Najem jadrnice

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Po Jan 05, 2015 18:20

Če je na jadrnici par descev, ki igrajo tarok, je vseeno če je 14 dni dež.
https://vodovod-rh.si/
Janezbul
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Janezbul » Po Jan 05, 2015 18:27

Marchi napisal/-a:Ja, Heron, res si dobro napisal, predvsem iz perspektive malo izkušenejšega in kot praviš "komot" morjeplovca.

Ampak tole pisanje bulovmu Janezu spet nič ne koristi. :?
Se bo že znašel med solato in navadil na morjeplovske forumaše in na koncu spoznal, da tole naše "nakladenje" sploh ni tako mimo :idea: :lol: 8)

Koristi, koristi - je zanimivo branje.
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Jan 05, 2015 21:43

Skratka:
1.) če je izključno moška ekipa je vse ok
2.) če sta več kot dva para, je lahko že štala (Heron in teorija alfa samcev- dobra!)
3.) če je moška ekipa in ena ženska je lahko kmalu štala (ziher je en bolj mehak in se zaljubi; ona bi pa itak skiperja; ta pa cinca in na koncu jo bowman, ko so že vsi pijani...)
4.) če je en moški in same ženske; se ti zmeša (babe so večje packe kot tipi pa še pijejo več ko so skupaj; baje...)

Ideal je torej osem tipov na barki (ajde, 10m, da smo v okviru teme) in potem se zraven veže po naključju še ena barka z osmimi raketami. Aha....
Uporabniški avatar
clipper
Viceadmiral
Kraj: Lucija-Izola B33

OdgovorNapisal/-a clipper » To Jan 06, 2015 07:06

Še ena moja, izkušnja najslabša varianta kot pravi Al je mešana posadka ali pa pari, kateri mislijo da so prjatli in po štirih dneh pokajo po šivih.

Moška ekipa je skoraj ok, samo malo manj bi se lahko obremenjevali o doseganju ciljev in pametovanju.

Vsako leto, postala je že tradicija imam tri posadke po 7 žensk. Ena posadka vzame celo dvakrat na leto, junija in septembra. Vzamejo si podaljšan wikend, vkrcajo se v četrtek popoldan, namestitev in izplutje povratek v nedelju pozno popoldan.
Če so pogoji se jadra, muzika piči, bevanda se pije. Kar skipper reče je zakon in tu ni demokracije.
Povem vam, da znajo narediti zelo dober žur na barki. :lol: :lol: :lol:
Semper Fidelis
sodnick
Kapitan
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a sodnick » To Jan 06, 2015 08:10

Moje mnenje in izkušnje.

Ne predstavljam si dveh familij z majhnimi otroci na barki, saj je potrebno preveč prilagajanja na majhnem prostoru. Ne glede na to kako velika je barka...

Mi s fanti sicer rentamo 3 kabinke in nas gre od 4-6 za štiri dni (sobota- torek). od 33-40 ft.

Za familijo (jaz, žena in dva otroka) pa vedno trikabinko. Optimalna se nam je izkazala 36ft, da smo udobno. Ena kabina za kramo, ostali dve za spanje. Salon za valjanje (super je, če se miza spusti in dobiš prostor za poležavat). Gremo pa ponavadi za en teden v kosu, da otroka zdržita, ker jima pogosto rata dolgčas. Stara sta pa 8 in 4. Hodimo pa že od nekaj let in najlažje je bilo, ko je bil mali star 5 mesecev in je bil lepo ves čas v košari in ga ni bilo treba lovit po barki. Najhuje pa je blo ko je bil star 2 leti in je vse hotel po svoje. Enkrat sva ga v Starem Gradu med pristajanjem privezala za jambor, da je tulil ko nor. Vsi so naju debelo gledali, ampak vseeno raje to kot pa da mi med pristajanjem pade v vodo :) Ampak to je že druga tema...
LP, Sodnick
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » To Jan 06, 2015 10:25

Jadranka Yachting

Trogir ali Mali Lošin
FISHING & SAILING IS LIFE
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » To Jan 06, 2015 13:27

al napisal/-a:
Ideal je torej osem tipov na barki (ajde, 10m, da smo v okviru teme) in potem se zraven veže po naključju še ena barka z osmimi raketami. Aha....

No, no, kr lepo počas. To, je pa namenjeno le nam vernim, saj vendar govoriš o "navtičnih nebesih". :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
Rochus
Poročnik korvete
Kraj: Hvar

OdgovorNapisal/-a Rochus » To Jan 06, 2015 16:28

Jaz okrog Zadra priporočam najem pri čarterju Meridijan http://www.meridijan.hr. Nahaja se na otoku Ugljan, Olive Island Marina, Sutomiščica. Sem parkrat tam vzel jadrnico in tako dobro vzdrževanih, tehnično kot vizuelno, skoraj nikjer drugje še nisem dobil. S tem, da so bile med starejšimi, stare okrog 10 let in najcenejše med konkurenco. Vedno spomladi svež antifouling, oprane in sveže impregnirane cerade, vsa oprema delovala, notranjost brezhibno očiščena.

Kar se tiče velikosti plovil in števila posadke, so lastniki vedno malo razvajeni in prav je tako. Za najemnike, sploh mlajše, neproblematične mešane družbe ali pare, gre po mojih izkušnjah nekako tako:

- 8 oseb okrog 40 čevljev
- 10 oseb okrog 45 čevljev
- 12 oseb 50 čevljev ali več

Pri nas je to vedno funkcioniralo, prostora je bilo več kot dovolj. Se pa mora vsak zavedati, da ne glede na dolžino jadrnice, večerja v kokpitu ali salonu nikoli ne bo tako udobna kot na neki večji jahti. Za zelo razvajene je potem 50-čeveljska jadrnica primerna za 6 oseb. Zelo pomemben, sploh za sveže posadke v navtiki, je poleg dolžine tudi letnik izdelave oz. model jadrnice (novejše so bistveno bolj udobne in prostorne) ter prisotnost kvalitetne delujoče opreme, ki prepreči marsikatero zmedo in slabo voljo (pa naj bo to štedilnik, akumulatorji ali pa navigacijska oprema).

Moje mnenje 8)
golman
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a golman » To Jan 06, 2015 16:43

za 8 ljudi, pari (beri: ženske tudi) rabiš vsaj 4 kabine, brez pogradov, zaradi navlake (beri: ženske in ničnasnesmepresentiti pakiranje) rabiš kvečjemu še kako dodatno, zgolj za prtljago (in tihe maše).

da imaš vsaj to minimalno, bi nekako šlo, to dobiš od 45 naprej, izpusti vse kar ima v imenu izpeljanke na performance, pa bi mogoče šlo.
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » To Jan 06, 2015 16:58

Meridan ima res dobro ekipo-priporočam najem pri njih,vendar preverite njihovo bazo.Oliv island marina je izgnala ves čarter iz svoje marine-ne treba njima čarter.Samo serete i galamite.

Sprmljam debato okoli dolžine plovila in sestave ekipe.Za plutje v kompaniji se odočimo zaradi nekega razloga.Dva glavna razloga-finance-znanje.
Če v navtiki resnično uživate ,so VSI kompromisi izvedljivi
borro
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a borro » To Jan 06, 2015 17:27

Glede na to, da je tema do neke mere že pos...., pa še jaz ..
Iz prebranega in prvotno vprašanega(8 ljudi, 10m) se predvideva, da gospod še ni veliko jadral, vi mu pa sedaj predlagate naj vzame vsaj 45 ft..
:shock:
sam imam barko že dlje časa, in še vedno imam pri vsakem pristajanju"rešpekt", še večjega pa imam pred prav vsakim, ki nima svoje barke, in si je za teden dni pripravlje sposoditi takšno galejo :?
Pa po možnosti, da so dve familije, veliko otrok, en kupljen izpit, en ki je bil na par momačkih, babe ne ločijo čakle od bokobrana, za pašnjak pa mislijo da je otok v dalmaciji... :D :D
8 ljudi, max. teden, max. 40 ft, bavaria ali druga krava, roll glavno... vse ostalo skiper..
samo moje mnenje..
sigurno pa ne obupat ne glede na potecialne komplikacije, ker dopust na barki je neprecenljiv..
lp b
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Sr Jan 07, 2015 02:07

Nisi prebral - gospod ne bo vozil sam, imajo skipperja.
Mikolas
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Mikolas » To Apr 12, 2016 15:33

Tudi jaz bi rabil nasvet glede izbire modela 4 kabinske jadrnice.
Nisem nikoli jadral. Name je padla organizacija jadranja :)
Šli bi na klasično turo (Hvar,Brač,Vis,Korčula...itd).
Bilo naj bi nas 8 (mešana družba).
Na jadranje bi šli enkrat maja (datum še ni definiran).
Kako je s spanjem v salonu jadrnice ? Najbrž je bolje, da se ne spi.
Najeli bi tudi skiperja. Mora skiper imeti posteljo v kabini ali lahko spi tudi v salonu ?
Katero jadrnico pripročata, da ponuja dosti udobja za svoj denar.
Letnik jadrnice 2010 oz mlajše.
Dodatni stroški pri najemu jadrnice so gorivo, marine, skiper, kavcija,..?
Vem, da na porabo goriva vpliva veliko faktorjev.
Zanima me okvirna dnevna poraba goriva 15 m jadrnice ? Hvala
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » To Apr 12, 2016 15:40

Skiper bo zadovoljen v salonu pa z litrom vode na dan :D
golman
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a golman » To Apr 12, 2016 15:49

Mikolas napisal/-a:Tudi jaz bi rabil nasvet glede izbire modela 4 kabinske jadrnice.
Nisem nikoli jadral. Name je padla organizacija jadranja :)
Šli bi na klasično turo (Hvar,Brač,Vis,Korčula...itd).
Bilo naj bi nas 8 (mešana družba).
Na jadranje bi šli enkrat maja (datum še ni definiran).
Kako je s spanjem v salonu jadrnice ? Najbrž je bolje, da se ne spi.
Najeli bi tudi skiperja. Mora skiper imeti posteljo v kabini ali lahko spi tudi v salonu ?
Katero jadrnico pripročata, da ponuja dosti udobja za svoj denar.
Letnik jadrnice 2010 oz mlajše.
Dodatni stroški pri najemu jadrnice so gorivo, marine, skiper, kavcija,..?
Vem, da na porabo goriva vpliva veliko faktorjev.
Zanima me okvirna dnevna poraba goriva 15 m jadrnice ? Hvala

4 kabinske jadrnice so 40 ft in več in so ponavadi registrirane za 9 ljudi. v salonu se da spati. ni pa praktično. skipperji so trdožive in trmaste živali in bodo sami na glas povedali kaj in kako. pri najmu računaj vsaj stroške baze cca 100-200 eur, skiperja min 100 eur/dan, kavcija cca 2-3 k eur ali zavarovanje cca 200 eur, goriva načeloma ob vetru pokuriš zanemarljivo, za pristajanje in izplutja. strošek so potem še komunalni vezi/marine.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost