).

Ena zanimiva: malo pred novim letom sem se sprehajal po marini v Brightonu, vidis kar precej bark z napisi 'For sale'. S pomola tako gledam eno Oceanis 411 Clipper, letnik 2003, oprema ni da ni (od gretja do radarja, AIS, fully enclosed cockpit, etc etc). Pride starejsi mozakar in se ponudi, da razkaze. Izkazalo se je, da je lastnik, prodaja ze 4 (cetrto) leto!!! Mi razlaga, da tudi v UK tezko prodajajo za 'realno' ceno. Ponujal jo je sicer za £42000 (pred 4 leti je imel ceno £75000). Na koncu, po enem 4 pintu piva v pubu v marini, izjavi, da jo da tudi za 35k - samo da se 'hudica znebi'!
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Sr Feb 25, 2015 17:24

Se vidimo na Tahitiju...
Jasna

Ne nas kurit! Če se vsi odločimo za takšen način življenja kot ti, potem to kar počneš in nam je zanimivo, nam ne bo nič več posebno...boš spet morala zamenjati stil življenja! Mi bomo naokoli vandral, ti nam boš pa "gospodinjske novice" pisala 8)
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Feb 26, 2015 17:36

Kolk pa je do Tahitija iz Krka z jadrnico?
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Feb 26, 2015 17:59

Po kateri poti, al?

Skozi Sueški kanal - in mimo Somalije - ali čez Atlantik in skozi Panamski prekop? Ali po še kateri drugi poti?
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Feb 26, 2015 18:05

al napisal/-a:Kolk pa je do Tahitija iz Krka z jadrnico?

Čez Kvarnerič se malo vleče, potem pa kar gre :)
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Če Feb 26, 2015 20:03

Ne more bit deleč, če Jasni Morjeplovec lovi... :twisted:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Feb 26, 2015 20:55

Slika
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
heron
Viceadmiral
Kraj: Žabnica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a heron » Če Feb 26, 2015 22:56

Marchi napisal/-a:

Čez Kvarnerič se malo vleče, potem pa kar gre :)

Če štartaš iz Klimna je skozi Panamo kakih 12.000 milj. Iz Punata pa je malo bližje.
Lep pozdrav, Tomaž.

Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov